Home » Kostprijs verbouwen » Pleisterwerk prijzen

Pleisterwerk prijzen

Bent u van mening dat uw woning een opknapbeurt kan gebruiken? Zou u daarvoor gebruik willen maken van pleisterwerk? In deze situatie is de kans groot dat u zich afvraagt welke kostprijs hier aan verbonden is. Wij hebben de gemiddelde kosten van pleisterwerk op deze pagina alvast even voor u op een rijtje gezet.

stukadoor

 
Pleisterwerk nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost pleisterwerk?

Het feit dat er tegenwoordig verschillende soorten van pleisterwerk bestaan zorgt er voor dat de prijs die in rekening wordt gebracht behoorlijk uiteenlopend kan zijn. Voordelig pleisterwerk kan bijvoorbeeld reeds gerealiseerd worden voor een prijskaartje vanaf amper 6 euro. Heeft u iets meer geld uit te geven of bent u bijvoorbeeld van plan om gebruik te maken van een betonstuc? Dan kunnen de kosten al snel oplopen tot wel 90 euro per vierkante meter! Wij hebben de verschillende mogelijkheden op vlak van pleisterwerk voor u verzameld door middel van de onderstaande prijstabel.

Soort pleisterwerk Gemiddelde kostprijs
Spuitpleister Tussen 6 & 12 euro per vierkante meter
Behangklaar Tussen 9 & 16 euro per vierkante meter
Sausklaar Tussen 10 & 24 euro per vierkante meter
Schuurwerk Tussen 15 & 27 euro per vierkante meter
Raapwerk Tussen 16 & 31 euro per vierkante meter
Sierpleister Tussen 13 & 24 euro per vierkante meter
Cementeren Tussen 19 & 81 euro per vierkante meter
Betonstuc Tussen 25 & 90 euro per vierkante meter

Een besparing tot 30% realiseren op uw pleisterwerk

Er bestaan verschillende mogelijkheden om te besparen op het pleisterwerk dat moet worden uitgevoerd. Dit is onder meer mogelijk door meerdere offertes aan te vragen bij verschillende stukadoren. Het arbeidsloon dat wordt aangerekend is namelijk altijd voor een niet onbelangrijk deel afhankelijk van de ervaring waar de stukadoor in kwestie over beschikt. Hoe meer ervaring en hoe deskundiger hij met andere woorden is, des te hoger het arbeidsloon zal uitvallen. Door een objectieve vergelijking uit te voeren kan er zeer eenvoudig een besparing worden gerealiseerd die zomaar kan oplopen tot 30 procent.

Keuzes die de kostprijs van uw pleisterwerk beïnvloeden

De pleisterwerk prijzen die aangerekend worden, worden altijd beïnvloed door meerdere keuzes die door u als opdrachtgever worden gemaakt. Deze keuzes zorgen er niet alleen voor dat de kostprijs kan worden beïnvloed, ook het uiteindelijke resultaat hangt hier uiteraard deels vanaf. Wij hebben alvast enkele keuzes op een rijtje gezet die de kostprijs van uw pleisterwerk kunnen beïnvloeden.

Keuze 1: Het soort pleisterwerk

In eerste instantie is er uiteraard het soort pleisterwerk dat moet worden toegepast in uw huis. Dit is een keuze die u zelf maakt en die voor een niet onaanzienlijk deel bepalend is voor de uiteindelijke factuur die u voorgeschoteld zult krijgen. Wilt u kiezen voor een goedkope vorm van pleisterwerk? Dan is kiezen voor een spuitpleister of voor behangklaar stucwerk altijd interessant. In dit geval moet er rekening worden gehouden met een prijs per vierkante meter die is gelegen tussen de 6 en 16 euro per vierkante meter. Geeft u eerder de voorkeur aan cementeren of aan het realiseren van betonstuc? Dan kan de kostprijs uiteindelijk oplopen tot zomaar even 90 euro per vierkante meter.

Keuze 2: Waar moet het pleisterwerk worden aangebracht?

De plaats waar het pleisterwerk moet worden aangebracht zal altijd een invloed hebben op de prijs die door de stukadoor in rekening wordt gebracht. Het toepassen van pleisterwerk op een wand is wat dat betreft altijd voordeliger in vergelijking met een plafond. Het onderlinge prijsverschil van pleisterwerk kan op dit vlak oplopen tot een 6 euro per vierkante meter. Deze meerprijs geldt overigens niet enkel en alleen voor het voorzien van pleisterwerk aan het plafond, maar ook voor andere oppervlakken die niet zo eenvoudig te bereiken zijn.

Keuze 3: De grootte van het oppervlak voor pleisterwerk

De prijs voor pleisterwerk is bij grote, open oppervlakken altijd heel wat interessanter in vergelijking met kleine oppervlakken. Dit heeft alles te maken met de efficiëntie waarmee kan worden gewerkt. Wilt u dus de best mogelijke prijs nastreven? Dan is het een beetje hopen dat u over uw huis over grote oppervlakken beschikt waar het pleisterwerk op moet worden aangebracht.

Keuze 4: Combineren van meerdere werkzaamheden of niet?

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om niet al het pleisterwerk in hun huis in één keer uit te laten voeren. Op deze manier wil men het verschuldigde prijskaartje enigszins kunnen spreiden over een langere periode. Dit lijkt op het eerste zicht misschien interessant, maar dat is het uiteindelijk niet. Door er voor te kiezen om het pleisterwerk in alle ruimtes in uw huis in één keer uit te laten voeren zult u namelijk merken dat de prijs per vierkante meter pleisterwerk altijd aanzienlijk lager zal uitvallen. De druk op uw financiële situatie wordt op deze manier misschien iets groter, maar uiteindelijk kunt u wel altijd een mooi bedrag uitsparen.

Keuze 5: Eventueel starttarief

Op het ogenblik dat het oppervlak waar het pleisterwerk op moet worden gerealiseerd bijzonder klein is kan er mogelijks gebruik worden gemaakt van een starttarief. Dit starttarief is in principe altijd van toepassing voor oppervlaktes van minder dan 30 vierkante meter. Het gemiddelde starttarief is gelegen tussen de 300 en 325 euro. Let op, deze prijs is exclusief het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt.

Interessante bespaartips

Het prijskaartje dat gepaard gaat met het laten uitvoeren van pleisterwerk kan op verschillende manieren worden gedrukt. Wij hebben in ieder geval enkele zeer interessante bespaartips op een rijtje gezet die u hierbij kunnen helpen.

  • Alle werkzaamheden in één keer laten uitvoeren. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het altijd interessant om alle werkzaamheden in één keer te laten uitvoeren door de stukadoor. Op deze manier zal de prijs per vierkante meter altijd behoorlijk worden gedrukt. Zo verkrijgt u een bijzonder aantrekkelijk financieel voordeel op het laten uitvoeren van uw pleisterwerken.
  • Steek ook zelf de handen uit de mouwen. Heeft u een beetje vrije tijd? In dat geval is het altijd interessant om de voorbereidende werken m.b.t. het laten uitvoeren van pleisterwerken zelf te doen. Op deze manier kan er doorgaans alvast minstens één uurloon worden uitgespaard. Zelf meehelpen levert dus eveneens altijd een mooi financieel voordeel op.
  • Doe een beroep op een stukadoor uit de buurt. Gaat u pleisterwerken laten uitvoeren en wilt u de kosten voor dit karwei zo laag mogelijk houden? In dat geval is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op een stukadoor uit de buurt. Zo kunnen de voorrijkosten van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer in ieder geval tot een absoluut minimum worden beperkt.