Home » Kostprijs verbouwen » Kosten schuur bouwen

Kosten schuur bouwen

Uw woning heeft u waarschijnlijk een aantal jaren geleden gekocht. Uw gezin was een stuk kleiner dan het nu is. U heeft wellicht kleine kinderen, of de kinderen die toen klein waren zijn nu tieners geworden. Dit is voor veel mensen een reden om te gaan verhuizen. De woonruimte is wellicht nog wel voldoende, maar de hoeveelheid spullen die u erbij krijgt met kleine kinderen of tieners is niet te overzien. Veel huizen hebben een kleine schuur bij het huis zitten of een beperkte inpandige berging. Het is om die reden dat veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe schuur voor bij hun huis. Ze zoeken een plek waar ze hun spullen in kunnen opslaan of waar ze de fietsen en tuinmeubelen kunnen stallen.

schuur bouwen

 
Wat zijn de exacte kosten voor u?

Hoeveel kost een schuur bouwen

Een schuur bouwen is iets wat u zelf kunt doen of u kunt het uitbesteden. Of u een dergelijke klus het beste kunt uitbesteden of zelf doen hangt af van het type schuur wat u op het oog heeft. Wilt u een schuur van baksteen die jaren mee zal gaan, dan kunt u daar het beste een vakman voor inhuren. Wilt u liever een houten schuur, berging of tuinhuisje, dan kunt u dit – mits u de gebruiksaanwijzing goed volgt – ook nog wel zelf in elkaar zetten. We hebben voor u opgezocht wat de aanschafprijs van een schuur is, en keken naar twee situaties.

Wat voor schuur of berging wilt u kopen Van welk materiaal is het gemaakt Zelf bouwen of laten bouwen Wat is ongeveer de prijs
Stenen schuur, 250 bij 350 cm, 240 cm hoog. Baksteen, voorzien van twee raampjes Laten bouwen Tussen 8000 en 10500 euro
Houten tuinhuisje, 304 bij 364 cm, 264 cm hoog. Hout, voorzien van dubbele deur met raampjes in deur Zelf bouwen Tussen 1400 en 1500 euro

 

  • Als u besluit om een schuur te laten bouwen. Besluit u om een schuur te laten bouwen door een aannemer of een klussenbedrijf, dan bent u voor een houten tuinhuisje de prijs kwijt in de tabel, plus het uurloon van het klussenbedrijf. Het uurloon van een klussenbedrijf ligt tussen 35 en 45 euro per uur.
  • Als u besluit om zelf een schuur te bouwen. Wilt u de kosten van het arbeidsloon besparen, dan kunt u zelf een houten tuinhuisje bouwen. U krijgt een handleiding meegeleverd maar dient nog wel zelf voor het gereedschap te zorgen.

Een prijsvoorbeeld voor een stenen schuur

U wilt een stenen schuur laten bouwen van 250 bij 350 cm, met een nokhoogte van 240 cm. U wilt een houten plat dak op uw schuur met een houten boegdelen langs de randen. De schuur wilt u geschilderd hebben. U wilt tevens dat de schuur wordt voorzien van een enkele deur en twee raampjes in de zijkant. De schuur is enkelsteens en hoeft dus niet te worden geïsoleerd. U bent voor de bouw van een dergelijke schuur tussen 8000 en 10500 euro kwijt. U zult hiervoor een gespecialiseerd klussenbedrijf of een aannemer moeten inhuren.

Een prijsvoorbeeld van een houten schuurtje.

U wilt een houten tuinhuisje of schuurtje kopen. U koopt een ruime variant die geschikt is om als berging te dienen. Er zitten geen ramen in de zijwanden, alleen in de deuren. Er zit een dubbele deur in zodat u fietsen en tuinmeubelen eenvoudig in en uit kunt laden. Het schuurtje is van ongelakt hout, wordt geïmpregneerd afgeleverd en moet door uzelf in elkaar worden gezet. Voor dit schuurtje bent u tussen 1400 en 1500 euro kwijt. Laat u het alsnog in elkaar zetten dan zal een klussenbedrijf daar een dag voor nodig hebben. De kosten bedragen tussen 35 en 45 euro per uur. U bent dan ongeveer 275 tot 360 euro kwijt voor de montage.

Hoe is het prijskaartje van een schuur opgebouwd

Hoeveel u betaalt voor een schuur bepaalt u zelf aan de hand van een aantal keuzes die u maakt bij de aanschaf. We hebben die keuzes voor u op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot moet de schuur worden. Kiest u voor een schuur die redelijk klein is, dan hoeft u hiervoor geen heipalen in de grond te slaan voor de stabiliteit. Ook zult u minder werk hebben aan het bouwen van de schuur en zijn er minder materialen nodig. Dat ziet u terug in het totale prijskaartje.
  • Keuze 2: Van welk materiaal wordt de schuur gemaakt. Een schuur van bakstenen zult u vrijwel altijd moeten laten metselen door een professionele aannemer of een goed gespecialiseerd klussenbedrijf. Het materiaal is een stuk duurder dan bij een houten schuurtje maar de schuur zal dan ook vele jaren langer meegaan dan een houten schuurtje. Een schuur van hout daarentegen kunt u gemakkelijk zelf in elkaar zetten. U zult dit schuurtje wel regelmatig moeten lakken en impregneren om te voorkomen dat het weer er vat op krijgt. De levensduur van deze schuur zal korter zijn.
  • Keuze 3: Is het een vrijstaand schuurtje of een aanbouw. Een schuurtje wat u tegen een woning aanbouwt zal doorgaans minder werk zijn dan een schuurtje wat helemaal los staat. Dit komt doordat u het geheel kan verbinden aan een reeds bestaand gebouw zoals bijvoorbeeld uw woning. U zult in dat geval de bouwstijl van uw woning moeten aanhouden voor het mooiste resultaat. U kunt hiervoor het beste een aannemer inhuren en het schuurtje laten ontwerpen door een architect.

Praktische bespaartips

  • Werk met een lokale aannemer. Een lokale aannemer zal een korte afstand hoeven af te leggen naar uw woning om de schuur te bouwen. Dit scheelt een stuk bij de reiskosten en de af- en aanvoer van materialen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaart u op de aanschaf en de bouw van een schuur door offertes op te vragen. Met één muisklik op de onderstaande button vraagt u vrijblijvend meerdere offertes op waar u uw voordeel mee kunt doen. Uw voordeel kan oplopen tot wel 30 procent en is dus absoluut de moeite waard.