Home » Kostprijs verbouwen » Plafond schilderen prijzen

Plafond schilderen prijzen

Een plafond schilderen is alles behalve een aangenaam karwei. Het vergt immers behoorlijk wat fysiek om een volledige plafond van een nieuw likje verf te voorzien. Veel mensen denken dat het opnieuw laten schilderen van hun plafond een beetje gek is, maar dat is het absoluut niet, in tegendeel. Een plafond krijgt immers dagelijks heel wat te verduren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de nicotine van mensen die roken in huis of wat te denken van de dampen die worden geproduceerd door eten dat wordt opgewarmd. Dan hebben we het bovendien nog niet gehad over de klassieke bevuiling van het plafond door rondvliegend stof en ander vuil. Een plafond schilderen kan dus zeker en vast interessant zijn en wij zetten de gemiddelde kosten die hiervoor doorgaans in rekening worden gebracht graag even voor u op een rijtje.

Plafond schilderen prijzen

 
Plafond schilderen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een plafond schilderen?

kostenDe gemiddelde kosten die in rekening worden gebracht voor het schilderen van een plafond zijn gelegen tussen de 230 en 1.490 euro. Verschillende factoren kunnen er voor zorgen dat de prijs hoger of juist lager uitvalt dan gemiddeld. Het betreft hier:

  • De schilder in kwestie
  • De omvang van het plafond
  • Het aantal lagen waarin het plafond moet worden geschilderd

Op basis van bovenstaande kunt u rekening houden met een gemiddeld prijskaartje welke duidelijk wordt aangegeven in onderstaande prijstabel.

Prijs per vierkante meter voor een plafond schilderen inclusief verf, materiaal en BTW. Gemiddelde totale kostprijs voor een plafond schilderen van 30 tot 70 vierkante meter.
Tussen 11 & 16 euro per vierkante meter Tussen 225 & 1.475 euro

Een besparing tot wel 30% realiseren op uw plafond laten schilderen

Wilt u graag een besparing realiseren die zomaar kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent op het totale kostenplaatje voor het laten schilderen van uw plafond? Dat kan eenvoudigweg door het opvragen van offertes bij verschillende schilders. U kunt uiteraard de eenvoudigste oplossing kiezen en meteen met de eerste, de beste schilder in zee gaan, maar dat resulteert nagenoeg altijd in een veel hogere kostprijs dan strikt noodzakelijk is. Alleen door een vergelijking uit te voeren tussen verschillende schilders kunt u er op rekenen dat u geniet van de best mogelijke prijs. Tot 30 procent besparen op de kosten voor het laten schilderen van uw plafond is dus in ieder geval geen enkel probleem!

Factoren die de kostprijs van uw plafond schilderen beïnvloeden

De bovenstaande, gemiddelde kostprijs voor het laten schilderen van uw plafond geeft u reeds een goede indruk van de gemiddelde kosten waar u voor een karwei als deze rekening mee dient te houden. Dit is evenwel niet alles. Meerdere factoren kunnen er immers voor zorgen dat de uiteindelijke kosten voor uw plafond schilderen hoger of juist lager zullen uitvallen dan u eerst had verwacht. Het betreft hier de volgende zaken:

Keuze 1: Het schildersloon

Het gemiddelde schildersloon dat door een schilder in rekening wordt gebracht voor het schilderen van een plafond is gelegen tussen de 11 en 16 euro per vierkante meter. In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt het schildersloon relatief laag gehouden omdat het plafond bestaat uit één groot oppervlak. Dit zorgt er voor dat ze met behulp van sauswerk bijzonder efficiënt kan worden geschilderd.

Keuze 2: De verf waar gebruik van wordt gemaakt

Het schilderen van een plafond gebeurt steevast op basis van latexverf. Wanneer u over een oudere woning beschikt is het evenwel mogelijk dat er nog een onderlaag bestaande uit fixeermiddel is vereist. Dit is noodzakelijk omdat de plafonds niet zelden veegvast zijn of zijn voorzien van witkalk. Op deze manier weet de latex zich niet goed te hechten met alle gevolgen van dien. Voor het aankopen van latex kan rekening worden gehouden met een gemiddelde aankoopprijs van tussen de 6 en 16 euro per liter. Met behulp van één liter latex verf kunt u doorgaans een oppervlak van 6 tot 10 vierkante meter schilderen.

Keuze 3: Combineren van meerdere werkzaamheden

Wanneer u, uw plafond laat schilderen is de kans zeer groot dat er ook andere onderdelen van uw huis wel een nieuw likje verf kunnen gebruiken. Is dat het geval? Dan is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om deze verschillende werkzaamheden in één keer en door dezelfde schilder uit te laten voeren. U zult zo immers altijd kunnen vaststellen dat de uiteindelijke kosten die in rekening worden gebracht een stuk lager zullen uitvallen dan wanneer het zou gaan om één enkele opdracht.

Interessante bespaartips

besparenOndanks het feit dat het schildersloon voor het schilderen van een plafond vrij laag ligt betekent dit niet dat u niet geconfronteerd kunt worden met hoge kosten, in tegendeel. Om er voor te zorgen dat het laten schilderen van uw plafond toch betaalbaar blijft hebben we de onderstaande, interessante bespaartips voor u verzameld.

  • Doe een beroep op een winterschilder. De tarieven die door een schilder tijdens de winter in rekening worden gebracht liggen altijd een behoorlijk stuk lager in vergelijking met de kosten buiten dit seizoen. Door te besluiten om een winterschilder uw plafond te laten schilderen is het dan ook mogelijk om een besparing te realiseren die zomaar kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent! Bovendien hoeft er op deze manier ook op geen enkele manier te worden ingeboet op vlak van eindresultaat wat uiteraard eveneens mooi meegenomen is.
  • Recht op kwantumkorting? Wil uw buurman ook enkele delen van zijn woning laten schilderen en ziet hij het wel zitten om dezelfde schilder als u onder de arm te nemen? In dat geval kunnen jullie beiden genieten van een zogenaamde kwantumkorting. Een dergelijke korting kan oplopen tot een aantrekkelijke 10 procent waardoor er meteen een kleine, extra besparing kan worden gerealiseerd.
  • Kies voor een schilder uit uw eigen omgeving. Sommige mensen gaan een schilder ongelofelijk ver zoeken terwijl er ook ongetwijfeld één in de buurt is gevestigd. Er voor kiezen om een schilder uit de buurt onder de arm te nemen is altijd financieel het interessantst. Waarom? Zeer eenvoudig. Omdat op deze manier de voorrijkosten van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer tot een absoluut minimum kunnen worden beperkt. Ook uw plafond laten schilderen? Kies dan zeker en vast voor een schilder uit de buurt!

vergelijken