Home » Kostprijs verbouwen » Markiezen prijzen

Markiezen prijzen

Veel mensen willen graag dat hun zonwering niet aan de binnen-, maar wel aan de buitenkant van hun woning of bedrijf wordt bevestigd. Dat kan interessant zijn omdat er op deze manier binnenshuis niet moet worden ingeboet op vlak van ruimte, maar daarnaast kan er ook een promotioneel karakter aan verbonden zijn. Neem nu bijvoorbeeld markiezen. Door gebruik te maken van markiezen is het niet alleen mogelijk om een deel van het zonlicht buiten te houden, maar kan ook de naam of het logo van een onderneming kracht bijgezet worden. Bent u mede omwille van deze redenen eveneens geïnteresseerd om te investeren in het plaatsen van één of meerdere markiezen? Wij zetten graag de gemiddelde markiezen prijzen op deze pagina even voor u op een rijtje!

Markiezen prijzen

 
Markiezen nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kosten markiezen?

Wanneer u markiezen gaat aankopen is het altijd van belang om er bij stil te blijven staan dat zeer veel verschillende elementen de uiteindelijke kostprijs kunnen beïnvloeden. Bovendien is het aankopen van markiezen een bijzonder belangrijke investering waardoor u maar beter even goed rekening kunt houden met de verschillende keuzes die gemaakt dienen te worden. Factoren die altijd een invloed uitoefenen op de kostprijs van markiezen zijn in ieder geval:

  • De afmetingen van de markiezen
  • Of er sprake is van een handmatige of een elektrische bediening
  • Of u de plaatsing door een expert wordt gedaan of u zelf aan de slag gaat

Om u toch reeds een bepaald beeld te kunnen geven van de kosten van markiezen hebben we in ieder geval even de onderstaande prijstabel voor u opgemaakt.

Factor Gemiddelde kostprijs
Breedte (1 tot 5 meter) Tussen 350 & 760 euro
Bediening (handmatig of elektrisch) Tussen 40 & 260 euro
Bovenkap (hout of aluminium) Tussen 115 & 325 euro
Montage (meerdere vakmannen) Tussen 85 & 155 euro

Zou u graag twee eenvoudige, kleine markiezen willen laten plaatsen aan uw woning? Voor twee markiezen die beschikken over een breedte van 1 meter betaalt u inclusief een handmatige bediening en de montage zo’n kleine 1.250 euro. Wilt u echter toch liever markiezen met een elektrische bediening? Dan mag er rekening worden gehouden met een gemiddelde meerprijs van rond de 200 euro per markies.

Tot 30% besparen op de kostprijs van uw markiezen?

Ondanks het feit dat markiezen niet bepaald goedkoop zijn en het zelfs een vrij dure vorm van zonwering kan zijn bestaan er wel meerdere mogelijkheden om er een aantrekkelijke besparing op te realiseren. In eerste instantie kan er bijvoorbeeld vaak reeds een besparing worden gerealiseerd die zomaar uit kan komen ergens rond de 30 procent. Deze korting kan worden verkregen door gewoon een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende vakmannen. Bovendien kan ook de leveringsprijs van markiezen sterk afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor u kiest. Door een goede, objectieve vergelijking uit te voeren is het dus in ieder geval altijd mogelijk om zonder ook maar enig probleem een degelijke besparing te realiseren op de aankoopprijs en de plaatsing van uw markiezen.

Keuzes die de kostprijs van uw markiezen kunnen beïnvloeden

We hebben reeds eerder op deze pagina een tipje van de sluier gelicht. Er bestaan een groot aantal verschillende keuzes die stuk voor stuk het kostenplaatje van uw markiezen kunnen beïnvloeden. We spreken ze graag meer in detail in het volgende overzicht.

Keuze 1: De afmetingen van de markiezen

De eerste keuze die u moet maken heeft betrekking tot de afmetingen waar de markiezen van uw keuze over moeten komen te beschikken. De lengte van de markiezen is veelal dezelfde, maar dat geldt niet voor de breedte. De breedte van uw markiezen wordt dan ook steeds afgesteld op bijvoorbeeld de breedte van uw ramen. Daarnaast moet u voor uzelf uitmaken of de markiezen één of meerdere ramen moeten overkappen. Dit zijn stuk voor stuk persoonlijke keuzes die wel een behoorlijke impact kunnen hebben op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht.

Keuze 2: Handmatige of elektrische bediening?

Op vlak van bediening beschikt u bij markiezen over twee verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak een manuele van een elektrische bediening. Bij een manuele bediening wordt er altijd gebruik gemaakt van een handslinger. Met behulp van deze slinger draait u de markies zelf open en dicht wanneer u dat wenst. Het merendeel van de mensen kiezen tegenwoordig echter voor iets meer comfort en maken gebruik van een ingebouwd motor die wordt gecombineerd met de aanwezigheid van een wandschakelaar. Op deze manier volstaat een enkele druk op de knop op uw markiezen in of uit te laten bewegen. De gemiddelde meerprijs voor een markies met elektrische bediening is gelegen tussen de 160 en 210 euro. Wilt u op en top luxe? Dan kunt u nog altijd de bediening laten gebeuren met behulp van een afstandsbediening. Voor een markies met afstandsbediening mag er nog eens 250 euro per stuk extra worden gerekend.

Keuze 3: Het materiaal van de omkapping

Indien u markiezen gaat laten plaatsen moet er als vanzelfsprekend altijd rekening worden gehouden met het materiaal waaruit de zogenaamde omkapping bestaat. De omkapping heeft als functie om het ingeklapte doek te beschermen tegen regen. Mede op deze manier zorgt ze er voor dat het ingeklapte doek over een zo optimaal mogelijke levensduur zal beschikken. De materialen waaruit u een keuze kunt maken voor de omkapping zijn:

  • Naaldhout. Deze heeft als voordelig dat ze erg voordelig is aankoop.
  • Aluminium. Het gaat hierbij om een uiterst modern en bovendien zeer onderhoudsarm materiaal.
  • Hardhout. Niet alleen sterk, maar ook nog eens echt authentiek.

Interessante bespaartips

Wilt u er absoluut zeker van zijn dat u geen euro teveel moet betalen voor het laten leveren en plaatsen van uw markiezen? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, bijzonder interessante bespaartips.

  • Monteer de markiezen zelf. Wilt u graag besparen op de algemene kostprijs van uw markiezen? In dat geval is het altijd de moeite waard om de markiezen zelf te plaatsen. Het is in principe geen lastig werk (althans niet met manuele bediening) en u kunt de investering aanzienlijk verlichten. Uiteraard is een beetje ervaring en inzicht wel vereist.
  • Kwantumkorting. Heeft iemand uit uw vriendenkring aangegeven ook wel te willen investeren in markiezen? Investeer dan bij voorkeur samen. Op deze manier zullen jullie beiden kunnen rekenen op een interessante kwantumkorting die zomaar kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 10 procent.