Home » Kostprijs verbouwen » Prijzen brandbeveiliging

Prijzen brandbeveiliging

Om de kans dat uw woning bij een brand in vlammen opgaat zoveel mogelijk te beperken is het altijd interessant om te investeren in brandbeveiliging. Op dit vlak zijn er tegenwoordig op de markt tal van verschillende mogelijkheden terug te vinden. Wilt u graag een duidelijk beeld van de verschillende mogelijkheden op vlak van brandbeveiliging die er tegenwoordig bestaan inclusief de kostprijs die u hiervoor dient te betalen? Wij zetten ze graag even voor u op een rijtje.

kosten aannemer

 
Wat kost een brandbeveiliging voor u?

Hoeveel kost brandbeveiliging?

kostenDe kostprijs die in rekening wordt gebracht voor brandbeveiliging is sterk afhankelijk van de eisen die u voor ogen heeft. Bovendien oefent uiteraard ook de ruimte waarin de brandbeveiliging moet worden geplaatst een niet onaanzienlijke invloed uit. Wij zetten alvast even enkele mogelijkheden op vlak van brandbeveiliging inclusief de kostprijs voor u op een rijtje.

Soort brandbeveiliging Kostprijs
Rookmelder Tussen 5 & 71 euro
Brandblusser Tussen 25 & 105 euro
Blusdeken Tussen 15 & 105 euro
Vluchtladder Tussen 45 & 105 euro

Zoals u ziet liggen de prijzen die in rekening worden gebracht voor de verschillende soorten brandbeveiliging vrij ver uit elkaar. Door een offerte op te vragen bij verschillende bedrijven die zijn gespecialiseerd in brandbeveiliging kunt u zomaar een besparing realiseren die kan oplopen tot 40 procent. Op deze manier blijft een investering in brandbeveiliging interessant voor iedereen, ongeacht het beschikbare budget.

Waarom investeren in brandbeveiliging?

Brandbeveiliging is eigenlijk een zeer ruim begrip. In principe omvat brandbeveiliging alles wat nodig is om uzelf te beschermen bij een brand. Gemiddeld breken er jaarlijks in 1 op de 65 huizen een brand uit. Deze gegevens zorgen er voor dat een investering in brandbeveiliging absoluut geen overbodige luxe is. Op deze pagina kunt u een overzicht terugvinden van de interessantste mogelijkheden die er op vandaag op de markt zijn terug te vinden.

Verschillende soorten brandbeveiliging

Zoals bovenstaande tabel reeds duidelijk maakt zijn er verschillende soorten brandbeveiliging waarin u kunt investeren. We bespreken ze graag even in detail voor u:

  • Een rookmelder. Een rookmelder is een sensor die detecteert wanneer er zich rook ontwikkeld. Wanneer dit wordt gedetecteerd wordt er een signaal gegeven waardoor u als eigenaar van de woning wordt gewaarschuwd. Dit systeem zorgt er uiteraard niet voor dat een brand wordt voorkomen of wordt bestreden, maar het zorgt er wel voor dat de inwoners tijdig worden gewaarschuwd waardoor ze zich in veiligheid kunnen brengen. Dit is in het bijzonder noodzakelijk wanneer er bijvoorbeeld midden in de nacht brand uitbreekt. Een degelijke brandmelder kunt u reeds in huis halen voor een prijs van ongeveer 7 euro. Het merendeel van de brandmelders werkt op batterijen die op regelmatige basis moeten worden vervangen.
  • Een brandblusser. Brandblussers kunnen op vandaag aangekocht worden in tal van verschillende vormen. Zo bestaan er schuimblussers, maar ook vetbrandblussers en sproeischuimblussers. In het merendeel van de gevallen wordt er evenwel gekozen voor een brandblusser met poeder, water, schuim en koolstofdioxide. Het feit dat brandblussers verkrijgbaar zijn in zoveel verschillende vormen zorgt er voor dat de prijs eveneens behoorlijk kan variëren. De gemiddelde kostprijs van een brandblusser ligt tussen de 25 en 105 euro.
  • Een blusdeken. Een blusdeken is een speciaal deken welke zoals de naam reeds laat vermoeden over een vuur kan worden gelegd. Het deken zorgt er dan voor dat het vuur in een vroeg stadium kan worden gedoofd. Blusdekens zijn in het bijzonder geschikt voor het doven van bijvoorbeeld olie- en vetbranden. Blusdekens worden dan ook in het merendeel van de gevallen toegepast in de keuken. Een blusdeken gebruiken is zeer eenvoudig. U neemt gewoon het deken uit de houder en legt deze over het vuur. Pas wel op dat uw handen voldoende zijn beschermd. Dit doet u door het deken om de handen heen te slaan. Heeft u het deken over een brandhaard gelegd? In dat geval is het aan te raden om deze gedurende minimaal een half uur te laten liggen. Voor het aankopen van een blusdeken dient rekening te worden gehouden met een gemiddeld prijskaartje van zo’n 10 euro.
  • Vluchtladder. Een vluchtladder beschikt over een zeer beperkt gewicht en is bovendien opvouwbaar. Een dergelijke ladder heeft als belangrijkste kenmerk dat ze zeer snel kan worden ingezet bij een brand. Het merendeel van de vluchtladders maakt het mogelijk om twee mensen op hetzelfde ogenblik af te laten dalen. De prijs die in rekening wordt gebracht voor een vluchtladder is gelegen ergens tussen de 45 en 105 euro.

Kan mogelijke schade aanzienlijk beperken

Brandbeveiliging zorgt er niet alleen voor dat u als eigenaar van de woning die in brand staat tijdig wordt verwittigd, bovendien kan ze ook nog eens heel wat schade voorkomen. De melding die wordt gegeven zorgt er namelijk voor dat u op efficiënte wijze kunt ingrijpen waardoor bijvoorbeeld een verspreiding van de brand kan worden voorkomen. Wilt u graag weten welke brandbeveiliging in uw woning het best tot haar recht zou komen? In dat geval is het beslist aan te raden om advies in te winnen bij een brandbeveiligingsexpert.

Controle en onderhoud van brandbeveiliging

U dient er rekening mee te houden dat de aankoopprijs van een systeem op vlak van brandbeveiliging niet het enige is waar u rekening mee dient te houden. Een dergelijk systeem dient namelijk ook regelmatig te worden gecontroleerd en onderhouden. Een brandblusser beschikt bijvoorbeeld over een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Dat is uiteraard bijzonder lang, maar mensen staan er niet bij stil dat deze om de vijf jaar dient te worden hervuld en onderhouden. Kiest u er voor om dit niet te doen en staat een bepaald deel van uw woning in brand? In dat geval kan het zomaar voorkomen dat de brandblusser niet zal werken met alle kwalijke gevolgen van dien. Bovendien spreekt het voor zich dat ook de batterijen van een rookmelder tijdig moeten worden vervangen om er zeker van te zijn dat het toestel goed zal werken wanneer dat nodig is.

Conclusie

Bovenstaande maakt het reeds duidelijk, op vlak van brandbeveiliging kunt u tegenwoordig een keuze maken uit zeer veel verschillende mogelijkheden. Voor welk type brandbeveiliging u uiteindelijk zult kiezen is sterk afhankelijk van met name het beschikbare budget evenals de ruimte die moet worden beveiligd en ga zo maar door. Offertes opvragen bij verschillende bedrijven zal er in ieder geval voor zorgen dat u kunt rekenen op een prima systeem op vlak van brandbeveiliging en dat zonder dat u ook maar één enkele euro teveel zult moeten betalen.

vergelijken