Home » Kostprijs verbouwen » Kosten keukenspecialist

Kosten keukenspecialist

Vroeger was de keuken uitsluitend de plaats waar u alleen of samen met uw gezin at, maar tegenwoordig is dat niet langer het geval, in tegendeel. Door de jaren heen is de keuken namelijk eveneens een plaats geworden waar u sociaal kunt genieten. Bent u daarom van plan om een gloednieuwe keuken van een keukenspecialist te laten plaatsen? In dat geval geven wij u alvast een glashelder beeld van de gemiddelde kostprijs die deze keuze met zich meebrengt.

Kosten keukenspecialist

 
Benieuwd naar de exacte prijzen?

Hoeveel kost een keuken van een keukenspecialist?

kostenIn het merendeel van de gevallen maakt de keukenspecialist de keuze op keukens op te delen in verschillende stijlen. De prijs die in rekening wordt gebracht is niet zelden voor een groot deel afhankelijk van de stijl waar gebruik van wordt gemaakt. Alle prijzen die worden weergegeven in onderstaande tabel zijn inclusief niet alleen een kookplaat, maar ook een afzuigkap, een koelkast, een vaatwasser evenals een oven.

Stijl van de keuken Gemiddelde kostprijs
Klassieke keuken Ongeveer 7.750 euro
Moderne keuken Ongeveer 10.250 euro
Landelijke keuken Ongeveer 11.250 euro
Design keuken Ongeveer 15.750 euro

De prijzen die staan aangeduid in bovenstaande tabel geven u reeds een bepaald beeld van de kosten waarmee u bij een keuken door een keukenspecialist rekening mee dient te houden, maar er is meer. Om u een nog concreter beeld te geven van de kosten die in uw situatie van toepassing zijn hebben we immers drie specifieke prijsvoorbeelden op een rijtje gezet. Het betreft de volgende:

  • Goedkoopste oplossing: Een klassieke keuken is de goedkoopste keuken. Materialen zoals melamine, laminaat en folie zijn materialen waar veelal gebruik van wordt gemaakt bij het realiseren van een goedkope keuken.
  • Gemiddelde oplossing: Kiest u er voor om gebruik te maken van een moderne of landelijke keuken? In dat geval kunt u rekenen op een gemiddeld kostenplaatje. Kies in deze situatie voor een afwerking met lak of acryl van de keukenkasten en u beschikt over een prima prijs-kwaliteitverhouding.
  • Grootste en meest luxueuze oplossing: Gebruikmaken van een design keuken gaat steeds gepaard met het hoogste kostenplaatje. De prijs die u moet betalen voor een design keuken kan dan ook zomaar oplopen tot een slordige 30.000 euro of meer. Het keukenblad en / of de keukenfronten laten vervaardigen van gehard glas zorgt er voor dat uw keuken een exclusieve uitstraling krijgt. Let wel op, dit is meteen ook het duurste materiaal.

Keuzes die de prijs van uw nieuwe keuken beïnvloeden

adviseurtjeIndien u een nieuwe keuken van een keukenspecialist wenst aan te kopen dient u al snel rekening te houden met een gemiddeld kostenplaatje welke is gelegen tussen de 6.500 en 17.500 euro. Verschillende keuzes die door u gemaakt worden zullen er voor zorgen dat u in een hogere of juist in een lagere prijsklasse komt te zitten. We hebben deze keuzes als vanzelfsprekend even op een rijtje gezet.

Keuze 1: De keukenfronten

Het materiaal waaruit de keukenfronten bestaan oefent een niet onaanzienlijke invloed uit op de uitstraling waar uw keuken over beschikt. Dit materiaal kan eveneens het prijskaartje aanzienlijk beïnvloeden. Door gebruik te maken van melamine beschikt u bijvoorbeeld over een degelijk materiaal welke ook nog eens financieel interessant is. Dit geldt ook voor folie en laminaat ondanks het feit dat deze iets duurder zijn. De duurste materialen die gebruikt kunnen worden voor het realiseren van een keuken zijn een mat of hoogglans lak, massief hout evenals gehard glas.

Keuze 2: De keukenapparatuur

Wanneer de prijsopbouw van een keuken die wordt gekocht van een keukenspecialist in detail wordt bekeken kunnen we niet anders dan vaststellen dat de kostprijs van de keukenapparatuur een niet onbelangrijk deel uitmaakt van het totale kostenplaatje. Bekijk op voorhand goed wat u nodig heeft en zorg er op deze manier voor dat u niets mist. We hebben alvast enkele gemiddelde prijzen van verschillende stukken keukenapparatuur in onderstaande tabel voor u op een rijtje gezet.

Toestel Gemiddelde kostprijs
Ingebouwde kookplaat (keramisch of inductie) Tussen 220 & 500 euro
Oven Tussen 275 & 575 euro
Afzuigkap Tussen 125 & 625 euro
IJskast Tussen 425 & 775 euro
Afwasmachine Tussen 325 & 1.250 euro
Combi-magnetron (ingebouwd) Tussen 550 & 1.050 euro

Keuze 3: Het keukenblad

Ook voor het keukenblad is het mogelijk om een keuze te maken uit tal van verschillende materialen. We onderscheiden op dit vlak materialen zoals kunststof, natuursteen, massief hout, composiet of RVS. Het is belangrijk om voor uzelf uit te maken welke van deze verschillende materialen voor uw keuken het meest geschikt is en welke bovendien het best past bij de stijl van uw nieuwe keuken.

Materiaal van het keukenblad Gemiddelde kostprijs
Kunststof Ongeveer 325 euro per strekkende meter
Roestvrijstaal, massief hout, composiet Ongeveer 525 euro per strekkende meter
Keramiek, beton, gehard glas Ongeveer 675 euro per strekkende meter

Keuze 4: Levering en montage van uw keuken

Door een beroep te doen op de diensten van een keukenspecialist is het mogelijk dat er heel wat zorgen uit uw handen worden genomen. Denk op dit vlak niet alleen aan het inmeten van de keuken, maar ook aan het adviseren, leveren evenals monteren en het aansluiten van alle apparaten. Een dergelijk totaalpakket heeft als voordeel dat het mogelijk is om in geen tijd te kunnen genieten van een compleet afgewerkte keuken. Het is aangeraden om bij het aankopen van een keuken via een keukenspecialist altijd afdoende rekening te houden met de leverings- en montagevoorwaarden. Deze kunnen namelijk niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Niet zelden zijn deze kosten (die opvallend hoog kunnen oplopen) namelijk niet standaard in het kostenplaatje inbegrepen.

Keuze 5: 3D tekening laten maken of niet?

De vijfde en meteen ook laatste keuze heeft betrekking tot het laten maken van een 3D-tekening. Tegenwoordig is het zo dat bijzonder veel keukenspecialisten er voor kiezen om hun klanten een online keukenconfigurator aan te bieden. Deze handige tool maakt het mogelijk om al uw wensen en ideeën met betrekking tot uw nieuwe keuken om te zetten tot een professioneel 3D ontwerp. Op deze manier kunt u een haast perfect beeld krijgen van hoe uw keuken er uiteindelijk uit zal komen te zien. Een adviserend gesprek in de winkel van een keukenspecialist is doorgaans gratis. Wanneer u dit gesprek thuis wenst plaats te laten vinden is dat evenwel niet het geval.