Home » Kostprijs verbouwen » Prijzen carport

Prijzen carport

Bent u op zoek naar een veilig onderkomen voor uw auto die er ook nog eens fantastisch uitziet? In dat geval zult u er misschien wel aan denken om een carport te laten plaatsen. Vooraleer u een dergelijke opdracht verstrekt zult u echter graag een idee willen hebben van de gemiddelde kosten die hiervoor in rekening worden gebracht. Dat is geen enkel probleem, wij zetten deze kosten graag even voor u op een rijtje!

Prijzen carport

 
Carport nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een carport?

kostenHet exacte kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor het plaatsen van een carport is sterk afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

 • Het gebruikte materiaal. Prijstechnisch zit er een hoop verschil tussen bijvoorbeeld een houten carport of een aluminium carport.
 • Het formaat van de carport. Logischerwijs kost een carport meer naarmate het formaat steeds groter wordt.
 • Het materiaal van het dak. Het dak is een erg belangrijk onderdeel van een carport. Het gebeurt wel eens dat iemand bijvoorbeeld riet op het dak van de carport wil, hierdoor stijgt de prijs ook.
 • De aanbieder. U koopt een carport bij een (online) winkel en laat deze vervolgens door een aannemer plaatsen, of u koopt een carport bij een specialist of koopt u zelf een carport en u bouwt deze zelf. Hier zit ook verschil qua prijs in.

Omdat u met bovenstaande eigenlijk nog niet zoveel weet hebben we enkele specifieke prijsvoorbeelden opgemaakt:

 • Grenenhouten aanbouwcarport: Wanneer u er voor kiest om een aanbouwcarport te laten plaatsen met een oppervlakte van 18 vierkante meter en bestaande uit grenenhout, dan kunt u rekening houden met een kostprijs van ongeveer 1.900 euro. Let op, deze prijs is inclusief een stalen dak, maar exclusief de plaatsingskosten en BTW.
 • Vrijstaande carport uit grenenhout: Wilt u er niet voor kiezen om een aanbouwcarport te plaatsen, maar bent u eerder op zoek naar een vrijstaand alternatief? Ook dat is uiteraard mogelijk. In deze situatie zult u voor een carport van 18 vierkante meter al snel rekening moeten houden met een kostenplaatje van zo’n 2.150 euro.
 • Stalen carport: Bent u er niet zo voor te vinden om een houten carport te plaatsen, maar wilt u liever een aanbouwcarport van staal in combinatie met een polycarbonaatdak? Wanneer het een carport betreft met een oppervlakte van 18 vierkante meter dient u dan rekening te houden met een kostenplaatje van zo’n 2.750 euro. Let op, ook in deze prijs zijn de BTW evenals de plaatsingskosten nog niet inbegrepen.

Tweedehands

Op de online marktplaatsen, bijvoorbeeld www.marktplaats.nl, staan geregeld tweedehands carports. Deze carports zijn volledig in goede conditie. Er zijn ook veel redenen te verzinnen waarom iemand van zijn carport af wil:

 • – Auto verkocht en dus geen auto meer.
 • – Verhuizing waarbij het nieuwe huis al een carport heeft.
 • – Mensen die het nut van een carport niet meer inzien.

Door deze redenen staan er dus geregeld carports te koop op het internet. Deze prijzen liggen logischerwijs lager dan als u een nieuwe carport gaat kopen. De vraag is echter wie de carport zal gaan plaatsen. Het antwoord vindt u hieronder.

Keuzes die de prijs van een carport beïnvloeden

Wanneer u een carport wenst aan te kopen zult u er steeds rekening mee willen houden dat verschillende factoren een directe invloed hebben op de prijs die u voor uw carport zult moeten betalen. We zetten deze keuzes graag even voor u op een rijtje:

 • Keuze 1: Keuze tussen hout of staal?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven heeft de eerste keuze die u moet maken betrekking tot het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Een houten carport, ook wanneer het een vrijstaand exemplaar betreft is altijd voordeliger dan staal. Bovendien heeft een houten carport als voordeel dat het over een natuurlijke uitstraling beschikt en dat het eenvoudig aan te passen is aan uw wensen. Wilt u een houten carport in een bepaalde kleur, dan is dat bijvoorbeeld geen enkel probleem.

Bent u niet zozeer te vinden voor de natuurlijke uitstraling waar een houten carport over beschikt en wilt u liever een moderner en strakker ogende carport? In dat geval is kiezen voor een stalen variant alvast een interessante keuze. Een dergelijke carport kan steeds gerealiseerd worden voor een prijs die begint ergens rond de 2.500 euro. Met een startprijs van 1.900 euro mag een houten carport dan wel voordeliger zijn, op vlak van duurzaamheid haalt de stalen variant toch de beste resultaten.

 • Keuze 2: Het type dak

Het is mogelijk om een keuze te maken uit verschillende daken om op uw carport te plaatsen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een staaldak te plaatsen of een polycarbonaatdak. Beide oplossingen zijn vrij voordelig, maar beschikken slechts over een matige isolatie. Een interessanter alternatief is kiezen voor zogenaamde geïsoleerde sandwichpanelen. Deze panelen kosten ongeveer 3.500 euro en zijn voorzien van een PUR-laagje. Het toepassen van isolatie in het dak van uw carport zorgt er voor dat uw auto niet oververhit raakt in de zomer en garandeert lekker aangename temperaturen in de winter.

 • Keuze 3: Carport zelf plaatsen of uitbesteden?

De derde en laatste keuze die u moet maken is of u de carport zelf gaat plaatsen of u de plaatsing zal uitbesteden aan een vakman. De gemiddelde plaatsingskosten voor het realiseren van een carport met een oppervlakte van 18 vierkante meter liggen tussen de 800 & 850 euro. Wanneer u zelf een beetje handig bent en u de plaatsing zelf kunt uitvoeren kunt u dus een aardig bedrag besparen!

Interessante bespaartips

besparenWilt u graag een nieuwe carport laten bouwen en zou u dat graag willen kunnen doen tegen een zo laag mogelijke prijs? Dan is rekening houden met deze bespaartips zeker een aanrader!

 • Steek zelf de handen uit de mouwen! Het plaatsen van een houten carport is niet zo lastig als het op het eerste zicht lijkt. Mensen die een beetje handig zijn kiezen er omwille van deze reden dan ook vaak zelf voor om de handen uit de mouwen te steken. Op deze manier kunt u in ieder geval een meer dan behoorlijk bedrag besparen.
 • Kies voor een vakman uit de buurt. Naast de kosten die op deze pagina worden aangehaald kan het voorkomen dat een bedrijf voorrijkosten in rekening zal brengen voor het leveren en plaatsen van uw carport. Deze kosten kunt u beperken door te kiezen voor een bedrijf bij u uit de buurt.

Hoe vind ik een betaalbare carport specialist?

Als u een carport gaat kopen, raden wij u aan om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Bij ons kunt u met een simpel formulier tot wel 6 bedrijven offertes in een keer aanvragen van bedrijven uit uw regio. Op die manier kunt de prijzen goed vergelijken en eventueel wat extra korting afdingen!