Kosten Dielle pelletkachel

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis te verwarmen met een pelletkachel. Deze kachels bieden een milieuvriendelijk alternatief voor een traditionele open haard of houtkachel. Er zijn verschillende soorten pelletkachels beschikbaar op de markt, elk met andere prijzen en mogelijkheden. Een groot voordeel is ook dat de kosten gedeeltelijk worden ondersteund door een landelijke subsidie. Dielle is één van de marktleiders onder de producenten van pelletkachels die u op dit moment kunt vinden.

Kosten Dielle pelletkachel

 
Wat zijn de exacte kosten voor u?

Wat is een pelletkachel?

Pelletkachels branden niet op hout of gas, maar op een brandstof genaamd pellets. Deze worden gemaakt van samengeperst hout dat afkomstig is van de afvalresten in de houtindustrie. Pellets zijn aanzienlijk goedkoper in de aanschaf dan fossiele brandstoffen en produceren minder CO2 gassen. Naast pellets zijn er ook verschillende andere brandstoffen, zoals pitten, zaden en barsten waar een pelletkachel op kan branden. Pelletkachels kunnen uw woning verwarmen, u voorzien van een gezellig vuur in huis en kunnen eventueel worden aangesloten op uw centrale verwarmingssysteem. En dit alles wordt gedaan door middel van een mechanische toevoer van de brandstof, zodat u alleen af en toe de pellets moet bijvullen. Door het verbranden van pellets helpt u dus mee een afvalproduct te verwerken, bent u minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en vermindert u uw CO2-uitstoot.

De kosten

De prijs die u betaalt voor een nieuwe Dielle pelletkachel kunt u alleen achterhalen door deze op te vragen bij de verschillende dealers. De volgende tabel geeft de gemiddelde kosten weer voor pelletkachels van alle merken en hun installatie. Het verschil tussen een ingebouwde- en een vrijstaande pelletkachel zit hem in de plaatsing. Vrijstaande kachels worden met een pijp verbonden met het rookkanaal, terwijl ingebouwde kachels rechtstreeks in het rookkanaal worden geplaatst. De installatiekosten voor deze laatste optie zijn dan ook aanzienlijk lager, maar het type dat u kiest wordt voor een gedeelte bepaald door uw persoonlijke wensen en uw situatie thuis. De prijzen in de tabel zijn inclusief BTW.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Pelletkachel zelf €1500 – €6000
Installatie ingebouwde pelletkachel €150 – €475
Installatie vrijstaande pelletkachel €550 – €950
Pellets €0,25 per kilo

Dielle pelletkachels

De pelletkachels van Dielle onderscheiden zich op een aantal manieren van de andere pelletkachels op de markt. Zo zijn de apparaten voorzien van een gepatenteerde bodemvoeder waardoor de kachels op meerdere soorten brandstoffen kunnen draaien, het rendement oploopt tot 96 procent, waardoor het haardvuur er rustig en natuurlijk uitziet en de kachel aanzienlijk minder lawaai maakt dan andere pelletkachels op de markt. Ook is er hierdoor minder onderhoud nodig, omdat er minder as wordt gecreëerd. Daarnaast kunt u Dielle pelletkachels vinden in verschillende uitvoeringen, van simpel tot ondersteuning van een volledig verwarmingssysteem, en kleuren. En sinds kort is het mogelijk om de pelletkachel te starten door middel van een app op uw smartphone.

De Investeringssubsidie Duurzame Energie

Voor de aanschaf van alle Dielle pelletkachels komt u in aanmerking voor de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hoeveel u precies terugkrijgt wordt vastgesteld in de apparatenlijst en dit is afhankelijk van de energieprestatie van het apparaat in kwestie. U kunt rekenen op een teruggave van €50 per kW vermogen van de kachel. Voor de meeste Dielle pelletkachels ligt dit rond de €500.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Door te kiezen voor een Dielle pelletkachel kunt u dus van verschillende voordelen gebruik maken. De totaalprijs wordt echter bepaald door een aantal factoren en keuzes. Hier vindt u enkele op een rijtje.

  • Aanwezigheid van een rookkanaal

Bevat uw woning een rookkanaal, dan zal de prijs voor de installatie van de pelletkachel aanzienlijk lager zijn. De plek waar het rookkanaal zich bevindt bepaald ook waar de pelletkachel zal staan. Wilt u deze graag op een andere plek zien, dan gaat de prijs voor de installatie ook omhoog omdat er een verbinding moet worden aangelegd. Het aanleggen van een volledig nieuw rookkanaal kan oplopen tot €1750.

  • De omvang van de installatie

Als u aan een kleine pelletkachel voldoende heeft, kunt u voor minder geld al een Dielle pelletkachel bezitten. Moet u echter een grotere ruimte verwarmen, of wilt u een volledige installatie die is aangesloten op uw centrale verwarming, dan bent u uiteraard ook meer geld kwijt.

  • Het merk

Er zijn goedkopere pelletkachels op de markt en u betaalt voor een kwaliteitsmerk zoals Dielle vaak meer geld. Hier staat tegenover dat u bij de duurdere merken vaak meer rendement zal zien, minder brandstof zal gebruiken en ook minder onderhoud nodig is. Op de lange termijn bent u dus vaak met een duurder merk toch goedkoper uit.

Interessante bespaartips

De kosten voor het aanschaffen van een nieuwe pelletkachel zijn dus niet gering, maar u kunt vanaf het moment dat u hem aanzet beginnen met besparen op de energiekosten. Daarnaast kunt u ook genieten van een warme temperatuur en gezellig vuurtje in uw woonkamer en draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Dit is echter wel een investering die u eerst zal moeten maken en hier vindt u enkele tips waarmee u deze zo laag mogelijk houdt.

  • Tweedehands: als u geïnteresseerd bent in een Dielle pelletkachel, maar u kunt deze kosten niet dekken, dan kunt u de tweedehands markt in de gaten houden. Soms worden hier prachtexemplaren verkocht voor een fractie van de prijs. Met een beetje geduld en geluk kunt u zo ook een Dielle pelletkachel bezitten.
  • Goedkopere pellets: ook pellets zijn er te krijgen in verschillende prijzen en kwaliteitsklassen. Dielle kachels kunnen ook de goedkopere pellets goed verbranden en werken daarnaast met verscheiden soorten brandstoffen. Daardoor kunt u zelf de beste brandstof uitkiezen voor uw budget en situatie.

Offertes vergelijken

Als u graag wilt weten hoeveel u betaalt voor uw nieuwe Dielle pelletkachel, dan kunt u dit snel en makkelijk opvragen via onze gratis vergelijkingstool. Deze tool neemt contact op met verschillende dealers in uw regio en voorziet u binnen een korte tijd van een aantal offertes. Zo bespaart u tijd en moeite zonder dat u uzelf verplicht tot aankoop. De offertes kunt u vervolgens vergelijken op punten die voor u belangrijk zijn, zodat u tot de beste beslissing kunt komen wat betreft uw nieuwe Dielle pelletkachel.

 

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.