Home » Kostprijs verbouwen » Kruipruimte isolatie prijzen

Kruipruimte isolatie prijzen

Het isoleren van een kruipruimte is niet altijd een eenvoudig karwei, in tegendeel. Toch is het belangrijk dat het gebeurt. Veel mensen die over een verder goed geïsoleerde woning beschikken stellen zich steevast de vraag hoe het mogelijk is dat ze toch nog geconfronteerd worden met een dermate hoge energiefactuur. Dit kan mede gerealiseerd worden door het feit dat de kruipruimte niet is geïsoleerd. Een niet geïsoleerde kruipruimte kan immers heel wat warmteverlies veroorzaken. Wilt u graag de kruipruimte in uw huis isoleren, maar heeft u er geen idee van met welke kosten u daarvoor rekening dient te houden? Dit wordt meteen duidelijk op deze pagina!

Kruipruimte isolatie prijzen

 
Kruipruimte isolatie? Vergelijk de prijzen

Hoeveel kost kruipruimte isolatie?

kostenVooraleer we de kosten die gepaard gaan met het isoleren van de kruipruimte op een rijtje gaan zetten is het belangrijk om te weten dat de kruipruimte op verschillende manieren kan worden geïsoleerd. Bovendien is de prijs uiteraard sterk afhankelijk van het soort woning waar u over beschikt. Een eveneens niet onbelangrijk aspect die een aanzienlijke impact kan hebben op de kostprijs gaat schuil in de bereikbaarheid van de kruipruimte. Bij een goede bereikbaarheid kunnen de kosten dan ook steeds aanzienlijk gedrukt worden. Andere zaken die de kostprijs van kruipruimte isolatie kunnen beïnvloeden zijn de vochtigheid van de kruipruimte evenals het feit of er al dan niet ventilatieroosters aanwezig zijn. Voor het laten isoleren van een kruipruimte kan rekening worden gehouden met een gemiddelde prijs die is gelegen tussen de 22 en 27 euro per vierkante meter.

Soort woning Gemiddelde kostprijs kruipruimte isolatie
Rijwoning Gemiddeld tussen 950 & 1.250 euro
Hoekwoning Gemiddeld tussen 1.050 & 1.350 euro
2 onder 1 kap Gemiddeld tussen 1.150 & 1.450 euro
Vrijstaande woning Gemiddeld tussen 1.450 & 1.850 euro

Tot 30% besparen op uw investering in kruipruimte isolatie? Dat kan!

Er bestaan heel veel verschillende mogelijkheden om de prijs van uw investering in kruipruimte isolatie zo beperkt mogelijk te houden. Eén van deze mogelijkheden gaat schuil in het opvragen van verschillende offertes bij meerdere partijen. Op deze manier kan er in de praktijk zomaar een besparing tot wel 30 procent worden gerealiseerd en dat is natuurlijk heel wat. Door niet zomaar met het eerste, het beste isolatiebedrijf in zee te gaan is het aldus perfect mogelijk om de hoogte van uw investering aanzienlijk te drukken. Op deze manier kan er zomaar nog wat extra budget vrij worden gehouden om te investeren in het verbeteren van de isolatiewaarde van de andere onderdelen van uw huis.

Factoren die de kostprijs van kruipruimte isolatie beïnvloeden

Het is zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven van belang om er rekening mee te houden dat meerdere factoren of keuzes een niet onbelangrijke impact kunnen hebben op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor kruipruimte isolatie. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes en factoren alvast even voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: De bereikbaarheid van de kruipruimte

De bereikbaarheid van de kruipruimte kan er niet alleen voor zorgen dat de prijs voor het isoleren hoger of juist lager uit kan vallen, daarnaast is ze eveneens bepalend voor het soort materiaal waar gebruik van kan worden gemaakt. Wilt u er echt zeker van zijn dat de kostprijs van uw kruipruimte isolatie tot een minimum kan worden beperkt? In dat geval is zorgen voor een goede bereikbaarheid van de kruipruimte werkelijk van cruciaal belang.

Factor 2: De vochtigheid van de kruipruimte

De kruipruimte is nagenoeg altijd een ruimte die niet is verwarmd. Dit zorgt er voor dat er vaak zeer eenvoudig vocht kan worden opgehoopt met alle vervelende gevolgen van dien. Hou er bovendien rekening mee dat lang niet alle materialen kunnen worden gebruikt in een kruipruimte. Staat er water in deze ruimte? Dan wordt het gebruik van bepaalde materialen nog verder beperkt. De vochtigheid van de kruipruimte is dus in ieder geval altijd iets waar u rekening mee zult willen houden.

Factor 3: Het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

Het isoleren van een kruipruimte is tegenwoordig mogelijk door middel van tal van uiteenlopende materialen. U moet er rekening mee houden dat het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt grotendeels bepalend is voor de ruimte die beschikbaar moet zijn binnen de kruipruimte. Om er voor te zorgen dat u op dit vlak niet voor vervelende verrassingen komt te staan hebben we de verschillende opties inclusief de vereiste hoogte door middel van onderstaande prijstabel even voor u op een rijtje gezet.

 

Type materiaal Vereiste hoogte Gemiddelde kostprijs
Schelpen Tussen 30 & 35 centimeter Gemiddeld 1.450 euro
Polystreen chips Tussen 30 & 35 centimeter Gemiddeld 1.350 euro
EPS parels Tussen 20 & 25 centimeter Gemiddeld 1.250 euro
Isolatiematrassen Minstens 35 centimeter Gemiddeld 1.250 euro

Interessante bespaartips

Het isoleren van de kruipruimte wordt veelal uitgesteld omdat er een niet onaanzienlijke investering mee gepaard kan gaan. Deze investering kan er voor zorgen dat er een bepaalde druk op de financiële situatie van het gezin komt te liggen en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om te besparen op een investering in kruipruimte isolatie. Wij hebben de belangrijkste bespaartips alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Isoleer de woning op meerdere vlakken. Het is altijd interessant om het isoleren van de woning op verschillende vlakken in één keer uit te laten voeren. Heeft u bijvoorbeeld nog geen geïsoleerde wanden of is het dak van uw huis nog niet geïsoleerd? Kies er dan voor om het isolatiebedrijf al deze verschillende onderdelen van uw woning in één keer te laten isoleren. Op deze manier zult u kunnen vaststellen dat er op het einde van de rit een aantrekkelijke korting kan worden gerealiseerd.
  • Zelf de isolatie plaatsen. Het plaatsen van kruipruimte isolatie is iets dat niet altijd zo eenvoudig is als het op het eerste zicht lijkt. Bij een moeilijk bereikbaar of begaanbare kruipruimte wil er dan ook wel eens gebruik worden gemaakt van een speciaal systeem die het isolatiemateriaal als het ware in de kruipruimte blaast. Het zelf isoleren van de kruipruimte is daardoor niet altijd mogelijk. Kan het wel, dan kunt u op deze manier aardig wat besparen. 
  • Het aanvragen van een subsidie. Voor een investering in kruipruimte isolatie heeft u tegenwoordig nog steeds recht op één of soms zelfs meerdere subsidies. Door een dergelijke subsidie aan te vragen kan niet alleen het investeringsbedrag worden beperkt, daarnaast wordt ook de terugverdientijd op deze manier zomaar nog korter. Het aanvragen van een subsidie bij kruipruimte isolatie is dus in ieder geval altijd de moeite meer dan waard!

vergelijken