Home » Kostprijs verbouwen » Prijzen asbest verwijderen

Prijzen asbest verwijderen

Gaat u verbouwen en stelt u vast dat er nog asbesthoudende producten in de woning aanwezig zijn? Wenst u deze te laten verwijderen? In dat geval zult u graag een goed beeld willen hebben van de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht. Wij zetten ze op deze pagina graag voor u uiteen.

Kosten asbest verwijderen

 
Wat zijn de exacte kosten voor uw klus?

Navigeer op deze pagina naar:
Kosten | Prijsopbouw | Keuzes | Bespaartips | Vergelijken

De overheid helpt mee!

Voor het verwijderen van asbest worden kosten in rekening gebracht. Het inhuren van een gecertificeerd en gespecialiseerd bedrijf kost logischerwijs geld. Het goede nieuws is dat dit vaak door de overheid wordt ondersteund. Hierdoor hoeft u er weinig tot geen geld aan uit te geven. De overheid ziet de ernst van asbest gelukkig goed in en wilt op deze manier de volksgezondheid waarborgen.

Waar bestaan de kosten uit?

Voor de berekening van de kosten voor het verwijderen van asbest komen enkele elementen naar voren. Hieronder staan de elementen die prijs voor het verwijderen van asbest bepalen:

  • De grootte van de ruimte waarin het asbest is aangetroffen;
  • De hoeveelheid golfplaten die moeten worden verwijderd, omdat hier asbest in is aangetroffen.
  • De concentratie van de asbestvezels.

De kosten voor het verwijderen van de asbest in uw huis hangen dus voor een groot deel af van de grootte van de ruimte. Dit komt doordat het gecertificeerde bedrijf, dat u hiervoor inhuurt, de gehele ruimte vakkundig moet verwijderen van asbest.

Indicatie prijzen asbest verwijderen

Het is lastig om hier standaardprijzen voor te geven, echter zijn er wel enkele richtprijzen. Let op dat deze prijzen exclusief BTW zijn.

Formaat Prijs
1 ruimte tot 35 m² €750 – €950
2 ruimten tot 40 m² €850 – €1.050
2 ruimten tot 70 m² €1.450 – €1.950
3 ruimten tot 50 m² €1.000 – €1.400

Kosten asbestverwijdering met golfplaten

Indien u in uw woning golfplaten heeft waarin asbest is gevonden, gelden hier aparte prijzen. Ook hierbij is het lastig om standaardprijzen voor te geven, echter zijn er hiervoor ook enkele richtprijzen. Let op dat deze prijzen ook exclusief BTW zijn.

Formaat Prijs
1 – 10 m² €500 – €600
11 – 20 m² €600 – €700
21 – 30 m² €700 – €750
31 – 50 m² €750 – €800

Keuzes die de prijs van asbest verwijderen beïnvloeden

Bovenstaande heeft reeds aangetoond dat verschillende keuzes een directe invloed kunnen uitoefenen op het kostenplaatje dat u voor het verwijderen van asbest dient te betalen. We zetten deze keuzes graag nog even voor u op een rijtje.

  • Keuze 1: De omvang van de ruimte

In eerste instantie is het vooral belangrijk om te kijken naar de afmetingen van de ruimte. Hoe groter de ruimte waar asbest in verwijderd dient te worden, des te langer de werken in beslag zullen nemen en des te meer geld u zult moeten betalen. Zorg er hoe dan ook altijd voor dat de ruimte is ontdaan van obstakels waardoor de vakman meteen aan diens werk kan beginnen. Op deze manier zorgt u er voor dat er alleen maar kosten in rekening kunnen worden gebracht voor het daadwerkelijke verwijderen en u niet wordt geconfronteerd met een extra hoog kostenplaatje.

  • Keuze 2: Zelf asbest verwijderen of niet?

Veel mensen denken dat ze niet zelf asbesthoudend materiaal mogen verwijderen. Dat is niet helemaal correct. Wel is het belangrijk om stil te blijven staan bij het type asbesthoudend product. Gaat het bijvoorbeeld om hechtgebonden toepassingen, met andere woorden waarbij de asbest zich niet zomaar kan verspreiden, dan kan deze gewoon door de eigenaar van het huis worden verwijderd zonder dat hij hiervoor gespecialiseerde hulp inroept. Op deze manier kunt u behoorlijk wat kosten besparen waardoor asbest verwijderen meteen een behoorlijk stuk voordeliger wordt.

  • Keuze 3: Afvoeren van asbesthoudend materiaal

Het is tot slot nog belangrijk om er rekening mee te houden dat asbest houdend afval niet zomaar mag worden afgevoerd. Dit dient steeds te gebeuren in speciaal landbouwplastic. Bovendien moet ze worden weggebracht naar één van de stortplaatsen die door de gemeente is voorzien. Wanneer u het afvoeren van asbesthoudend materiaal dient uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf kunt u doorgaans rekenen op een kostprijs van zo’n 20 tot 25 euro per 100 kilogram. Gaat het om echt grote hoeveelheden, dan wordt doorgaans een prijs per 1000 kilogram bepaald. De kosten liggen dan gemiddeld tussen de 200 en 250 euro.

Interessante bespaartips

Wilt u graag asbest laten verwijderen, maar heeft u slechts een beperkt budget voor handen of wilt u gewoon zoveel mogelijk geld besparen? In dat geval kunnen deze bespaartips u daar bij helpen!

  • Zelf asbest verwijderen. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het in bepaalde situaties perfect toegestaan om zelf asbest te verwijderen. Wanneer het gaat om hechtgebonden asbest is het potentiële gezondheidsrisico immers zeer beperkt. Zelf de handen uit de mouwen steken kan u in dit geval bijzonder veel geld besparen.
  • Subsidie voor asbest verwijderen. Bent u niet van plan om asbest te laten verwijderen uit uw privéwoning, maar wel uit uw bedrijfspand? In dat geval kunt u rekenen op het bestaan van een zeer interessante subsidie. Door een dergelijke subsidie aan te vragen wordt uw project in ieder geval meteen een flink stuk betaalbaarder!
  • Zelf asbesthoudend materiaal afvoeren. Tot slot, wanneer u asbesthoudende materialen heeft verwijderd dienen deze uiteraard nog te worden afgevoerd. Ook dit kunt u in principe zelf doen. Het enige waar u rekening mee dient te houden is dat u deze goed moet inpakken (landbouwplastic voldoet prima) en dient af te leveren aan één van de daarvoor voorziene losplaatsen van de gemeente waarin u woonachtig bent. Let op, voor niet hechtgebonden asbest geldt dat u een vergunning moet aanvragen. Dit document moet u voor kunnen leggen bij het afleveren van het asbesthoudend materiaal.

Exacte prijs weten? Vraag vrijblijvend offertes aan

Natuurlijk wilt u weten wat de exacte prijs zal zijn voor uzelf. Omdat het om maatwerk gaat zullen de prijzen per specialist aanzienlijk verschillen. Het beste wat u dan kunt doen is meerdere offertes aanvragen en vergelijken. Op deze manier kunt u tot wel 30% op de totale kosten besparen. Vul uw gegevens op deze pagina in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale asbestbedrijven in uw mailbox. Vergelijk en kies de beste deal.