Home » Kostprijs verbouwen » Prijzen glazenwasser

Prijzen glazenwasser

Wilt u graag de glazen in uw woning laten wassen, maar bent u zelf bijvoorbeeld niet zo’n held op grote hoogtes of heeft u er gewoon helemaal geen tijd voor? In dat geval is het interessant om een beroep te doen op de diensten van een glazenwasser. Wij zetten de kosten waar u in dit geval ongeveer rekening mee dient te houden alvast even voor u op een rijtje.
Glazenwasser kosten

Hoeveel kost een glazenwasser?

kostenWanneer u een glazenwasser onder de arm wenst te nemen dient u er rekening mee te houden dat de kostprijs voor het laten schoonmaken van de glazen in uw woning sterk kunnen verschillen. De ene glazenwasser zal wat dat betreft dan ook een stuk voordeliger zijn dan een andere. Om u toch een goed beeld te geven van wat nu echt goede prijzen zijn hebben we een aantal voorbeelden op een rijtje gezet.

Type woning Gemiddelde kostprijs
Standaard rijwoning Tussen 20 & 25 euro
2 onder 1 kap Tussen 30 & 35 euro
Vrijstaande woning Tussen 40 & 50 euro

U dient er wel steeds rekening mee te houden dat de precieze kostprijs afhankelijk is van niet alleen het type woning, maar ook het aantal ramen evenals de plaats waar de ramen zijn terug te vinden. Met andere woorden, het schoonmaken van ramen op grote hoogte zal altijd meer geld kosten dan het schoonmaken van ramen op de benedenverdieping.

Wat is in de prijs inbegrepen?

Het tarief dat door de glazenwasser in rekening wordt gebracht omvat doorgaans niet alleen het schoonmaken van het glas, maar ook van het kozijn. Op deze manier is de uitstraling van uw woning weer helemaal top. U dient er wel rekening mee te houden dat er soms voor moeilijk bereikbare plaatsen een meerprijs in rekening kan worden gebracht. Wanneer de glazenwasser bijvoorbeeld gebruik moet maken van een hoogtewerker kan hier een meerprijs voor aangerekend worden. Vooral bedrijven dienen hier rekening mee te houden. Bij een gewone standaard woning kan de glazenwasser veelal gewoon gebruikmaken van een grote ladder waardoor hier geen meerprijs voor in rekening wordt gebracht.

Ramen binnen & buiten laten wassen?

Bovenstaande prijzen gelden uitsluitend voor het schoonmaken van de ramen aan de buitenzijde van uw woning. Steeds vaker kiezen mensen er echter voor om niet alleen de ramen aan de buitenzijde van de woning schoon te laten maken, maar ook aan de binnenkant. Dat is interessant, want op deze manier hoeft u er zelf geen tijd meer in te investeren en daar komt bij dat een glazenwasser over speciale producten beschikt. Deze producten kunnen er voor zorgen dat uw ramen er terug als nieuw uit komen te zien en dat zonder dat u er veel geld voor dient te betalen. Gemiddeld wordt voor het schoonmaken van een raam aan de binnenkant van het huis zo’n 5 euro bij de standaard kosten opgeteld.Keuzes die de prijs van een glazenwasser beïnvloeden

Bovenstaande prijzen geven u reeds een uitstekend beeld van de gemiddelde kosten die door een glazenwasser in rekening worden gebracht, maar er is meer. Diverse keuzes die door u gemaakt worden, maar ook invloeden vanuit de omgeving kunnen er namelijk voor zorgen dat de kostprijs die een glazenwasser in rekening brengt lager of juist hoger komt te liggen.

  • Keuze 1: Schoonmaken van ramen en deuren?

Een glazenwasser kan niet alleen uw ramen schoonmaken, maar ook sommige deuren of zelfs poorten kunnen ongetwijfeld een sopje gebruiken. Ook in dit geval kan de glazenwasser u van dienst zijn. Wanneer u buiten de ramen ook de deuren of poorten aan de buitenzijde wenst schoon te laten maken zal de glazenwasser doorgaans een kostprijs voor het totaalproject berekenen.

  • Keuze 2: Hoe frequent uw glazen laten wassen?

De kosten die door een glazenwasser in rekening worden gebracht voor het schoonmaken van uw ramen zijn dus sterk afhankelijk van de afspraken die u maakt evenals uw persoonlijke wensen. Toch zijn er ook nog enkele andere zaken die een directe impact kunnen hebben op het kostenplaatje. Wat bijvoorbeeld te denken van mensen die in een gebied wonen waar het hard waait en waar er veel vuil in de lucht hangt? Deze mensen doen er goed aan om hun ramen minstens één keer per maand schoon te laten maken. Op deze manier voorkomt u dat het vuil zich te hard gaat hechten aan de ramen wat de kostprijs van een glazenwasser aanzienlijk de hoogte in kan stuwen. Wanneer het een stuk rustiger is waar u woont, dan kan het volstaan om uw ramen één keer in de drie maanden schoon te laten maken.

  • Keuze 3: Het aantal ramen in uw woning

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat de exacte kostprijs die door een glazenwasser wordt aangerekend sterk afhankelijk kan zijn van het aantal ramen. Een rijwoning die beschikt over grote en bovendien nog eens veel ramen kan wat dat betreft zelfs duurder uitvallen dan een vrijstaande woning die slechts over een paar ramen beschikt. Om er zeker van te zijn dat u niet voor een financiële verrassing komt te staan is het dan ook altijd aan te raden om bij twijfel even contact op te nemen met de glazenwasser van uw keuze.

Interessante bespaartips

besparenHeeft u helemaal geen tijd om de ramen in uw woning zelf schoon te maken? Klinken de mogelijkheden die een glazenwasser u te bieden heeft voor u ook als muziek in de oren? Zou u echter nog een beetje willen besparen op het kostenplaatje? Dat kan met onderstaande bespaartips!

  • Zelf de ramen aan de binnenkant wassen. Wilt u graag dat alle ramen in of aan uw huis worden schoongemaakt? Wanneer u toch een beetje wil besparen kan het interessant zijn om zelf de ramen aan de binnenkant schoon te maken. Dit is vrij eenvoudig en ook mensen met hoogtevrees zullen hier geen problemen mee ondervinden.
  • Laat uw ramen niet te vuil worden. Het frequent laten reinigen van uw ramen zorgt er niet alleen voor dat vuil zich minder eenvoudig kan hechten, daardoor kan de glazenwasser veel efficiënter reinigen. Hierdoor kan de prijs worden verlaagd, in het bijzonder wanneer u er  voor kiest om een periodiek contract af te sluiten.
  • Subsidies. Wist u dat u een subsidie kunt krijgen voor het schoon laten maken van de buitenkant van uw huis?

Vind een betaalbare glazenwasser

De beste tip die we u mee kunnen geven is om meerdere offertes te vergelijken van diverse glazenwassers uit uw regio. Op deze manier krijgt u beter inzicht in de kosten en mogelijkheden.