Home » Kostprijs verbouwen » Pergola prijzen

Pergola prijzen

Bent u van plan om een prachtige pergola of een terrasoverkapping te realiseren in uw tuin? Door gebruik te maken van een pergola wordt er niet alleen een visuele meerwaarde gecreëerd voor uw tuin, daarnaast verhoogt het uiteraard ook de praktische eigenschappen. Door het plaatsen van een pergola wordt er namelijk een stukje schaduw gecreëerd in uw tuin die er voor zorgt dat u ook tijdens hete zomerdagen heerlijk kunt genieten. Zou u ook graag willen kunnen genieten van de aanwezigheid van een pergola in uw tuin, maar wilt u eerst graag een goed beeld hebben op de gemiddelde kostprijs die hiervoor in rekening wordt gebracht? In dat geval bent u op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres!

Pergola prijzen

 
Pergola nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een pergola?

kostenDe kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het plaatsen van een pergola in uw tuin is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij uiteraard aan de omvang van de pergola, maar wat ook te denken van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt? Wij hebben de gemiddelde kosten van verschillende pergola’s alvast even voor u op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Type pergola Gemiddelde kostprijs
Polycarbonaat pergola Tussen 850 & 2.050 euro
Houten pergola Tussen 650 & 2.550 euro
Aluminium pergola Tussen 1.350 & 5.050 euro

Buiten de bovenstaande kosten dient u er eveneens rekening mee te houden dat er mogelijks extra kosten worden aangerekend voor het plaatsen van de pergola in kwestie. Deze kosten kunnen uiteraard worden voorkomen door de plaatsing zelf uit te voeren, maar slechts een handvol mensen zal hiertoe in staat zijn. Wilt u het plaatsen van de pergola graag uitbesteden? In dat geval moet er rekening worden gehouden met een montagekost van tussen de 60 en 100 euro per vierkante meter.

Bespaar tot 30% op uw pergola!

Afhankelijk van uw keuze op vlak van materiaal en naargelang de omvang van de pergola kan het laten plaatsen er van een behoorlijke kostprijs met zich meebrengen. Gelukkig bestaat er ook een zeer eenvoudige mogelijkheid om een mooi deel van dit bedrag uit te sparen. Door het opvragen van offertes bij verschillende bedrijven is het namelijk zonder probleem mogelijk om er de voordeligste offerte tussenuit te kunnen halen. Op deze manier kan er in de praktijk een besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent. Het laten plaatsen van een pergola in uw tuin wordt op deze manier een flink stuk betaalbaarder!

Keuzes die de kostprijs van een pergola kunnen beïnvloeden

Meerdere keuzes die door u als potentiële eigenaar worden gemaakt kunnen de kostprijs van de pergola in kwestie aanzienlijk beïnvloeden. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: Het materiaal waaruit de pergola moet bestaan

Zoals reeds eerder op deze pagina aangegeven is het mogelijk om een pergola op te bouwen uit drie verschillende soorten materialen. We onderscheiden op dit vlak hout, polycarbonaat evenals aluminium. Door te kiezen voor hout kiest u voor een warme gezelligheid evenals een natuurlijke uitstraling. Daar komt bij dat het gebruik van hout voor uw pergola ook het voordeligst kan zijn. Kiest u voor polycarbonaat? Dan ligt de gemiddelde kostprijs zo’n 200 euro hoger. Een niet onbelangrijk voordeel van dit materiaal gaat schuil in het feit dat het een materiaal betreft die bestand is tegen UV-straling. Staan er meubels onder de pergola? Dan zullen deze dus niet snel verkleuren. Het derde en meteen ook duurste materiaal is ongetwijfeld aluminium. Het betreft hier een materiaal dat vooral voor pergola’s wordt gebruikt die over een moderne uitstraling moeten beschikken. Door te kiezen voor een aluminium pergola kiest u bovendien voor een onderhoudsvriendelijk exemplaar waar u ongetwijfeld bijzonder veel plezier van zult hebben.

Keuze 2: Een vrijstaande of aan de muur bevestigde pergola

Er bestaan twee verschillende mogelijkheden om een pergola te laten bouwen. Dit kan namelijk gebeuren tegen de muur of vrijstaand. Een vrijstaande pergola heeft als voordeel dat ze overal in de tuin kan worden geplaatst omdat ze over vier poten beschikt. Een pergola die tegen een muur wordt aangebouwd heeft slechts twee poten. In de praktijk is een vrijstaande pergola altijd net wat duurder in vergelijking met een pergola die aan de muur wordt gebouwd.

Keuze 3: Het type dakbedekking voor de pergola

Een eveneens niet onbelangrijke meerprijs is terug te vinden in de mogelijke dakbedekking waar de pergola over kan beschikken. Bijzonder veel mensen kiezen er voor om het dak van hun pergola gewoon open te laten, maar het is eveneens mogelijk om ze te bedekken door middel van een dak of glas. In zeer veel gevallen wordt er een waterdichte harmonicadoek gebruikt. Deze zorgt er niet alleen voor dat de meubelen tijdens een regenbui droog worden gehouden, daarnaast wordt er ook een plekje met schaduw gecreëerd op hete zomerdagen. Glas zorgt er dan weer voor dat u in de pergola over heel wat licht kunt beschikken, maar houdt uiteraard de zonnestralen niet tegen. Een pergola die beschikt over een glazen afdekking is altijd iets duurder in vergelijking met een pergola die met een doek wordt afgedekt.

Interessante bespaartips

Het aanschaffen en laten plaatsen van een pergola kan gepaard gaan met een stevige investering. Het zal u evenwel goed doen om te horen dat er ook verschillende mogelijkheden bestaan om een besparing te realiseren. We hebben de interessantste bespaartips alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Ga zelf de materialen ophalen. U kunt er voor kiezen om de materialen voor uw pergola te laten leveren, maar u kunt ze eveneens zelf gaan ophalen. Door de materialen zelf op te halen kan er een aanzienlijke besparing worden gerealiseerd terwijl u er zelf alleen een beetje tijd voor dient te voorzien. Let wel op, voor het ophalen van de materialen voor het bouwen van uw pergola is het altijd noodzakelijk om over een auto te beschikken met voldoende laadvermogen. Dit is uiteraard iets om rekening mee te houden.
  • Kies voor een pergola van hout. Van alle materialen waaruit een pergola kan worden opgebouwd is hout uiteraard het voordeligst. Door te kiezen voor dit materiaal is het dan ook mogelijk om een gezellige en warm uitziende pergola te realiseren zonder dat er rekening dient te worden gehouden met een torenhoge kostprijs.
  • Steek zelf de handen uit de mouwen. Met betrekking tot het plaatsen van een pergola kunt u twee verschillende keuzes maken. U kunt er voor kiezen om de plaatsing uit te besteden aan een echte expert of u kunt de pergola zelf gaan bouwen. Dit laatste is uiteraard een stuk voordeliger omdat u de montagekosten kunt uitsparen, maar dat neemt niet weg dat er wel een bepaalde hoeveelheid tijd in dient te worden geïnvesteerd. Aan u om uit te maken welke van de beide opties uiteindelijk uw voorkeur heeft.