Home » Kostprijs verbouwen » Kosten dubbelstaafmat hekwerk

Kosten dubbelstaafmat hekwerk

Veel mensen zijn voor wat de omheining van hun tuin betreft op zoek naar mogelijkheden die niet alleen stevig en duurzaam, maar toch ook een beetje elegant en tijdloos zijn. Indien dit eveneens geldt voor jou kan het beslist de moeite waard zijn om even kennis te maken met het zogenaamde dubbelstaafmat hekwerk. Door de jaren heen is dit materiaal uitgegroeid tot één van de populairste op de markt en dat is niet zonder reden. Ben jij ook geïnteresseerd in het kopen en het laten plaatsen van dubbelstaafmat hekwerk? Zoek dan niet verder en raadpleeg meteen de onderstaande, interessante informatie!

 
Wat zijn de exacte kosten? Vergelijk eerst

Hoeveel kost dubbelstaafmat hekwerk?

Zou je graag ook het privé terrein van je woning willen beveiligen door middel van een elegant, maar toch ook stevig hekwerk? In dat geval zijn er meerdere opties die voor jouw situatie mogelijks interessant kunnen zijn. We hebben de verschillende opties op dit vlak inclusief hun prijskaartje verzameld en in de onderstaande prijstabel op een rijtje gezet.

 

Type hekwerk Gemiddelde kostprijs
Enkelstaafmat Tussen 20 & 55 euro per vierkante meter
Dubbelstaafmat Tussen 25 & 75 euro per vierkante meter
Poort van 200 x 100 centimeter Tussen 525 & 625 euro per vierkante meter
Deur Tussen 275 & 295 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van dubbelstaafmat hekwerk

Het spreekt voor zich dat je graag ook een duidelijk zicht zal willen hebben op de precieze prijsopbouw van dubbelstaafmat hekwerk. Bij deze prijsopbouw moet er niet alleen rekening worden gehouden met de materialen die aangekocht dienen te worden, wat bovendien ook te denken van de eventuele plaatsingskosten? Voor het kopen van de materialen kan er rekening worden gehouden met zo’n 75 procent van de totale kostprijs. De overgebleven 25 procent bestaat uit de plaatsingskosten evenals de voorrijkosten die worden aangerekend.

Keuzes die de kostprijs van dubbelstaafmat hekwerk beïnvloeden

Op het ogenblik dat je een voorkeur hebt gemaakt voor een staafmat hekwerk is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er hier verschillende vormen van bestaan. Bovendien dient er eveneens stil te worden gestaan bij de afwerking van het hekwerk. Al deze verschillende keuzes zullen uiteindelijk niet alleen het eindresultaat beïnvloeden, maar ook de kostprijs die moet worden betaald. We hebben de verschillende keuzes met betrekking tot de realisatie van staafmat hekwerk alvast even in een overzicht geplaatst:

Keuze 1: Het soort hekwerk

We maken op vlak van het soort hekwerk een onderscheid tussen enkelstaafmat en dubbelstaafmat hekwerk. Enkelstaafmat hekwerk wordt tegenwoordig ook erg vaak 3D mathekwerk genoemd. Het is in principe de voordeligste optie van alle bestaande staafmat hekwerken. Voor een enkelstaafmat hekwerk kan je rekenen op een gemiddelde kostprijs per vierkante meter welke is gelegen tussen de 17 en 52 euro. Kies je voor dubbelstaafmat? Dan kies je voor de populairste optie die bestaat uit matten met horizontale en verticale spijlen. Dit type van hekwerk is bijzonder populair omwille van haar combinatie van stevigheid en elegantie. De kosten die voor een hekwerk als deze worden aangerekend zijn gelegen tussen de 25 en 75 euro per vierkante meter.

Keuze 2: Coaten en verzinken

In het geval van een staafmat hekwerk beschik je steeds over een hekwerk dat wordt verzinkt. Dit wordt gedaan omdat op deze manier de vorming van roest tegen kan worden gegaan. Roest heeft een zeer negatieve impact op de kwaliteit van het hekwerk. Mede omwille van dit gegeven is het zeer belangrijk om je hekwerk te laten verzinken. In het merendeel van de gevallen moet hiervoor wel een meerprijs worden betaald van zo’n 10 procent bovenop het standaard prijskaartje.

Buiten het verzinken van het hekwerk kan je er ook nog voor kiezen om een coating te voorzien. Door het staafmat hekwerk te coaten wordt er een aanzienlijk mooiere uitstraling gerealiseerd. Bovendien krijgt het hekwerk hierdoor ook nog eens een sterk verbeterde levensduur. Net zoals voor het verzinken van het hekwerk wordt er ook voor het coaten een meerprijs aangerekend welke is gelegen rond de 10 procent van de totale kostprijs.

Keuze 3: Monteren uitbesteden of niet?

Ondanks het feit dat de plaatsing van een dubbelstaafmat hekwerk op zich niet zo complex is, is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de plaatsing zeer precies gebeurt. Wil je dit omwille van deze reden toch liever uitbesteden aan een echte vakman? In dat geval dient er rekening te worden gehouden met een prijskaartje dat is gelegen tussen de 12 & 25 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Het spreekt voor zich dat iedereen graag tegen een zo scherp mogelijke prijs zijn of haar dubbelstaafmat hekwerk wenst te laten realiseren. Om dit mogelijk te maken zijn er meerdere bespaartips waar je eventueel rekening mee kan houden. Wij hebben de meest interessante van deze tips even voor jou op een rijtje gezet.

  • Doe zelf het transport voor je hekwerk

Het is altijd de moeite waard om er voor te kiezen om het transport van je hekwerk voor je eigen rekening te nemen. Probeer dus met andere woorden de materialen zelf op te halen om op deze manier onnodige kosten te voorkomen. Door dit te doen is het in ieder geval mogelijk om in de praktijk al snel tussen de 50 en 100 euro te besparen.

 

  • Doe zelf de voorbereidende werkzaamheden

De kans bestaat dat er op de plaats waar je het nieuwe hekwerk wenst te voorzien nog oude exemplaren zijn terug te vinden. Is dat het geval? Dan is het altijd interessant om de keuze te maken om deze zelf te verwijderen. Uiteraard zou je dit ook kunnen uitbesteden aan een professionele vakman, maar dan wordt je weer geconfronteerd met extra kosten. Zelf de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren garandeert je wat dit betreft dan ook steeds de scherpst mogelijke prijs.

Verlaag de kostprijs van jouw dubbelstaafmat hekwerk tot wel 30%!

Ondanks het feit dat er bijzonder veel interessante voordelen zijn verbonden aan het kopen en laten plaatsen van dubbelstaafmat hekwerk moet het gezegd dat er wel een niet onaanzienlijk prijskaartje aan kan verbonden zijn. Dat is misschien op het eerste zicht een beetje vervelend, maar waarschijnlijk hebben de bovenstaande bespaartips hier reeds enigszins verandering in gebracht. We hebben bovendien om deze pagina af te ronden nog één extra interessante bespaartip. Wist je bijvoorbeeld dat je er altijd goed aan doet om eerst verschillende offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken vooraleer over te gaan tot een echte investering in dubbelstaafmat hekwerk? Alleen door offertes te vergelijken zal je uiteindelijk een besparing kunnen realiseren die kan oplopen tot wel 30%! Het is onnodig om te zeggen dat jouw dubbelstaafmat hekwerk hierdoor meteen een flink stuk voordeliger wordt.