Home » Kostprijs verbouwen » Prefab dakkapel prijzen

Prefab dakkapel prijzen

Wanneer u een dakkapel wenst te laten realiseren bij uw huis moet u een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de maatwerk dakkapel van de prefab dakkapel. Steeds meer mensen kiezen er evenwel voor om een prefab dakkapel aan te kopen. Op deze manier kunnen ze de kosten immers drukken en bovendien moet er op geen enkele wijze worden ingeboet op vlak van kwaliteit. Bent u ook geïnteresseerd in het aankopen en laten plaatsen van een prefab dakkapel? In dat geval is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de gemiddelde kosten zoals aangegeven op deze pagina.

Prefab dakkapel prijzen

 
Dakkapel kopen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een prefab dakkapel?

kostenVoor bijzonder veel mensen is het van groot belang dat het realiseren van hun dakkapel gepaard gaat met zo weinig mogelijk overlast. Omwille van deze reden wordt er dan ook niet zelden voor gekozen om een prefab dakkapel aan te kopen. Een dergelijke dakkapel wordt voor het overgrote merendeel of vaak zelfs volledig in de fabriek gebouwd. Dit zorgt er voor dat de arbeidskosten aanzienlijk kunnen worden gedrukt en daarnaast is ze ook zo geplaatst. Hou daarbij ook nog eens rekening met het feit dat het risico op montagefouten tot een minimum kan worden beperkt en u heeft meteen voldoende, goede redenen om er voor te kiezen om een prefab dakkapel aan te kopen. Wij hebben alvast de gemiddelde kostprijs van een prefab dakkapel middels onderstaande prijstabel even voor u op een rijtje gezet. De prijs is bepaald aan de hand van een hoogte van 1,5 meter en een breedte van 2,5 meter.

Type materialen Gemiddeld prijskaartje
Prefab dakkapel van hout Tussen 2.900 & 3.400 euro
Prefab dakkapel van kunststof Tussen 3.550 & 4.050 euro
Prefab dakkapel van kunststof + luxe afwerking Tussen 4.050 & 4.650 euro

Tot 30% besparen op de kosten van een prefab dakkapel

Door te kiezen voor een prefab dakkapel kunt u altijd rekenen op een interessant financieel voordeel ten opzichte van een maatwerk variant. Deze besparing is evenwel voor veel mensen nog niet voldoende. Dat hoeft ook niet, want wij geven u meteen de mogelijkheid om een extra besparing te realiseren tot zomaar even 30 procent. Tot 30 procent (extra) besparen op het aankopen van een prefab dakkapel is altijd een mogelijkheid door een offerte op te vragen bij meerdere, gespecialiseerde bedrijven. Door het opvragen van verschillende offertes en deze met elkaar te vergelijken is het dan ook zomaar mogelijk om de totaalprijs van een prefab dakkapel een behoorlijk stuk lager te laten uitvallen en dat zonder dat er ook maar enigszins moet worden ingeleverd op vlak van kwaliteit.

Factoren die de kostprijs van een prefab dakkapel kunnen beïnvloeden

Ondanks het feit dat een prefab dakkapel dus in principe steeds vrij standaard is (er is weinig tot geen ruimte voor personalisatie) betekent dit niet dat de kosten niet aanzienlijk uit elkaar kunnen liggen. Diverse factoren hebben namelijk een niet onbelangrijke impact op de kostprijs die u moet betalen. Wij hebben deze alvast even voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: Het materiaal waar de prefab dakkapel uit bestaat

Zoals reeds eerder op deze pagina aangegeven moet er uiteraard altijd rekening worden gehouden met het materiaal waar de prefab dakkapel in kwestie uit bestaat. Er wordt op dit vlak een onderscheid gemaakt tussen de materialen hout en kunststof. Eventueel kunt u deze laatste nog voorzien van een extra, luxueuze afwerking waardoor het kostenplaatje nog net wat hoger kan uitvallen. Voor een prefab dakkapel van hout kunt u rekenen op een kostenplaatje van tussen de 2.900 & 3.400 euro. Voor een uitvoering in kunststof bedraagt de prijs zo’n 3.550 tot 4.050 euro. Gaat u ook de luxueuze afwerking laten toepassen? In dat geval kunt u rekenen op een prijskaartje dat is gelegen tussen de 4.050 & 4.650 euro.

Factor 2: De afmetingen van de prefab dakkapel

Het spreekt voor zich dat een prefab dakkapel steeds gerealiseerd kan worden in tal van verschillende afmetingen. Hoe groter de dakkapel, des te hoger als vanzelfsprekend ook het kostenplaatje zal komen te liggen. Wij hebben de prijs voor de verschillende materialen bij een prefab dakkapel per meter alvast even voor u op een rijtje gezet middels onderstaande prijstabel.

Type materiaal Gemiddeld prijskaartje
Hout Gemiddeld 1.250 euro per meter
Kunststof Gemiddeld 1.550 euro per meter
Polyester Gemiddeld 1.950 euro per meter

Factor 3: Eventuele extra opties

U kunt er bij het laten plaatsen van een dakkapel altijd voor kiezen om gebruik te maken van verschillende opties. Deze opties zijn niet verplicht, maar kunnen wel een interessante meerwaarde betekenen. Wij hebben de belangrijkste van deze opties alvast even voor u op een rijtje gezet.

Type optie Gemiddeld prijskaartje
Ventilatierooster Tussen 9 & 13 euro per decimeter
Draaikiepraam Tussen 130 & 210 euro per stuk
Insectenhor Tussen 80 & 110 euro per stuk
Rolluik of screen Tussen 550 & 1.050 euro per stuk
Knieschotten Tussen 35 & 45 euro per element

Interessante bespaartips

besparenWilt u graag een prefab dakkapel aankopen en toevoegen aan uw woning? Heeft u hiervoor echter geen groot budget voor handen? Dat hoeft ook niet! De onderstaande, interessante bespaartips kunnen er namelijk zomaar voor zorgen dat u een zeer aantrekkelijke, extra besparing kunt realiseren!

  • Kwantumkorting. Heeft u, uw buurman verteld over uw plannen met betrekking tot het aankopen van een prefab dakkapel? Heeft hij hier ook wel interesse in? In dat geval is het altijd bijzonder interessant wanneer jullie er beiden voor kiezen om tot aankoop over te gaan bij dezelfde partij. Op deze manier kan er namelijk een interessante kwantumkorting worden gerealiseerd die kan oplopen tot een mooie 10 procent op de aankoopprijs.
  • Steek zelf de handen uit de mouwen! Het plaatsen van een prefab dakkapel dient uiteraard altijd te gebeuren door een gespecialiseerd bedrijf. Dit wil evenwel niet zeggen dat u zelf ook niet de handen even uit de mouwen kunt steken, in tegendeel. De afwerking aan de binnenkant van de prefab dakkapel kunt u bijvoorbeeld zeer eenvoudig zelf doen. Op deze manier kan er in de praktijk een besparing worden gerealiseerd die zomaar tussen de 500 en 650 euro kan liggen.

vergelijken