Home » Kostprijs verbouwen » Prijzen camerabewaking

Prijzen camerabewaking

Wilt u er zeker van zijn dat uw huis goed is beschermd en dat er bijgevolg niet zomaar waardevolle spullen kunnen verdwijnen? In dat geval is het altijd een goed idee om er voor te kiezen om camerabewaking in uw woning te laten plaatsen. Op deze manier beschikt u altijd over een aangenaam en veilig gevoel zowel wanneer u thuis bent als bijvoorbeeld op locatie in het buitenland. Wilt u ook wel camerabewaking realiseren in uw woning, maar heeft u geen idee van het kostenplaatje waar u dan rekening mee dient te houden? Wij zetten de gemiddelde kosten van camerabewaking graag even voor u op een rijtje!

Prijzen camerabewaking

 
Wat kost een camerabewaking voor u?

Hoeveel kost camerabewaking?

kostenBent u ook overtuigd van het nut van camerabewaking voor uw huis, maar heeft u er geen idee van met welke zaken u dan precies rekening dient te houden? In eerste instantie zult u uiteraard een keuze moeten maken uit de verschillende soorten camera’s die op de markt zijn terug te vinden. De kostprijs die in rekening wordt gebracht kan namelijk sterk afhankelijk zijn van het type camera evenals het aantal beveiligingscamera’s die worden aangekocht. Vooral de kwaliteit van de camera zal bepalend zijn voor de kostprijs waar u rekening mee dient te houden. De prijzen die worden aangegeven in onderstaande tabel zijn inclusief een recorder die nodig is om de beelden op te nemen. Zonder een recorder is uw camerabeveiliging dan ook eigenlijk niets waard.

Type camera Gemiddelde kostprijs
Analoge set bestaande uit 1 camera Tussen 325 & 475 euro
Analoge set bestaande uit 2 camera’s Tussen 375 & 525 euro
Analoge set bestaande uit 4 camera’s Tussen 625 & 925 euro
HD IP systeem met 1 camera Tussen 525 & 1.125 euro
HD IP systeem met 2 camera’s Tussen 625 & 1.625 euro
  • De voordeligste oplossing: Wilt u uitsluitend camerabewaking op één plaats in uw woning realiseren? Denk hierbij met name aan de garage waar die dure auto(s) en fietsen in terug te vinden zijn en is een high definition beeld voor u niet zozeer van belang? In dat geval is het een aanrader om te kiezen voor een analoge set bestaande uit één camera. U dient er wel rekening mee te houden dat de camera geschikt is om buiten te gebruiken. In deze situatie zult u rekening moeten houden met een kostenplaatje welke is gelegen tussen de 325 en 475 euro.
  • Compleet beveiligde woning: In een andere situatie zult u er niet alleen voor willen kiezen om uw garage te beveiligen, maar wilt u bijvoorbeeld ook de voordeur van uw huis continue op film hebben staan. In dit geval is het aan te raden om een bewakingsset te nemen die bestaat uit twee camera’s. Dit zorgt er voor dat alle plaatsen rondom uw woning zonder probleem kunnen worden bewaakt. Voor een dergelijke analoge set die bestaat uit twee camera’s moet u rekening houden met een kostenplaatje van tussen de 375 en 525 euro.
  • Compleet beveiligd door middel van een HD IP systeem: Wanneer u wenst te kunnen genieten van een op en top gedetailleerd beeld waarop bijvoorbeeld niet alleen mensen, maar ook kentekens zichtbaar zijn is het aan te raden om te kiezen voor een HD IP systeem bestaande uit twee camera’s. Een dergelijk systeem is een absolute aanrader voor een doorgedreven camerabeveiliging, maar kost u al snel tussen de 625 en 1.625 euro.

