Home » Kostprijs verbouwen » PVC ramen prijzen

PVC ramen prijzen

Bijzonder veel mensen die gaan bouwen of verbouwen kiezen er op vandaag bewust voor om gebruik te maken van PVC ramen. Er zijn aan het aankopen van PVC ramen dan ook heel wat interessante voordelen verbonden. Ze zien er bijvoorbeeld niet alleen goed uit, daarnaast zijn ze ook nog eens verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kleuren en zijn ze vrij betaalbaar te noemen. Gaat u ook één of meerdere PVC ramen aankopen, maar bent u allereerst vooral benieuwd naar het prijskaartje dat hieraan verbonden is? Wij hebben de gemiddelde PVC ramen prijzen op deze pagina alvast even voor u verzameld!

PVC ramen prijzen

 
PVC ramen nodig? Vergelijk eerst

Prijsopbouw PVC ramen

Laten we beginnen met de prijsopbouw van PVC ramen zodat u een beter beeld krijgt van het totaal plaatje. Zoals u ziet is de kostprijs van plaatsing gemiddeld gelijk aan de materiaal kosten.

prijsopbouw pvc ramen

Wat kosten PVC ramen?

kostenEr wordt nog steeds bijzonder vaak gedacht dat de prijs van PVC ramen nagenoeg uitsluitend wordt bepaald door het materiaal waaruit ze bestaat. Uiteraard kost PVC geld, maar het is vooral de combinatie van het materiaal samen met het systeem van het raam die het totale prijskaartje vormt. Bent u ook benieuwd hoeveel u mogelijks zult moeten maken voor het aankopen van de PVC ramen voor in uw huis? De onderstaande prijstabellen maken meteen duidelijk wat de gemiddelde prijzen precies zijn!

Kosten voor een vast PVC raam:

Vast PVC raam Gemiddelde kostprijs
Vast PVC raam van 1.000 x 1.000 mm Tussen 125 & 225 euro per stuk
Vast PVC raam van 1.500 x 1.200 mm Tussen 175 & 275 euro per stuk
Vast PVC raam van 2.000 x 1.500 mm Tussen 325 & 425 euro per stuk

Kosten voor een PVC draai-kiepraam:

PVC draai-kiepraam Gemiddelde kostprijs
PVC draai-kiepraam van 1.000 x 1.000 mm Tussen 175 & 275 euro per stuk
PVC draai-kiepraam van 1.500 x 1.200 mm Tussen 275 & 375 euro per stuk
PVC draai-kiepraam van 2.000 x 1.500 mm Tussen 425 & 525 euro per stuk

Kosten voor een PVC valraam:

PVC valraam Gemiddelde kostprijs
PVC valraam van 500 x 500 mm Tussen 60 & 110 euro per stuk
PVC valraam van 1.000 x 1.000 mm Tussen 160 & 260 euro per stuk
PVC valraam van 1.500 & 1.200 mm Tussen 260 & 360 euro per stuk

Kosten voor een PVC schuifraam:

PVC schuifraam Gemiddelde kostprijs
PVC schuifraam van 1.500 x 1.000 mm Tussen 725 & 825 euro per stuk
PVC schuifraam van 2.000 x 1.500 mm Tussen 925 & 1.125 euro per stuk
PVC schuifraam van 2.000 x 2.000 mm Tussen 1.025 & 1.225 euro per stuk

Bron: PVC-ramen

 

Keuzes die de kostprijs van PVC ramen beïnvloeden

Een aantal keuzes kunnen de kostprijs van PVC ramen aanzienlijk beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat u geen van deze keuzes over het hoofd ziet hebben we de belangrijkste alvast even voor u verzameld en op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type PVC raam

De prijstabellen eerder op deze pagina hebben reeds duidelijk gemaakt dat de prijs voor PVC ramen aanzienlijk wordt beïnvloed door het type systeem waar gebruik van wordt gemaakt. Wilt u er zeker van zijn dat de kosten tot een absoluut minimum beperkt kunnen worden? Kies dan voor een vast raam. Heeft u iets meer geld uit te geven en wilt u over de mogelijkheid beschikken om het raam daadwerkelijk te kunnen openen? In dat geval kunnen één van de andere systemen weer de oplossing bieden.

