Home » Kostprijs verbouwen » PVC dakkapel prijzen

PVC dakkapel prijzen

Bijzonder veel mensen die er voor opteren om een dakkapel aan te kopen voor hun woning kiezen er voor om gebruik te maken van het materiaal PVC. Dit materiaal is omwille van meerdere redenen bijzonder interessant te noemen. In eerste instantie is ze bijvoorbeeld voordeliger in vergelijking met hout en daarnaast is ze ook nog eens nagenoeg volledig onderhoudsvrij. Dit zorgt er voor dat een PVC dakkapel ook uitstekend geschikt is voor mensen die niet veel vrije tijd hebben om hun woning goed te onderhouden. Bent u ook geïnteresseerd in het aankopen van een PVC dakkapel? Wij hebben de gemiddelde prijzen voor een dergelijke dakkapel op deze pagina voor u verzameld.

Dakkapel prijzen

 
Dakkapel kopen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een PVC dakkapel?

Het aankopen van een PVC dakkapel is financieel interessanter in vergelijking met een houten uitvoering. Gemiddeld liggen de kosten voor een PVC dakkapel dan ook 10 procent lager. Het gaat hierbij voor alle duidelijkheid om de prefab uitvoeringen, want een houten dakkapel die op maat is gemaakt is in vergelijking met een prefab kunststof of prefab houten dakkapel nog een behoorlijk stuk duurder. Bent u van plan om een PVC dakkapel aan te kopen? In dat geval zetten we graag alvast enkele mogelijkheden op dit vlak even voor u op een rijtje door middel van de onderstaande prijstabel.

Soort PVC dakkapel Gemiddelde kostprijs
PVC dakkapel met draai-kiepsysteem (1×1) Gemiddeld zo’n 2.300 euro
PVC dakkapel met draai-kiepsysteem inclusief vast glas (1×2) Gemiddeld zo’n 3.200 euro
PVC dakkapel met 2 x draai-kiepsysteem inclusief vast glas (1×3) Gemiddeld zo’n 4.050 euro
PVC dakkapel met 2 x draai-kiepsysteem inclusief vast glas (1×4) Gemiddeld zo’n 5.050 euro

Tot 30% besparen op het aankopen van een PVC dakkapel

Het aankopen van een PVC dakkapel zorgt er aldus voor dat u tegen een bescheiden kostenplaatje een mooie dakkapel kunt toevoegen aan uw huis. Voor veel mensen is het eventueel een echte vereiste om een extra besparing te kunnen realiseren. Dit kan op verschillende manieren. Het eerste wat we u graag willen aanraden is in ieder geval om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende bedrijven die u een dergelijke dakkapel kunnen leveren en voor u kunnen plaatsen. Het aanvragen van verschillende offertes zorgt er immers voor dat u er de voordeligste optie zo tussenuit kunt halen waardoor een zeer aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd.

Factoren die de kostprijs van een PVC dakkapel kunnen beïnvloeden

Ondanks het feit dat een PVC dakkapel steeds kan worden aangekocht tegen een voordelige prijs is het van belang om er rekening mee te houden dat er enkele factoren een grote invloed kunnen hebben op de prijs die moet worden betaald. Wij hebben de belangrijkste van deze factoren alvast even voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: Het merk van het kunststof

Op vlak van het materiaal waaruit uw PVC dakkapel zal bestaan kunt u een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één van de verschillende onbekende namen op de markt te nemen waardoor de prijs zeer beperkt kan worden gehouden, maar het is ook mogelijk om te opteren voor één van de grote en bekende jongens. Merken als Eternit, Trespa en Keralit zullen bijvoorbeeld ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. Voor welk plaatmateriaal u uiteindelijk ook zult opteren, het is in ieder geval altijd aan te raden om te opteren voor een materiaal welke is voorzien van het KOMO-keurmerk.

Factor 2: Vlakke platen of houtlook

Voor de zijkanten van een PVC dakkapel zult u eveneens een keuze moeten maken uit meerdere mogelijkheden. Op dit vlak onderscheiden we met name de vlakke platen van de alternatieven die zijn voorzien van een houtlook. De vlakke platen mogen dan financieel een stukje interessanter zijn, er moet altijd mee worden ingeboet op vlak van uitstraling.

Factor 3: Eventuele opties

Bij het aankopen en laten plaatsen van een PVC dakkapel kunt u er voor kiezen om ook één of meerdere opties toe te laten passen. Deze opties mogen dan wel geen verplichting zijn, toch kunnen ze ongetwijfeld een interessante meerwaarde met zich meebrengen. Wij hebben de diverse opties inclusief hun kostprijs alvast even voor u op een rijtje gezet in de onderstaande prijstabel.

Optie voor een PVC dakkapel Gemiddelde kostprijs
Ventilatierooster Tussen 9 & 13 euro per decimeter
Draaikiepraam Tussen 130 & 210 euro per stuk
Insectenhor Tussen 80 & 110 euro per stuk
Rolluik of screen Tussen 550 & 1.050 euro per stuk
Knieschotten Tussen 35 & 45 euro per element

Interessante bespaartips

Eerder heeft u op deze pagina reeds kunnen lezen dat er een besparing kan worden gerealiseerd op het aankopen en laten plaatsen van een PVC dakkapel die kan oplopen tot een mooie 30 procent. Dit is niet de enige manier om te kunnen besparen op een PVC dakkapel. Door gebruik te maken van de onderstaande bespaartips zult u de uiteindelijke kostprijs namelijk nog een stukje extra kunnen drukken.

  • Kiezen voor een prefab dakkapel. Er wordt altijd een onderscheid gemaakt tussen een prefab en een maatwerk dakkapel. Wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u de dakkapel van uw keuze kunt laten plaatsen tegen de best mogelijke prijs is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een prefab dakkapel. Op deze manier hoeft er niet veel geld te worden geïnvesteerd in de arbeidskosten waardoor de totaalprijs van uw aankoop vrij laag kan worden gehouden. Let op, een prefab dakkapel is dan wel financieel bijzonder interessant, maatwerk is helaas niet mogelijk.
  • Recht op kwantumkorting van 10%? Het laten plaatsen van een PVC dakkapel is tegenwoordig bijzonder populair. Dit komt omdat veel mensen op zoek zijn naar een financieel interessante mogelijkheid om een extra leefruimte toe te voegen aan hun huis. De ruimte onder een schuin dak wordt daarbij vaak niet gebruikt waardoor er heel wat potentieel verloren gaat. Kent u nog iemand die graag een PVC dakkapel wenst te laten plaatsen? In dat geval is het altijd interessant om de opdracht samen uit te besteden aan hetzelfde bedrijf. Zo kunt u in het beste geval zomaar rekenen op een interessante kostenbesparing tot wel 10%!

vergelijken