Keuzes die de kostprijs van camerabewaking beïnvloeden

De exacte kostprijs die voor uw camerabewaking in rekening zal worden gebracht is afhankelijk van meerdere keuzes. We onderscheiden op dit vlak vier bijzonder belangrijke keuzes, namelijk:

Keuze 1: Een analoge of HD IP

  • Analoge camera: We onderscheiden vandaag de dag twee verschillende soorten beveiligingscamera’s. Enerzijds is er de HD camera, maar anderzijds is er ook de HD IP camera. Velen stellen dat de analoge bewakingscamera een beetje verouderd is ten opzichte van de HD IP camera en daar valt natuurlijk wel iets over te zeggen, maar anderzijds is een analoge camera ook een behoorlijk stuk voordeliger in vergelijking met de HD IP variant. Wanneer u er voor kiest om een systeem bestaande uit één camera in huis te halen kunt u dan ook rekening houden met een kostenplaatje welke is gelegen tussen de 325 en 475 euro.
  • HD IP camera: Bent u niet tevreden met het vrij ongedetailleerde beeld waar de analoge camera over beschikt? In dat geval is kiezen voor een HD IP exemplaar ongetwijfeld iets voor u. Op deze manier kiest u namelijk voor een bewakingscamera die over een veel hogere resolutie beschikt. Dit levert op en top herkenbare beelden op. Zo zijn mensen, maar ook kentekens bijvoorbeeld uitstekend te herkennen. Wanneer u er voor kiest om een systeem met HD IP camerabewaking aan te kopen zult u inclusief één camera rekening moeten houden met een kostprijs die is gelegen tussen de 525 en 1.125 euro.

Keuze 2: Dome of Bullet bewakingscamera

De tweede keuze heeft betrekking tot de opbouw van de camera. Wanneer u een keuze heeft gemaakt tussen een analoge of een HD IP bewakingscamera zult u ook een keuze moeten maken uit één van de onderstaande mogelijkheden:

  • Bullet camera: Een bullet camera is een camera die op een voet of beugel is geplaatst. In het merendeel van de gevallen is een dergelijke camera ook waterproof. Dit zorgt er voor dat een bullet camera doorgaans altijd geschikt is om buiten te gebruiken. Er zijn evenwel niet alleen maar voordelen verbonden aan het aankopen van een bullet camera. Een nadeel is bijvoorbeeld dat het altijd duidelijk is waar de camera op gericht staat en bovendien valt ze ook erg op. Dit kan inbrekers afschrikken, maar het kan er ook voor zorgen dat ze de camera eenvoudig kunnen uitschakelen, tenzij deze op grote hoogte hangt uiteraard.
  • Dome camera: Een dome camera beschikt over een ronde vorm wat er voor zorgt dat ze prima is opgewassen tegen vandalisme en bijvoorbeeld waaiende takken. Bovendien kan een dome camera zonder enig probleem zowel aan de muur als aan het plafond worden bevestigd. In bepaalde gevallen kan een dome camera waterproof zijn, maar dat is zeker en vast niet altijd het geval. Een zeer interessant voordeel van een dome camera is bovendien dat het voor een inbreker niet duidelijk is waar de camera precies op staat gericht. Bovendien zijn dome camera’s doorgaans strakker en kunnen de kabels eenvoudig uit het zicht worden weggewerkt.

Keuze 3: Losse camera of samen met een recorder?

Nog steeds kiezen veel mensen uit prijsoverwegingen om te kiezen voor losse camerabewaking zonder recorder. Het klopt inderdaad dat u op deze manier altijd kunt zien wat er rond uw woning aan het gebeuren is (althans wanneer u over een monitor beschikt), maar er worden geen beelden opgenomen. Mocht er op een bepaalde dag bij u thuis worden ingebroken, dan heeft u met andere woorden geen beelden die u kunt gebruiken in de rechtbank. Omwille van deze reden wordt het bij camerabewaking dan ook altijd aangeraden om de camera’s aan te kopen in combinatie met een recorder.

Keuze 4: Zelf plaatsen of laten monteren?

Tot slot, zult u er voor kiezen om de camerabewaking zelf te plaatsen of laat u het monteren over aan een echte specialist? Het merendeel van de mensen kiest er voor om de plaatsing uit te besteden en ze doen dat zeer bewust. Alleen op deze manier kunt u er namelijk echt zeker van zijn dat de plaatsing volledig correct is verlopen en uw systeem zo optimaal mogelijk functioneert. Het laten plaatsen van een systeem met camerabewaking kost u gemiddeld tussen de 175 en 225 euro.

vergelijken