Home » Kostprijs verbouwen » Prieel prijzen

Prieel prijzen

Bent u van plan om een prieel te plaatsen in uw tuin? Wilt u er op deze manier voor zorgen dat uw tuin niet alleen nog gezelliger wordt, maar ook aantrekkelijker oogt? Zou u echter in eerste instantie graag een goed beeld willen hebben van het kostenplaatje dat het realiseren van een prieel met zich meebrengt? In dat geval zal de informatie op deze pagina voor u ongetwijfeld zeer interessant blijken te zijn!

kosten traprenovatie

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost een prieel?

Heeft u besloten om ook te investeren in een prieel? In dat geval moet u er rekening mee houden dat er tegenwoordig op de markt tal van verschillende soorten priëlen zijn terug te vinden. Dit zorgt voor een niet onbelangrijk verschil in prijs. We maken dit verschil graag duidelijk door middel van onderstaande tabel.

Type prieel Gemiddelde kostprijs
Prieel gemaakt van geïmpregneerd hout Tussen 950 & 2.950 euro
Prieel gemaakt van hardhout Tussen 2.450 & 5.950 euro
Prieel gemaakt van staal Tussen 950 & 4.450 euro
Montage van een prieel Tussen 650 & 1.450 euro

Meest voordelige keuze:

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om gebruik te maken van een prieel van geïmpregneerd hout. Wanneer u kiest voor een dergelijke prieel kunt u genieten van een levensduur van zo’n 15 jaar. Bovendien zorgt dit materiaal voor een uitstekend weerstand tegen de weerelementen. De kostprijs die voor een prieel van geïmpregneerd hout in rekening wordt gebracht is gelegen tussen de 950 & 2.950 euro.

Klassiek model:

Bent u op zoek naar een prieel die over een wat klassiekere uitstraling beschikt? In dat geval doet u er goed aan om te kiezen voor een prieel van staal. Een dergelijke prieel heeft een zeer romantische uitstraling en oogt bovendien lekker strak. Er voor kiezen om een klassiek model van prieel in huis te halen zorgt er voor dat u rekening moet houden met een kostenplaatje van tussen de 950 & 4.450 euro.

Meest luxueuze keuze:

Wilt u een prieel in uw tuin integreren die in het bijzonder over een zeer luxueuze uitstraling beschikt? In dat geval doet u er goed aan om te kiezen voor een prieel van hardhout. Hardhout is het best mogelijke hout op de markt, mede omdat ze geen onderhoud vereist. Een prieel die wordt gemaakt van hardhout kan worden aangekocht voor een kostprijs van tussen de 2.450 & 5.950 euro.

Keuzes die de prijs van een prieel beïnvloeden

De kostprijs die voor een prieel in rekening wordt gebracht wordt beïnvloed door tal van verschillende keuzes die door u als potentiële eigenaar worden gemaakt. Het betreft de volgende zaken:

Keuze 1: Het materiaal waaruit de prieel bestaat

In het merendeel van de gevallen wordt er gekozen voor een prieel van hout. Er zijn verschillende houtsoorten voor handen waaruit een prieel kan worden gemaakt. Het betreft hier onder meer eikenhout, beukenhout evenals mahoniehout. Deze soorten hardhout zijn een stuk duurder in vergelijking met geïmpregneerd hout. Op dit vlak onderscheiden we mogelijkheden zoals vurenhout, cederhout evenals grenen. Een prieel die wordt gebouwd uit zachthout kost gemiddeld tussen de 950 en 2.950 euro. Kiest u voor een prieel van hardhout? Dan ligt het kostenplaatje tussen de 2.450 & 5.950 euro.

Buiten het gebruik van hout kan een prieel ook van staal worden gerealiseerd. In dat geval beschikt u over een romantische prieel die tevens ook een strakke uitstraling heeft. In bepaalde gevallen kan er door middel van een prieel van staal een combinatie worden gerealiseerd van een lounge met een kas voor planten. De prieeltjes worden uiteraard afgewerkt door gebruik te maken van glas. Voor het realiseren van een prieel van staal mag rekening worden gehouden met een prijskaartje welke is gelegen tussen de 950 & 4.450 euro.

Keuze 2: Het dak waar de prieel over moet beschikken

Bij een prieel kan er worden gekozen voor een puntdak of een plat dak. In het geval van een puntdak moet er uit worden gegaan van een prieel met vier, vijf of zes kanten. U heeft de mogelijkheid om een puntdak te laten bedekken door middel van verschillende soorten dakbedekking. Het kan hierbij gaan om EPDM folie, maar ook om dakshingles, dakpannen evenals dakpanplaten. Een prieel dat over een plat dak beschikt wordt gekenmerkt door een strakkere uitstraling. Een prieel met een plat dak heeft altijd vier of vijf kanten. Ze kan evenwel ook meerzijdig zijn. Een prieel dat wordt afgewerkt door middel van een plat dak wordt steeds voorzien van EPDM folie.

Keuze 3: Het type dakbedekking

Zoals hierboven reeds aangegeven kunt u voor een prieel een keuze maken uit verschillende soorten van dakbedekking. Zo kunt u opteren voor dakshingles, maar is er ook een mogelijkheid om EPDM folie te gebruiken evenals dakpannen. Wilt u evenwel de uitstraling van dakpannen realiseren, maar vindt u deze toch iets te duur? In dat geval is het altijd een mogelijkheid om te opteren voor dakpanplaten. Deze platen worden gemaakt van kunststof of staal en hebben de uitstraling van dakpannen. Ze beschikken wel over een iets beperkter gewicht. Hou er bovendien ook rekening mee dat de levensduur van dakpanplaten een stuk beperkter is in vergelijking met gewone dakpannen.

Keuze 4: Open of gedeeltelijk open?

Bij het aankopen van een prieel kunt u geheel zelf bepalen of deze volledig of slechts gedeeltelijk open moet zijn. Bovendien kunt u deze eveneens voorzien van wanden van glas of hout. Wanneer u een prieel neemt die beschikt over meerdere wanden moet er uiteraard rekening mee worden gehouden dat deze een stuk duurder kan uitvallen. Dit komt in het bijzonder omdat er gebruik moet worden gemaakt van meer materialen.

Interessante bespaartips

Kiest u er ook voor om een prieel in uw tuin te realiseren, maar zou u graag de kostprijs een beetje willen drukken zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit en duurzaamheid? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

  • Koop uw prieel tijdens de lente. Het valt ieder jaar opnieuw vaak op dat er tijdens de lente zeer mooie aanbiedingen worden aangeboden voor de realisatie van een prieel. Zo net voor het aanbreken van de zomer is de lente ook een uitstekende periode om een prieel te laten plaatsen.
  • Het vergelijken van offertes. Koop uw prieel niet bij het eerste, het beste bedrijf, maar kies er voor om eerst meerdere aanbiedingen bij verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Enkel en alleen zo kunt u er echt zeker van zijn dat u uiteindelijk beschikt over de laagst mogelijke prijs voor uw prieel.

vergelijken