Keuze 2: Zelf uw PVC ramen monteren of uitbesteden?

Een niet onbelangrijke kost waar u mee geconfronteerd kunt worden bij het aankopen van PVC ramen gaat schuil in het monteren van de ramen. U kunt er uiteraard voor kiezen om dit karwei zelf te doen, maar in het merendeel van de gevallen wordt er toch voor gekozen om het monteren uit te besteden aan een echte vakman. U dient er rekening mee te houden dat het uitbesteden van de montage vaak een verdubbeling van de verschuldigde kostprijs met zich meebrengt. Met andere woorden, een vast PVC raam exclusief montage kost rond de 200 euro. Inclusief montage kan het prijskaartje evenwel al snel oplopen tot zo’n 400 euro of meer.

Keuze 3: Het type glas waar gebruik van wordt gemaakt

Eveneens een bijzonder belangrijke keuze heeft betrekking tot het type glas waar gebruik van wordt gemaakt. Op vlak van glas kan er worden gekozen voor gewoon dubbel glas wat de aankoopprijs aanzienlijk drukt, maar u kunt eveneens opteren voor hoogrendementsglas. Ondanks het feit dat de investering voor dergelijk glas iets hoger ligt betaalt zich dit na korte termijn ongetwijfeld terug. U zult immers met hoogrendementsglas een veel aanzienlijkere besparing kunnen realiseren op de energiefactuur.

Soort glas voor in uw PVC ramen Gemiddelde kostprijs
Standaard dubbel glas Tussen 52 & 57 euro per vierkante meter
HR glas Tussen 57 & 62 euro per vierkante meter
HR+ glas Tussen 62 & 67 euro per vierkante meter
HR++ glas Tussen 67 & 77 euro per vierkante meter
HR+++ glas Tussen 105 & 135 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

besparenWilt u de kosten van uw PVC ramen zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips. Zo kunt u het aankopen van uw PVC ramen meteen een behoorlijk stuk voordeliger maken zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit en / of uitstraling.

  • Zelf uw PVC ramen monteren. Het is geen eenvoudig karwei en het brengt altijd de nodige risico’s met zich mee, maar er voor kiezen om zelf uw PVC ramen te monteren kan u heel wat geld besparen. Hou er wel rekening mee dat de plaatsing op correcte wijze dient te gebeuren. Indien u twijfelt is het inschakelen van een echte vakman nog steeds de beste keuze.
  • Kwantumkorting. Bent u niet de enige die PVC ramen gaat aankopen omdat uw buurman bijvoorbeeld met hetzelfde idee speelt? In dat geval is het altijd de moeite waard om de ramen samen te bestellen en te laten plaatsen door hetzelfde bedrijf. In deze situatie kunnen jullie immers veelal beiden rekenen op een zogenaamde kwantumkorting die kan oplopen tot een zeer aantrekkelijke 10 procent.

Tot 30% besparen op het aankopen van uw PVC ramen?

Wanneer u in één keer alle PVC ramen voor in uw huis wenst aan te kopen spreekt het voor zich dat u op dit vlak rekening zult moeten houden met een niet onaanzienlijke investering. Voor veel mensen is deze investering net iets teveel van het goede waardoor men deze aankoop uitstelt. Dat is natuurlijk een beetje jammer, maar begrijpelijk. Toch kan het ook anders. Bent u er zich bijvoorbeeld van bewust dat u zomaar een besparing tot een slordige 30 procent kunt realiseren enkel en alleen door het uitvoeren van een vergelijking? Het is onnodig om te zeggen dat uw investering in PVC ramen op deze manier meteen financieel een flink stuk aantrekkelijker wordt. Het opvragen en vergelijken van verschillende offertes voor het aankopen van PVC ramen is dan ook altijd de moeite meer dan waard!

vergelijken