Home » Kostprijs verbouwen » Kosten vaatwasser repareren

Kosten vaatwasser repareren

Apparatuur in uw woning is redelijk kwetsbaar. Een vaatwasser is daarnaast een prijzige aankoop. De meeste vaatwassers zijn gemaakt om ongeveer een jaar of 10 tot 15 mee te gaan. Toch halen veel vaatwassers die leeftijd niet. De reden hiervan is duidelijk; doorgaans treedt vlak na het vervallen van de garantie het eerste mankement op. Veel mensen beschouwen hun vaatwasser als verloren en betalen een flink bedrag voor een nieuwe. Toch is dit niet altijd nodig. We geven u een uiteenzetting van de kosten van een vaatwasser repareren.

Prijzen elektricien

 
Wat zijn de exacte kosten voor uw klus?

Waarom zou u een vaatwasser laten repareren

kostenOp het moment dat uw vaatwasser kapot gaat is er vaak sprake van een klein mankement. Met het vervangen van één onderdeel werkt uw vaatwasser vaak weer. In sommige gevallen is er zelfs geen sprake van een mankement maar gewoon van achterstallig onderhoud of schoonmaakwerk. We geven u een paar voorbeelden van kleine reparaties die u eenvoudig kunt (laten) uitvoeren.

  • Vaatwasser wordt niet meer warm. Uw vaatwasser werkt met diverse warmtestanden. Op het moment dat de vaat koud aanvoelt na het draaien van een programma en de vaat half vies uit de vaatwasser komt is dit een reden om de vaatwasser te laten repareren. Er zit dan een mankement in het verwarmingselement of het temperatuurvoelertje.
  • Vaatwasser stopt halverwege het programma en gaat knipperen. Begint uw vaatwasser maar gaat hij halverwege het programma knipperen en stopt hij ermee, dan is er waarschijnlijk een probleem met de toevoerslang. Deze slang voert water aan naar de vaatwasser. Zit er een mankement in deze slang – ze hebben vaak een beperkte levensduur – dan treedt deze storing op. U hoeft de vaatwasser niet te vervangen, maar u moet de toevoerslang (laten) vervangen.
  • Het water sproeit niet meer goed door de vaatwasser heen. Komt het bovenste gedeelte van uw vaat of het onderste gedeelte half droog uit uw vaatwasser, dan is de kans groot dat de sproei arm verstopt zit. Dit kan zijn doordat er vuil in zit opgehoopt of doordat er kalk aanslag in de sproei arm zit. U kunt volstaan met het vervangen van de sproei arm. Dit is een zodanig eenvoudige reparatie dat u die zelf kunt uitvoeren.
  • De pomp werkt niet meer. Wordt het water niet meer afgevoerd of aangevoerd en zit er geen verstopping in uw filter, dan is de pomp defect. Dit is een onderdeel wat wel te repareren is, maar vraagt u hierbij een prijsopgave op. Bij een pomp van een al wat oudere vaatwasser kan het zomaar zijn dat u de vaatwasser beter kunt vervangen.

Hoeveel kost een vaatwasser repareren

Een vaatwasser repareren is een kwestie die niet specifiek heel duur is. We hebben voor u navraag gedaan naar de kosten van een vaatwasser reparatie en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk product of dienst wilt u afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Voorrijkosten witgoed reparateur Per keer voorrijden inclusief onderzoekskosten 60 euro
Tarief witgoed reparateur Per 6 minuten 9 euro
Reparatie klaar binnen 25 minuten inclusief voorrijden en klein materiaal Per 25 minuten 120 euro
Nieuwe pomp Per stuk Tussen 40 en 250 euro
Nieuw verwarmingselement Per stuk Tussen 39 en 65 euro
Nieuwe toevoerslang Per stuk Tussen 10 en 20 euro
Nieuwe sproeiarm Per stuk Tussen 30 en 55 euro

 

  • Als u handig bent. Bent u handig aangelegd, dan zou u een onderdeel nog zelf kunnen installeren. Een nieuwe toevoerslang of sproeiarm kunt u prima zelf aanbrengen. Een pomp vervangen is een stuk specialistischer.
  • Als u niet handig bent. Bent u niet handig aangelegd, dan bestelt u het onderdeel en laat u het monteren door een monteur. U kunt ook aangeven wat het defect is. De monteur zal in dat geval zelf het onderdeel – tegen betaling – aan u leveren.

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

besparenHoeveel u betaalt voor een vaatwasser reparatie bepaalt u zelf aan de hand van keuzes die u maakt. We hebben de keuzes voor u op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Gaat u de vaatwasser repareren of laat u de vaatwasser repareren. Op het moment dat het mankement zodanig klein is dat u de vaatwasser zelf kunt repareren bespaart u het arbeidsloon. Dit arbeidsloon kan behoorlijk oplopen dus uw besparing loopt ook op.
  • Keuze 2: Laat u een origineel of een universeel onderdeel plaatsen. Bij een nieuw onderdeel voor uw vaatwasser heeft u de keuze uit een universeel of een origineel onderdeel. Het universele onderdeel zal bijna altijd goedkoper zijn terwijl het net zo goed werkt. Koopt u een origineel onderdeel via de monteur, verzekert u zich er dan wel van dat het ook daadwerkelijk een origineel onderdeel is. Hier vindt vaak oplichting bij
  • Keuze 3: Heeft u een vrijstaande of een ingebouwde vaatwasser. Op het moment dat een bepaald onderdeel zoals een toevoerslang moet worden vervangen kan dit duurder zijn wanneer het gaat om een ingebouwde vaatwasser. Het apparaat is lastiger bereikbaar en dat ziet u terug op de factuur.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaart u op de kosten van een vaatwasser reparatie door offertes op te vragen. Dat doet u heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. U ontvangt dan direct meerdere vrijblijvende offertes die u met elkaar kunt vergelijken. Het vergelijken van offertes kan u een voordeel tot wel 30 procent opleveren.