Home » Kostprijs verbouwen » Prijzen alarminstallatie

Prijzen alarminstallatie

Wilt u graag de veiligheid van uw woning naar een hoger niveau tillen? Denkt u er omwille van deze reden aan om een alarmsysteem te plaatsen in uw huis? In dat geval zult u graag een goed beeld willen hebben van de exacte kostprijs die een dergelijke investering met zich meebrengt. Wij zetten graag op deze pagina de verschillende soorten alarmsystemen inclusief hun kostprijs voor u op een rijtje.

Prijzen alarminstallatie

 
Wat kost een alarmsysteem voor u?

Hoeveel kost een alarmsysteem?

kostenWilt u er zeker van zijn dat uw huis op en top is beveiligd? In dat geval kunt u een keuze maken uit verschillende soorten alarminstallaties. We hebben deze installaties voor u verzameld en even op een rijtje gezet inclusief de gemiddelde kostprijs:

Type alarmsysteem Gemiddelde kostprijs
Basis, draadloos alarmsysteem Tussen 175 & 375 euro
Uitgebreid, draadloos alarmsysteem Tussen 410 & 810 euro
Basis, bedraad alarmsysteem Tussen 160 & 260 euro
Uitgebreid, bedraad alarmsysteem Tussen 360 & 610 euro
Hybride alarmsysteem Vanaf zo’n 325 euro
  • Goedkoopste optie bij een nieuwbouw: U beschikt over een nieuwbouw waarbij rekening is gehouden met bedrading in de wanden. U voelt niet meteen de drang om uw volledige woning te voorzien van een uitgebreide alarminstallatie. In dit geval volstaat het doorgaans om gebruik te maken van een basis, bedraad alarmsysteem. Wanneer er reeds bedrading is voorzien is dit systeem namelijk bijzonder eenvoudig te plaatsen. Voor een standaard, basis bedraad alarmsysteem dient u rekening te houden met een prijskaartje dat is gelegen tussen de 175 & 375 euro.
  • Snelle plaatsing + uitgebreid pakket: Hebben inbrekers zich toegang verschaft tot uw woning en wilt u er voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren? In dat geval zult u er voor willen kiezen om zo snel mogelijk een alarminstallatie te plaatsen in uw huis. U kunt er in dit geval voor kiezen om een uitgebreid pakket te nemen waarin niet alleen een bewegingsmelder, maar ook een magneetcontact, een bedienpaneel en een rookmelder is terug te vinden. Omdat het aansluiten graag zo snel mogelijk dient te gebeuren is het aangeraden om te kiezen voor een draadloos systeem. Voor een dergelijke alarminstallatie dient u rekening te houden met een prijskaartje van tussen de 360 & 610 euro.
  • Nieuwe woning met uit te breiden beveiliging: Wanneer er bij de bouw van een woning rekening werd gehouden met de bedrading en u wenst te beschikken over een alarmsysteem dat eenvoudig kan worden uitgebreid, is het interessant om te opteren voor een hybride alarmsysteem. Dit systeem maakt het namelijk mogelijk om later extra componenten toe te voegen aan het bestaande systeem. Wanneer u er voor wenst te kiezen om een hybride alarmsysteem in uw huis te plaatsen is dat mogelijk vanaf een prijskaartje van 325 euro. De uitbreiding kan dan plaatsvinden hoe en wanneer u dat maar wenst.

De prijsopbouw van een alarmsysteem

Wanneer we de prijsopbouw van een alarminstallatie in detail gaan bekijken zien we dat deze bestaat uit twee delen. De materiaalkost is uiteraard de grootste met een percentage van 69 procent. De resterende 31 procent is nodig om de arbeidskosten in te dekken.

Keuzes die de prijs van een alarminstallatie beïnvloeden

Het mag ondertussen wel duidelijk zijn dat een alarminstallatie tegenwoordig verkrijgbaar is in zeer uiteenlopende vormen. Het is dan ook niet zo vreemd dat verschillende keuzes de kostprijs van een alarminstallatie kunnen beïnvloeden. We zetten ook deze keuzes uiteraard graag even voor u op een rijtje:

Keuze 1: Bedraad, draadloos of hybride

We onderscheiden in eerste instantie de verschillende soorten alarmsystemen. U kunt er zoals eerder reeds aangegeven voor kiezen om gebruik te maken van een bedraad, een draadloos of een hybride systeem.

