Home » Kostprijs verbouwen » Lamellen prijzen

Lamellen prijzen

Een investering doen in lamellen kan omwille van verschillende redenen interessant zijn. Veel mensen die er voor kiezen om te investeren in lamellen doen dit onder meer omdat ze op deze manier extra privacy willen creëren in hun woning. Dat is echter niet alles. Lamellen kunnen onrechtstreeks ook het energieverbruik in uw huis aanzienlijk inperken. Dit is bijvoorbeeld zo tijdens de zomer waarin ze een grote hoeveelheid van het zonlicht dat naar binnen valt kunnen blokkeren. Bent u eveneens geïnteresseerd om te investeren in lamellen, maar wilt u graag eerst achterhalen met welke kosten u rekening dient te houden? Wij zetten de gemiddelde lamellen prijzen op deze pagina graag even uitgebreid voor u op een rijtje.

Lamellen prijzen

 
Lamellen nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kosten lamellen?

Er dient rekening mee te worden gehouden dat een groot aantal verschillende factoren de kostprijs van lamellen kunnen beïnvloeden. Het gaat hierbij niet uitsluitend om het soort materiaal, maar ook om bijvoorbeeld de afmetingen waar de lamellen over beschikken. We geven u hiervan graag een concreet voorbeeld. Denkt u er aan om lamellen van kunststof aan te kopen van 180 centimeter breed en 250 centimeter hoog? In dat geval kunt u rekenen op een gemiddelde kostprijs van zo’n 80 euro. Gaat u lamellen op maat laten maken? Dan zal deze prijs uiteraard een flink stuk hoger oplopen. De gemiddelde kosten die voor standaard lamellen aangerekend worden, worden ook nog eens duidelijk gemaakt aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Bepalende factor voor kostprijs lamellen Gemiddelde kostprijs
Aankoopprijs van lamellen Tussen 30 & 100 euro
Montage van de lamellen Tussen 50 & 110 euro

Een besparing tot 30% op de aankoop van uw lamellen realiseren?

Bent u ook wel geïnteresseerd in het aankopen van lamellen voor in uw huis, maar worstelt u nog een beetje met de aankoopprijs? Dat hoeft helemaal geen probleem te vormen. Wist u namelijk dat het zeer eenvoudig mogelijk is om de prijs voor het aankopen en laten plaatsen van uw lamellen te drukken tot wel 30 procent? Hoe? Zeer eenvoudig. Dit kan namelijk gebeuren door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende partijen. Er zijn heel wat bedrijven op de markt terug te vinden die voor u lamellen kunnen leveren en plaatsen. Deze bedrijven met elkaar vergelijken zorgt er voor dat u steeds kunt genieten van de best mogelijke prijs. In de praktijk betekent dit een besparing die zomaar kan oplopen tot wel 30 procent!

Keuzes die de kostprijs van lamellen kunnen beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat er heel wat verschillende keuzes een niet onbelangrijke invloed kunnen hebben op de kosten die worden aangerekend voor het kopen en laten plaatsen van lamellen. Wij hebben deze keuzes natuurlijk even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De afmetingen van de lamellen

De lengte van de lamellen zal worden bepaald aan de hand van de hoogte van het raam waar tegen ze geplaatst dienen te worden. Dit zorgt er voor dat er bij lamellen bijzonder vaak gebruik wordt gemaakt van maatwerk. Hoeveel er precies voor een lamel dient te worden betaald is echter niet aan te geven. Dit komt omdat de kostprijs van het materiaal ook voor een niet onaanzienlijk deel bepalend is voor het kostenplaatje.

Keuze 2: Het type materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

U kunt er bij lamellen voor kiezen om een keuze te maken uit verschillende soorten materialen. We onderscheiden op dit vlak PVC van gewone stof en kunststof. Wilt u graag de aankoopprijs binnen de perken kunnen houden? Dan is het wellicht het interessantst om te kiezen voor lamellen die zijn gemaakt van PVC. Let op, de keuze van het materiaal voor uw lamellen is niet alleen bepalend voor de uitstraling, maar eveneens voor de mate waarin er onderhoud dient te worden uitgevoerd. PVC lamellen zijn op dit vlak een stuk onderhoudsvriendelijker in vergelijking met de stoffen varianten. Ook dit is zeker iets waar u bij stil zult willen blijven staan.

Keuze 3: Manuele of elektrische bediening

Net zoals ook bij andere vormen van zonwering het geval is kunt u ook bij lamellen een keuze maken uit een manuele of een elektrische bediening. Een manuele bediening zit doorgaans standaard reeds in het kostenplaatje inbegrepen. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een systeem waarbij u door het optrekken van een touwtje de lamellen kunt in- of uithalen. Wilt u de lamellen bijvoorbeeld met een enkele druk op de knop of zelfs vanuit uw zetel kunnen sluiten? In dat geval is een elektrisch systeem vereist. Voor een dergelijk systeem zonder afstandsbediening bedraagt de gemiddelde meerprijs al snel tussen de 200 en 250 euro. Wilt u een bediening met afstandsbediening? Dan mag er rekening worden gehouden met een extra meerprijs van nog eens minimaal 200 euro.

Keuze 4: De montage van de lamellen

De montage is bij lamellen al snel gelegen tussen de 50 en 110 euro. Dit is natuurlijk geen onoverkomelijke prijs, maar u kunt ze toch maar mooi uitsparen door het monteren voor uw eigen rekening te nemen. Het kost een beetje tijd, maar ook dit is een mogelijkheid om de totale kostprijs van uw investering enigszins te verlagen.

Interessante bespaartips

Bent u ook overtuigd van de vele voordelen die het gebruik van lamellen met zich meebrengt? Zou u echter graag de aankoopprijs nog een beetje (extra) willen drukken? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande bespaartips. 

  • Kwantumkorting. Wanneer u er voor kiest om lamellen op te hangen in uw huis is de kans groot dat u dat niet in één enkele ruimte, maar wel in verschillende kamers zult willen doen. In dat geval is het altijd het interessantst om er voor te kiezen om ze allemaal in één keer aan te kopen en te laten plaatsen. Op deze manier kunt u immers genieten van een interessante kwantumkorting waardoor een besparing tot wel 10 procent kan worden gerealiseerd. Dit is natuurlijk zeer mooi meegenomen!
  • Zelf de handen uit de mouwen steken. Wanneer u heeft gekozen voor een manuele bediening van uw lamellen is het in principe zonder al teveel problemen mogelijk om de montage zelf te doen. Op deze manier zult u merken dat de totale kostprijs aanzienlijk kan worden verlaagd en dat zonder dat u te maken krijgt met kwaliteitsverlies.
  • Beperken van de voorrijkosten. Zowel voor de levering als voor de plaatsing van de aangekochte lamellen zullen altijd transport- en / of voorrijkosten worden aangerekend. U kunt deze kosten (toch goed voor tussen de 0,50 en 1 euro per vierkante meter) beperken door te kiezen voor een vakman bij u uit de buurt. U zult merken dat dit op het einde van de rit een behoorlijk verschil kan uitmaken.