Home » Kostprijs verbouwen » Poorten prijzen

Poorten prijzen

Wanneer u een mooie omheining heeft gerealiseerd voor uw tuin of terrein spreekt het voor zich dat u deze zult willen afwerken met een mooie poort. Een omheining plaatsen is immers één ding, maar u zult nog steeds willen kunnen beschikken over een bepaalde doorgang. Deze doorgang kan worden gecreëerd voor uzelf als persoon, maar ook voor uw auto. Er zijn tegenwoordig verschillende poorten op de markt terug te vinden die allen over hun eigen uitstraling, manier van werken en kostprijs beschikken. Wilt u eveneens een poort kopen, maar zou u eerst graag een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die een dergelijke investering met zich mee kan brengen? Wij hebben de gemiddelde kostprijs van verschillende poorten op deze pagina alvast even voor u op een rijtje gezet.

Poorten prijzen

 
Poorten kopen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een poort?

kostenHet aanbod aan poorten is tegenwoordig bijzonder divers en zeer uitgebreid te noemen. Mede dit gegeven zorgt er voor dat de prijzen van poorten en inrijpoorten behoorlijk uiteen kunnen liggen. Het kopen van een poort is tegenwoordig voor iedereen mogelijk. Bent u op zoek naar een eenvoudige en voordelige poort of wilt u een bijzonder exemplaar aanschaffen die er bijzonder luxueus uitziet? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wij hebben in ieder geval het gemiddelde kostenplaatje van verschillende poorten in onderstaande prijstabel op een rijtje gezet. De prijzen zijn telkens gebaseerd op een poort met een breedte van 1 meter. Let op, een standaard inrijpoort heeft een breedte van 3 meter.

Type poort Gemiddelde kostprijs
Houten poort Gemiddeld 325 euro
Staafmatpoort Gemiddeld 475 euro
Sierpoort Gemiddeld 725 euro
Spijlenpoort Gemiddeld 825 euro

Tot 30% besparen op het kopen van een poort

Het kopen van een poort kan, afhankelijk van het soort poort en de afmetingen een behoorlijke investering zijn. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat veel mensen die in een poort willen investeren eerst op zoek gaan naar een mogelijkheid om te besparen. Dit is perfect mogelijk door een offerte op te vragen bij meerdere partijen. Een offerte opvragen bij verschillende vakmannen en deze met elkaar vergelijken zorgt er immers altijd voor dat u er op zeer eenvoudige wijze de voordeligste offerte tussenuit kunt halen. Op deze manier kan in de praktijk een besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot een slordige 30 procent.

Keuzes die de kostprijs van een poort beïnvloeden

Vooraleer er een poort kan worden aangekocht zult u voor uzelf enkele keuzes moeten maken. Deze verschillende keuzes oefenen stuk voor stuk een bepaalde, niet onaanzienlijke invloed uit op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Omwille van deze reden hebben we ze dan ook even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal waaruit de poort bestaat

Poorten kunnen zijn gemaakt uit verschillende materialen. In het geval van een houten poort bestaat deze uiteraard uit hout. De gemiddelde levensduur van een dergelijke poort is gelegen tussen de 10 en 15 jaar. Wilt u er zeker van zijn dat uw poort zo lang mogelijk mee blijft gaan? Kies dan voor hardhout. Ze is een stukje duurder in vergelijking met geïmpregneerd zachthout, maar daar staat wel een aanzienlijk langere levensduur tegenover. Een tweede materiaal waaruit een poort kan bestaan is metaal. Deze wordt gebruikt bij sierpoorten, spijlenpoorten en staafmatpoorten. Poorten als deze beschikken steeds over heel wat details wat er voor zorgt dat ze niet uit hout kunnen worden gerealiseerd. Let op, metalen poorten die worden verzinkt krijgen een zilvergrijze kleur. Bent u hier niet meteen fan van? Dan kunt u deze tegen een meerprijs van 10 procent laten coaten in het zwart of groen. Wilt u het liefst een andere kleur? Dan moet daar nog eens 10 procent extra voor worden betaald.

Keuze 2: De stijl van de poort

Uit de prijstabel eerder op deze pagina is reeds gebleken dat ook de stijl van de poort van uw keuze een niet onbelangrijke invloed kan hebben op de kostprijs die wordt aangerekend. Een sierpoort is in tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden een vrij voordelige keuze. Heeft u een groter budget ter beschikking en wilt u er zeker van zijn dat uw poort er niet alleen uitstekend uitziet, maar bovendien ook nog eens zeer veilig en kwalitatief is? In dat geval is kiezen voor een staafmatpoort de beste optie. Let wel, wanneer u een inrijpoort wenst te realiseren ligt de prijs al snel tussen de 1.500 & 1.800 euro.

Keuze 3: Het soort ingang waar uw poort over beschikt

Tot slot speelt ook het type ingang van uw poort een niet onbelangrijke rol bij het bepalen van de kostprijs. Volstaat het dat enkel en alleen voetgangers door de poort kunnen wandelen? Dan volstaat een eenvoudige looppoort. Deze goedkope optie kan reeds worden gerealiseerd tegen een kostprijs van gemiddeld 250 euro. Een andere mogelijkheid is een draaipoort. Het betreft hier een poort met één of twee openslaande deuren. Let op, een dergelijke poort ziet er prachtig uit, maar vereist uiteraard de nodige ruimte. Voor een draaipoort kan er rekening worden gehouden met een gemiddeld prijskaartje van zo’n 800 à 850 euro. Is er niet voldoende ruimte voor handen om een draaipoort te plaatsen? Dan kunt u ook nog kiezen voor een schuifpoort. Een poort als deze is het duurst en kan worden aangekocht voor een kostprijs van gemiddeld 1.750 euro. Let op, een schuifpoort is erg zwaar waardoor ze in het merendeel van de gevallen wordt voorzien van een geautomatiseerd systeem.

Interessante bespaartips

Gaat u ook investeren in een poort, maar bent u toch een beetje verbaasd door de hoge kosten die hiervoor in rekening gebracht kunnen worden? In dat geval kunnen de onderstaande bespaartips er voor zorgen dat uw investering een behoorlijk stuk betaalbaarder wordt.

  • Kies voor een vakman uit de buurt. Het aanschaffen van een poort is één ding, maar ze moet uiteraard ook nog worden geplaatst. Kies er bij voorkeur altijd voor om hiervoor een beroep te doen op een vakman bij u uit de buurt. Alleen op deze manier is het immers mogelijk om de zogenaamde voorrijkosten die in rekening worden gebracht te beperken.
  • Kwantumkorting. Bent u niet de enige in uw vrienden- of familiekring die er aan denkt om te investeren in een (nieuwe) poort? Kies er dan voor om de beide poorten samen bij hetzelfde bedrijf te bestellen. Deze manier van werken kan u immers zomaar een aantrekkelijke, extra korting opleveren ter waarde van 10 procent.