  • Bedraad alarmsysteem: Het belangrijkste voordeel van een bedraad alarmsysteem gaat schuil in het feit dat het bijzonder betrouwbaar is. Dit zorgt er voor dat er vaak slechts een zeer eenvoudige installatie noodzakelijk is. Het plaatsen van een bedraad alarmsysteem wordt mede omwille van deze reden in het bijzonder gedaan in een bedrijfspand. Wanneer er in een woning een bedrading in de wanden of muren is voorzien is het een stuk lastiger om een dergelijk alarmsysteem te plaatsen. In deze situatie wordt er dan ook veelal geopteerd voor een draadloos systeem. De kostprijs voor een bedraad alarmsysteem is gelegen tussen de 160 & 610 euro.
  • Draadloos alarmsysteem: Ook draadloze alarmsystemen zijn tegenwoordig bijzonder populair. Deze systemen hebben dan ook als voordeel dat ze eenvoudig te installeren zijn omdat er geen kabels bij komen kijken. Bovendien is het een relatief voordelig systeem en kan ze worden geplaatst zonder dat er hak- en breekwerk aan te pas komt. U dient er in het geval van een draadloos alarmsysteem wel rekening mee te houden dat er mogelijks storingen kunnen optreden. Bovendien dienen ook de aanwezige batterijen regelmatig te worden vervangen. Voor een draadloos alarmsysteem kunt u rekening houden met een prijskaartje van tussen de 175 en 810 euro.
  • Hybride alarmsysteem: De laatste mogelijkheid waarover u beschikt is kiezen voor een hybride alarmsysteem. Een dergelijk alarmsysteem is interessant omdat het slechts de basis vormt voor een systeem dat door de jaren heen aanzienlijk kan worden uitgebreid. Door te kiezen voor een hybride alarmsysteem kiest u met andere woorden voor een installatie die aan al uw verwachtingen zal weten te voldoen. Een hybride alarmsysteem kan worden aangekocht voor een prijskaartje die begint rond de 325 euro.

Keuze 2: De communicatiekiezer

Een communicatiekiezer zorgt er voor dat er meldingen worden verzonden naar bijvoorbeeld een meldkamer of andere nummers die door de eigenaar van de woning worden ingesteld. Wanneer u er voor heeft gekozen om een uitgebreide alarminstallatie in huis te halen zit de communicatiekiezer doorgaans in de prijs inbegrepen. Bij standaard pakketten dient u deze meestal zelf nog toe te voegen. We onderscheiden ook op vlak van de communicatiekiezer verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • PSTN: Wanneer er sprake is van een PSTN communicatiekiezer worden er alarm spraak-rapportages verstuurd. Dit gebeurt steeds via de vaste telefoon. U kunt zelf beslissen naar wie er spraak-rapportages worden verzonden. Dit kan naar uzelf zijn, maar ook naar de meldkamer waarna er meteen actie kan worden ondernomen. Een PSTN communicatiekiezer is altijd het voordeligst en kan reeds worden aangekocht voor een prijskaartje van tussen de 50 en 70 euro.
  • LAN: Een LAN communicatiekiezer wordt ingezet wanneer de communicatie met de meldkamer via het internet dient te verlopen. Soms wordt deze communicatiekiezer ook ingezet voor een melding over de telefoon. De kostprijs voor een LAN communicatiekiezer is gelegen tussen de 105 en 140 euro.
  • GSM: De derde en laatste mogelijkheid is een GSM communicatiekiezer. Een dergelijke communicatiekiezer verstuurt sms-berichten naar alarmcentrales en andere telefoonnummers die door de eigenaar van de woning zelf kunnen worden ingesteld. Een dergelijke communicatiekiezer kan eveneens internet en spraak-rapportages versturen. De prijs die in rekening wordt gebracht voor een GSM communicatiekiezer is gelegen tussen de 210 en 310 euro.

vergelijken