Home » Kostprijs verbouwen » Nieuwe trap prijzen

Nieuwe trap prijzen

De trap vormt een zeer belangrijk onderdeel van een woning. Een trap moet er niet alleen goed uitzien, daarnaast moet ze eveneens over een goede kwaliteit en duurzaamheid beschikken. Elke dag opnieuw zal de trap immers door meerdere mensen verschillende malen op en af worden gelopen. Dit zorgt er voor dat er al snel sporen van slijtage kunnen ontstaan. Bent u ook van plan om een nieuwe trap aan te kopen en deze te laten plaatsen in uw huis? Wilt u echter eerst een goed beeld hebben van wat nu precies gangbare nieuwe trap prijzen zijn? In dat geval is het raadplegen van de informatie op deze pagina de moeite meer dan waard!

nieuwe trap prijzen

 
Nieuwe trap nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een nieuwe trap?

De kostprijs die wordt aangerekend voor het plaatsen van een nieuwe trap is deels afhankelijk van het model waar deze over beschikt. Daarnaast zal ook het soort bewerking bijdragen aan niet alleen het eindresultaat, maar ook het totale kostenplaatje. Onderstaande prijstabel geeft u alvast een goed beeld van het verschil in kosten tussen de verschillende soorten trappen die er bestaan.

 

Soort trap Gemiddelde kostprijs
Rechte trap Gemiddeld 1.050 euro per trap
Trap met 1 kwart (één draai) Gemiddeld 1.300 euro per trap
Trap met 2 kwarten (twee draaien) Gemiddeld 1.450 euro per trap

Tot 30% besparen op het aankopen van een nieuwe trap

Bent u van plan om een nieuwe trap aan te kopen? Zou u voor het aankopen van deze nieuwe trap graag een interessante besparing willen realiseren? In dat geval is het altijd de moeite waard om eerst even offertes op te vragen bij verschillende partijen en deze met elkaar te vergelijken. Een dergelijke handelswijze zal namelijk meteen aan het licht brengen dat er onderling tussen de verschillende bedrijven sprake kan zijn van een aanzienlijk prijsverschil. Door een objectieve vergelijking uit te voeren kunt u de aankoopprijs dan ook zo voordelig mogelijk houden.

Keuzes die de kostprijs van een nieuwe trap beïnvloeden

Het is bij het aankopen en laten plaatsen van een nieuwe trap altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende keuzes een impact kunnen hebben op de uiteindelijke prijs die u zult moeten betalen. Wij hebben deze verschillende keuzes alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het model van de trap in kwestie

Het model waar de nieuwe trap van uw keuze over beschikt is altijd voor een niet onaanzienlijk deel bepalend voor de uiteindelijke prijs die in rekening wordt gebracht. Hou er rekening mee dat lang niet zomaar elke trap in iedere woning kan worden geplaatst, in tegendeel. Beschikt u bijvoorbeeld wel over de ruimte om een trap met één of twee kwarten te laten plaatsen? Een dergelijke trap neemt immers veel meer ruimte in, in vergelijking met een gewone, rechte variant. Bovendien zijn dergelijke trappen ook duurder in aankoop waardoor u eigenlijk twee keer wordt geconfronteerd met een hoger prijskaartje. Anderzijds moet het gezegd dat trappen die over één of twee kwarten beschikken uiteraard wel een zeer mooie uitstraling hebben die een meerwaarde kan betekenen voor uw huis.

Keuze 2: Een open of gesloten trap

Wanneer u heeft beslist welk model van trap u gaat plaatsen is het tijd geworden om te kijken in de richting van een open of een dichte trap. Elk type van trap wordt in principe standaard als een open trap geleverd. Ze kan bovendien naar wens worden aangevuld met stootborden. Deze stootborden kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat de trap in kwestie een gesloten karakter krijgt. U dient er rekening mee te houden dat er voor dergelijke stootborden een meerprijs wordt aangerekend van gemiddeld zo’n 100 euro voor een volledige trap.

Keuze 3: Montage inbegrepen of niet?

Het aankopen van een trap is één ding, maar het spreekt voor zich dat ze ook nog moet worden geplaatst. In principe neemt het realiseren van een nieuwe trap in uw huis niet zoveel tijd in beslag. Dit maakt dat het doorgaans zonder probleem binnen één dag kan gebeuren. Moet de oude trap nog worden verwijderd en brengt dit de nodige problemen met zich mee? In dat geval moet er rekening worden gehouden met meer werk. In principe moet u er rekening mee houden dat er zo’n 130 euro in rekening wordt gebracht voor het laten leveren en plaatsen van een nieuwe trap. U zou er voor kunnen kiezen om dit karwei zelf uit te voeren, maar het spreekt voor zich dat dit niet voor iedereen mogelijk zal zijn.

Interessante bespaartips

Bent u van plan om een nieuwe trap te kopen, maar zou u graag een aantrekkelijke besparing willen realiseren op het kostenplaatje dat u moet betalen? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips!

  • Meerdere trappen in één keer laten plaatsen. De kans bestaat dat u binnen in uw woning geen gebruik maakt van één, maar wel van twee trappen. Is dat het geval, dan is het altijd de moeite waard om de beide trappen in één keer te laten plaatsen. Op deze manier kunnen verschillende kosten worden gedrukt wat er voor zorgt dat de uiteindelijke factuurprijs aanzienlijk lager zal uitvallen.
  • Neem een vakman uit de omgeving onder de arm. Het is altijd bijzonder interessant om een beroep te doen op een vakman uit de omgeving voor het realiseren van uw trap. Op deze manier wordt er namelijk voor gezorgd dat de zogenaamde voorrijkosten tot een minimum kunnen worden beperkt. Deze voorrijkosten kunnen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer bedragen waardoor ze op het einde van de rit kunnen zorgen voor een aanzienlijk hoger uitvallende kostprijs.
  • Help ook zelf een handje mee! Wanneer er een nieuwe trap moet worden geplaatst in een bestaande woning is de kans groot dat er reeds een bepaalde trap staat. Het spreekt voor zich dat deze zal moeten worden verwijderd. Door dit zelf te doen kunt u behoorlijk wat besparen op het uiteindelijke kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Probeer bovendien om de vakman in kwestie tussendoor ook een beetje te helpen. Ook op deze manier zult u merken dat het verschuldigde prijskaartje kan worden verlaagd.