Home » Kostprijs verbouwen » Kosten loodaansluiting dak

Kosten loodaansluiting dak

Lood wordt in verschillende onderdelen van een woning gebruikt om dienst te doen als zogenaamde waterkering. Dit geldt niet uitsluitend voor de muren, maar ook voor bijvoorbeeld boven de kozijnen evenals op daken en dakkapellen. Vooral op plaatsen waar verschillende materialen op elkaar aansluiten wordt er gebruik gemaakt van lood. Bent u op zoek naar gedetailleerde informatie met betrekking tot een loodaansluiting dak en wilt u graag een concreet beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die daarvoor in rekening wordt gebracht? Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en stellen ze graag aan u voor op deze pagina!

Kosten loodaansluiting dak

 
Vakman nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een loodaansluiting dak?

kostenIn principe beschikt u over twee verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op het realiseren van een loodaansluiting dak. U kunt er namelijk voor kiezen om het lood zelf, los aan te schaffen, maar u kunt deze eveneens laten meebrengen door de vakman die het lood voor u gaat plaatsen. Veel mensen denken dat het zelf kopen van het lood financieel interessanter is, maar dat is lang niet altijd het geval, in tegendeel. Vergelijk daarom altijd de kostprijs die door uw vakman in rekening wordt gebracht met het los kopen van het lood voor een loodaansluiting dak. Het kan zomaar gebeuren dat u aangenaam verrast wordt door het combinatievoordeel van de dakdekker!

Type lood Gemiddelde kostprijs
Lood 20 centimeter Gemiddeld 52 euro inclusief BTW
Lood 25 centimeter Gemiddeld 55 euro inclusief BTW
Lood 30 centimeter Gemiddeld 65 euro inclusief BTW
Lood 40 centimeter Gemiddeld 85 euro inclusief BTW
Lood 50 centimeter Gemiddeld 105 euro inclusief BTW
Lood 100 centimeter Gemiddeld 198 euro inclusief BTW

Het kopen van het lood voor een loodaansluiting dak is uiteraard niet de enige kostprijs waar u rekening mee dient te houden. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de plaatsing van het lood? Dit gebeurt op het dak steeds door een beroep te doen op een dakdekker. Het gemiddelde uurtarief welke door een dakdekker wordt in rekening gebracht is gelegen rond de 35 euro. Wanneer u hier rekening mee houdt beschikt u meteen over een vrij goed beeld van de gemiddelde kostprijs welke voor het realiseren van een loodaansluiting dak in rekening wordt gebracht. Zo voorkomt u alvast vervelende financiële verrassingen.

Keuzes die de prijs van een loodaansluiting beïnvloeden

Wanneer u een loodaansluiting wenst te realiseren voor het dak van uw woning is het altijd belangrijk om daarvoor rekening te houden met verschillende factoren die de kostprijs aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Wij hebben deze drie keuzes of factoren uiteraard ook even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type en de hoeveelheid lood

Het ene dak is uiteraard het andere niet. Dit zorgt er voor dat u altijd afdoende rekening dient te houden met het type lood waar gebruik van wordt gemaakt evenals met de hoeveelheid. Het is op financieel vlak altijd interessanter om bladlood in grotere hoeveelheden te kopen. Zo beschikt u per meter over een opvallend scherpere kostprijs waardoor het realiseren van een loodaansluiting voor uw dak meteen financieel interessanter wordt.

Keuze 2: De dakdekker van uw keuze

Voor het plaatsen van een loodaansluiting op het dak wordt uiteraard steeds een beroep gedaan op de diensten van een dakdekker. Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat de kostprijs die door een dakdekker in rekening wordt gebracht niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Door een vergelijking uit te voeren tussen vier of vijf dakdekkers kunt u er gelukkig altijd zeker van zijn dat u niet uitsluitend kiest voor die ene dakdekker met de meeste ervaring, maar ook voor diegene die de scherpst mogelijke prijs weet te garanderen. Ook op deze manier kunt u behoorlijk wat besparen op de kostprijs die voor een loodaansluiting dak in rekening wordt gebracht.

Keuze 3: Behandeling met patineerolie of niet?

Bladlood wil wel eens de neiging hebben om, bijvoorbeeld onder invloed van regen en / of sneeuw te oxideren. Dan ontstaat er een witachtige oxidatielaag. Dit kan worden voorkomen door het bladlood te behandelen met een zogenaamde patineerolie. Deze zorgt er voor dat oxidatiestrepen worden voorkomen waardoor het bladlood ten allen tijde haar authentieke uitstraling blijft behouden. Voor het aanschaffen van patineerolie wordt een gemiddelde kostprijs in rekening gebracht welke is gelegen rond de 30 euro (inclusief BTW) voor 1 liter.

Interessante bespaartips

besparenHet plaatsen van een loodaansluiting dak is op zich geen grote kost, maar het zorgt er wel voor dat de totale kostprijs voor uw dak(afwerking) de lucht in gaat. Omwille van deze reden zijn veel mensen steevast op zoek naar een mogelijkheid om hierop te besparen. Wij hebben omwille van deze reden dan ook alvast enkele interessante bespaartips voor u uitgezocht en op een rijtje gezet. Door met deze tips rekening te houden zult u merken dat het realiseren van een loodaansluiting dak alvast op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter wordt!

  • Kwantumkorting. Gaat u een nieuwe loodaansluiting plaatsen of is de bestaande loodaansluiting van uw dak aan vervanging toe? Vraag dan gerust even rond in de buurt of er nog mensen zijn die er aan denken om het lood op hun dak te vervangen. Is dat het geval? Wees dan niet bang om offertes voor de twee werkzaamheden samen aan te vragen. U zult merken dat u op deze manier altijd kunt rekenen op een interessante korting. In het meest optimale geval bedraagt deze kwantumkorting zo’n 10 procent en dat is toch aardig meegenomen!
  • Kies voor een vakman uit de buurt. Er zijn in principe overal wel dakdekkers te vinden. Het is echter lang niet altijd interessant om uitsluitend rekening te houden met de kostprijs die voor de werken op zich in rekening worden gebracht. Wat bijvoorbeeld eveneens te denken van de voorrijkosten die worden aangerekend? Het plaatsen of vervangen van een loodaansluiting op uw dak mag dan slechts één dag werk zijn, dat neemt niet weg dat de voorrijkosten (gemiddeld zo’n 0,25 à 0,50 euro per kilometer) een bepaalde meerprijs met zich mee kunnen brengen. Door er voor te kiezen om een beroep te doen op de diensten van een vakman uit de buurt kunt u deze niet alleen aanzienlijk beperken, niet zelden kunnen ze zelfs volledig worden voorkomen.