Home » Kostprijs verbouwen » Prijzen dakwerken

Prijzen dakwerken

Wanneer u over een woning beschikt die reeds een bepaalde ouderdom heeft is de kans groot dat u op een zeker ogenblik bepaalde dakwerken uit zult moeten laten voeren. Misschien wilt u, uw dak wel (beter) laten isoleren of moet er (nieuwe) dakbedekking geplaatst worden. Heeft uw dakgoot het de voorbije jaren zwaar te verduren gekregen? Dan moet deze misschien wel worden hersteld. Welke dakwerken u ook wenst uit te laten voeren, het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er een behoorlijk kostenplaatje aan kan verbonden zijn. We zetten omwille van deze reden graag de gemiddelde kostprijs van verschillende dakwerken even voor u op een rijtje.

kosten aannemer

 
Dakdekker nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een dakdekker?

kostenLaat ons in eerste instantie even kijken naar de kostprijs die in rekening wordt gebracht door een dakwerker. De exacte prijs die door deze vakman wordt aangerekend is afhankelijk van tal van verschillende factoren, waaronder type dakbedekking waarvan sprake is. We hebben alvast enkele van de vele mogelijkheden op dit vlak voor u op een rijtje gezet:

Type dakbedekking Gemiddelde kostprijs
Bitumen Tussen 1.600 & 2.000 euro
Keramische dakpannen Tussen 3.900 & 4.300 euro
Riet Tussen 5.400 & 5.900 euro

Wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u beschikt over niet alleen een degelijke dakbedekking die beschikt over een mooie duurzaamheid en bovendien ook nog eens verkrijgbaar is tegen de best mogelijke prijs is het altijd aan te raden om te kiezen voor een bitumen dak. Dergelijke dakbedekking vormt doorgaans voor het budget van een gemiddeld gezin dan ook niet zo’n groot probleem.

Hoeveel kost het reinigen van een dak?

Na verloop van tijd kan het voorkomen dat uw dak haar authentieke uitstraling heeft verloren. Vuil ligt hier doorgaans van aan de basis. Het laten reinigen van uw dak is evenwel niet iets wat u zelf zult willen doen. Het merendeel van de mensen kiest er dan ook voor om dit type dakwerken uit te besteden aan een echte specialist. De kostprijs die voor dakreiniging in rekening wordt gebracht wordt doorgaans gebaseerd op de oppervlakte van het dak in combinatie met de werkzaamheden die worden uitgevoerd. We zetten ook deze kosten even voor u op een rijtje door middel van onderstaande tabel:

Oppervlakte Werkzaamheid Gemiddelde kostprijs
60 vierkante meter Reinigen Tussen 525 & 925 euro
60 vierkante meter Reinigen en coaten Tussen 1.250 & 1.550 euro
60 vierkante meter Reinigen en coaten Tussen 3.150 & 3.750 euro

Het type reiniging waar gebruik van wordt gemaakt is afhankelijk van de dakbedekking van uw keuze. Een rieten dak zal bijvoorbeeld veel voorzichtiger moeten worden gereinigd dan een dak welke bestaat uit keramische of betonnen dakpannen. Wenst u, uw dak gewoon te laten ontmossen? In dat geval zult u rekening moeten houden met een kostprijs van tussen de 6 en 16 euro per vierkante meter.

Het realiseren van een dakopbouw

Bent u op zoek naar een mogelijkheid om extra ruimte te realiseren in uw woning? In dat geval kunt u er voor kiezen om een dakopbouw te realiseren. Een dergelijke dakopbouw zorgt er in principe voor dat het dak van uw woning wordt verhoogd waardoor er meer ruimte ontstaat. U dient er wel rekening mee te houden dat de kostprijs van een dakopbouw een stuk hoger ligt in vergelijking met een dakkapel. Dit heeft alles te maken met het feit dat bij een dakopbouw de constructie van het dak dient te worden aangepast. Om u een goed beeld te geven van hoeveel een dakopbouw precies kost hebben we alvast even de verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

Type dakopbouw Afmeting Gemiddelde kostprijs
Eenzijdige dakopbouw 5 vierkante meter Tussen 7.400 & 9.750 euro
Tweezijdige dakopbouw 5 vierkante meter Tussen 13.800 & 17.400 euro
Plat dak 25 vierkante meter Tussen 24.750 & 29.750 euro

De aankoopprijs van dakbedekking

Wenst u nieuwe dakbedekking te voorzien voor uw dak? Eerder op deze pagina hebben we u reeds aangegeven hoeveel de kostprijs bedraagt voor het inschakelen van een dakdekker. Hiermee heeft u evenwel nog geen goed beeld van het prijskaartje dat verbonden is aan de verschillende soorten dakbedekking. Omwille van deze reden hebben we voor u even een gedetailleerde tabel opgemaakt:

Type dakbedekking Prijs per vierkante meter Levensduur
Aluminium Ongeveer 80 euro 50 jaar
Bitumen Ongeveer 50 euro 20 jaar
Dakpannen Ongeveer 65 euro 50 jaar
EPDM Ongeveer 50 euro 40 jaar
Groen Ongeveer 60 euro 60 jaar
Koper Ongeveer 125 euro 100 jaar
PVC Ongeveer 60 euro 40 jaar
Riet Ongeveer 95 euro 45 jaar
Zink Ongeveer 65 euro 125 jaar

Bij de keuze van het type dakbedekking is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de aankoopprijs, bovendien moet er ook gekeken worden naar de levensduur. Des te langer de levensduur, des te minder snel u namelijk terug zal moeten investeren in nieuwe dakbedekking. Durf dus vooruit te denken en sta niet alleen stil bij de aankoopprijs.

Hoe besparen op dakwerken?

Bovenstaande moet u reeds een goed beeld geven van de verschillende dakwerken die uitgevoerd kunnen worden evenals de kosten die er aan verbonden zijn. Veel mensen die dakwerken willen laten uitvoeren stellen zich evenwel de vraag hoe ze hier nu precies op kunnen besparen. Dit kan op tal van verschillende manieren. We zetten de meest interessante bespaartips alvast even voor u op een rijtje:

  • Geniet van een kwantumkorting. Denkt uw buurman er ook over na om bepaalde dakwerken uit te laten voeren? Kies er dan voor om de werkzaamheden samen toe te kennen. Op die manier zorgt u er namelijk voor dat u kunt genieten van een zogenaamde kwantumkorting. Door middel van een dergelijke korting worden de dakwerken zowel voor u als voor uw buurman op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter.
  • Kies voor een lokaal bedrijf. Specifiek voor het laten uitvoeren van dakwerken geldt dat er door de vakman in kwestie doorgaans altijd zogenaamde voorrijkosten in rekening worden gebracht. Deze voorrijkosten kunnen behoorlijk oplopen, vooral wanneer het gaat om grote werkzaamheden die heel wat dagen in beslag nemen. Door te kiezen voor een lokaal bedrijf kunt u de voorrijkosten gelukkig wel aanzienlijk drukken.

vergelijken