Home » Kostprijs verbouwen » Kosten vloerverwarming

Kosten vloerverwarming 

Door de jaren heen hebben steeds meer mensen er voor gekozen om in hun huis gebruik te maken van vloerverwarming. Deze keuze is niet zo vreemd, in tegendeel. Kiezen voor vloerverwarming is immers niet alleen ruimtebesparend, daarnaast is het ook nog eens een zeer zuinige manier om uw huis te verwarmen. Denkt u er ook aan om vloerverwarming te laten plaatsen in uw huis en zou u daarvoor graag een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die hiervoor in rekening worden gebracht? Wij zetten deze graag even voor u op een rijtje.

Kosten vloerverwarming

 
Wat zijn de exacte kosten voor uw klus?

Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten vloerverwarming. De prijs die hieraan verbonden is, is afhankelijk van de keuzes die u gaat maken. Denk hierbij maar eens aan het feit of u de vloerverwarming zelf gaat aanleggen of u dit wenst uit te besteden. Ook de hoeveelheid vloerverwarming zal uiteraard haar steentje bijdragen in de kostprijs.

Groot aanbod aan mogelijkheden

kostenEr kan tegenwoordig een keuze worden gemaakt uit een groot aanbod aan mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor vloerverwarming op krimpnetten, maar is het ook mogelijk om vloerverwarming op noppenplaten te voorzien. Wat ook te denken van ingefreesde vloerverwarming? Door middel van onderstaande tabel krijgt u reeds een goed beeld van wat de gemiddelde kostprijs van vloerverwarming ongeveer is. In de weergegeven prijzen is de installatie reeds inbegrepen evenals de kosten voor de arbeid en het materiaal. Ook de BTW is reeds in de prijs ingecalculeerd. U dient er alleen rekening mee te houden dat de prijs nog verder kan worden beïnvloed door mogelijke reiskosten.

Bijverwarming Hoofdverwarming Matten Infrezen
Tot 20 m2 Tot 10 m2 800 euro 750 euro
Tot 40 m2 Tot 20 m2 925 euro 850 euro
Tot 60 m2 Tot 30 m2 1.250 euro 1.000 euro
Tot 80 m2 Tot 40 m2 1.350 euro 1.150 euro
Tot 100 m2 Tot 50 m2 1.600 euro 1.275 euro
Tot 120 m2 Tot 60 m2 1.900 euro 1.475 euro
Tot 140 m2 Tot 70 m2 2.100 euro 1.675 euro
Tot 160 m2 Tot 80 m2 2.250 euro 1.800 euro
Tot 180 m2 Tot 90 m2 2.500 euro 2.000 euro
Tot 200 m2 Tot 100 m2 2.800 euro 2.175 euro
Tot 220 m2 Tot 110 m2 3.000 euro 2.250 euro
Tot 240 m2 Tot 120 m2 3.250 euro 2.500 euro

20% energiebesparing

De belangrijkste reden waarom er steeds vaker voor wordt gekozen om vloerverwarming toe te passen in een woning heeft te maken met de energiebesparing die op die manier kan worden gerealiseerd. Globaal gezien levert het plaatsen van vloerverwarming een besparing op van zo’n 20 procent op jaarbasis in vergelijking met klassieke radiatoren. Dit heeft alles te maken met het feit dat de CV-ketel geen hoge temperaturen dient te leveren. Kiezen voor vloerverwarming is dan ook niet alleen kiezen voor een ruimtebesparende, maar ook voor een zeer rendabele manier van verwarmen. Meer informatie vindt u op Vloer&verwarming.be.

Keuzes die de prijs van vloerverwarming beïnvloeden

Verschillende keuzes die u als eigenaar van uw huis maakt voor het plaatsen van vloerverwarming hebben een invloed op het prijskaartje dat moet worden betaald. Wij zetten de belangrijkste keuzes op dit vlak voor u nog even op een rijtje:

  • Keuze 1: Vloerisolatie of niet?

Allereerst dient er rekening mee te worden gehouden dat het om een zo optimaal mogelijk rendement te behalen met uw vloerverwarming van cruciaal belang is dat uw vloer afdoende is geïsoleerd. Vaak zijn de leidingen gewoon ingefreesd in het beton waardoor bijzonder veel energie verloren gaat, soms zelfs voor ettelijke honderden euro’s. Het plaatsen van vloerisolatie kan op tal van verschillende manieren gebeuren. Gespoten PUR en isolerende chape zijn de vaakst toegepaste methodes. Voor gespoten PUR dient rekening te worden gehouden met een prijs van tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter. Voor isolerende chape ligt deze prijs tussen de 14 en 19 euro per vierkante meter.

  • Keuze 2: Pompschakelaar of niet?

Een tweede mogelijkheid die er voor zorgt dat u een behoorlijk bedrag extra kunt uitsparen is door gebruik te maken van een zogenaamde pompschakelaar. Deze wordt tussen de verwarming en de elektriciteit geplaatst. Een pompschakelaar zorgt er voor dat de pomp automatisch wordt uitgeschakeld op het ogenblik dat er geen verwarming noodzakelijk is. De omvang van de zogenaamde circulatiepomp zal uiteindelijk bepalend zijn voor de prijs die u kunt besparen. In principe moet een extra besparing tussen de 90 en 150 euro haalbaar zijn. Voor het aankopen van de pompschakelaar dient u rekening te houden met een meerprijs van ongeveer tussen de 80 & 100 euro.

  • Keuze 3: HR ketel met vloerverwarming

Mensen die over een HR ketel beschikken en gebruikmaken van vloerverwarming als belangrijkste verwarming doen er goed aan om de aanvoertemperatuur van het centrale verwarmingswater gelijk te stellen aan de temperatuur van de vloerverwarming. Zo’n 65 à 70 graden is in principe voldoende. Per jaar kunt u op deze manier een degelijke besparing realiseren van tussen de 5 en 7 procent.

  • Keuze 4: Vloerverwarming in laten regelen

U doet er altijd goed aan om uw vloerverwarming in te laten regelen door een expert. De expert zal met name bepalen hoeveel water er door de slang moet stromen dat nodig is om een bepaalde temperatuur te kunnen bereiken in een specifiek deel van het huis. Verspreid over uw woning zijn immers diverse ruimtes terug te vinden die minder warmte nodig hebben dan met name voor de leefruimte geldt. De prijs die voor het laten inregelen van vloerverwarming wordt aangerekend bedraagt (afhankelijk van de omvang van de installatie) doorgaans zo’n 100 euro.

  • Keuze 5: Eventuele extra opties

Tot slot zijn er nog verschillende opties die u tegen een meerprijs kunt aanvragen. Hoewel deze opties misschien niet noodzakelijk zijn kunnen ze wel een interessante meerwaarde met zich meebrengen. We geven u hier graag nog even een overzichtje van:

Optie Gemiddelde kostprijs Informatie
Aansluiting via de kruipruimte Tussen 50 & 60 euro Extra arbeidsloon wordt aangerekend.
Verwijderen van radiatoren Tussen 25 & 35 euro Kostprijs per radiator
Bypass Tussen 40 & 80 euro Een bypass verzekert de circulatie van de CV ketel.

Vergelijk offertes en bespaar geld

Verstandig is om als eerste stap meerdere offertes te vergelijken. Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per bedrijf. Bespaar uzelf tijd en geld door via onze website in een keer 6 offertes aan te vragen. Klik op de button hieronder en laat uw gegevens achter. Ontvang de offertes in uw mailbox, vergelijk op basis van prijs & kwaliteit en begin met vergelijken. Op deze manier kunt u tot 30% op de kosten besparen.