Home » Kostprijs verbouwen » PVC veranda prijzen

PVC veranda prijzen

Een veranda kan uit diverse materialen worden opgebouwd. Eén van deze materialen is PVC. Er wordt door mensen die een veranda willen realiseren vaak voor PVC gekozen omdat het materiaal in ontelbaar veel verschillende uitvoeringen kan worden geplaatst. Dit zorgt er voor dat ze altijd perfect in lijn ligt met de vooropgestelde verwachtingen. De keuzevrijheid bij PVC is dan ook heel wat groter in vergelijking met alternatieve materialen zoals bijvoorbeeld hout en aluminium. Bent u eveneens van plan om een PVC veranda aan te kopen, maar bent u nog op zoek naar specifieke prijsinformatie? Zoek dan niet verder, want wij geven ze u graag op deze pagina!

PVC veranda prijzen

 
Veranda nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een PVC veranda?

Een PVC veranda laten plaatsen brengt heel wat interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat een dergelijke veranda in vergelijking met hout geen jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig heeft. Dit kan u niet alleen heel wat geld, maar ook tijd besparen. Daarnaast is het ook mogelijk om PVC Terug te versmelten waardoor ze recycleerbaar is. Tel daar ook nog eens bij op dat PVC over een aantrekkelijke isolatiewaarde beschikt en ze eenvoudig en winddicht te plaatsen is en u heeft meteen meer dan voldoende redenen om een PVC veranda te laten plaatsen. Met welke kostprijs u dan ongeveer rekening dient te houden wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

 

Type PVC veranda Gemiddelde kostprijs
Standaard PVC veranda Gemiddeld zo’n 10.000 euro
Uitgebreide / luxueuze PVC veranda Gemiddeld zo’n 20.000 euro

 

Van alle materialen waaruit een veranda kan bestaan is PVC op financieel vlak altijd de interessantste keuze. De kosten liggen in vergelijking met een veranda van aluminium dan ook gemiddeld zo’n 10 procent lager terwijl het verschil ten opzichte van een houten veranda kan oplopen tot wel 30 procent. Op vlak van prijs-kwaliteit is kiezen voor een PVC veranda dan ook zeker en vast altijd de beste keuze.

Tot 30% op een PVC veranda? Geen probleem!

Een PVC veranda aankopen hoeft u dus helemaal geen handenvol met geld te kosten. Uiteraard wordt het verschuldigde kostenplaatje wel eveneens grotendeels afgestemd op uw persoonlijke eisen. Los van dit alles is het in de praktijk zonder al teveel problemen mogelijk om een zeer aantrekkelijke besparing te realiseren die zomaar kan oplopen tot wel 30 procent. Dit doet u door een offerte voor een PVC veranda op te vragen bij meerdere bedrijven. Op deze manier kunt u immers zeer eenvoudig een objectieve vergelijking uitvoeren waarna u er de voordeligste optie zo tussenuit kunt halen. Ook tot 30% besparen op de kosten van een veranda? Dan is een objectieve vergelijking uitvoeren altijd een aanrader!

Factoren die de prijs van een PVC veranda beïnvloeden

Er zijn meerdere factoren die de prijs van een PVC veranda kunnen beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat u geen van deze factoren over het hoofd ziet en de kostprijs niet veel hoger uitvalt dan u op het eerste zicht had verwacht hebben we deze verschillende zaken alvast even voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: De grootte van de veranda

De eerste factor die de kostprijs van uw PVC veranda kan beïnvloeden gaat schuil in de afmetingen waar de veranda over beschikt. Dit is uiteraard een keuze die u volledig zelf dient te maken. U kunt er namelijk voor opteren om een grote veranda te laten plaatsen, maar door de afmetingen aanzienlijk binnen de perken te houden is het logischerwijs ook mogelijk om de kosten te drukken. Een standaard veranda die beschikt over standaard afmetingen en geen bijzonderheden kan in PVC reeds worden gerealiseerd tegen een bedrag van om en bij de 10.000 euro. Voor een veranda met afwijkende afmetingen kan het kostenplaatje al snel oplopen naar een kleine 20.000 euro. Dit is toch een zeer aanzienlijk verschil.

Factor 2: Laten plaatsen van een zonwering of niet?

Heeft u er voor gekozen om een veranda op het zuiden te laten realiseren? In dat geval is het altijd belangrijk om rekening te houden met de invloed van de zon. Om deze invloed tot een minimum te kunnen beperken kan het de moeite waard zijn om een zonwering te plaatsen. Een dergelijke zonwering is verkrijgbaar in verschillende vormen waarvan het systeem op zich uiteindelijk bepalend is voor de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wilt u geen specifieke zonwering kopen, maar wilt u wel de impact van de zon kunnen beperken? Dan kunt u er mogelijks ook voor kiezen om enkele bomen rond de veranda te plaatsen. Gaat u ook een airco voorzien in uw veranda? Dan kan een zonwering plaatsen er voor zorgen dat de kosten voor het verbruik tot een absoluut minimum worden beperkt.

Factor 3: Het soort glas waar gebruik van wordt gemaakt

Een veranda van PVC bestaat nog steeds voor een gigantisch deel uit glas. Het spreekt dan ook voor zich dat het soort glas een grote invloed kan hebben op het bedrag dat in rekening wordt gebracht. U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van dubbel glas, maar het is tegenwoordig eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor hoogrendementsglas. Deze laatste is in aankoop een behoorlijk stuk duurder, maar zorgt er wel voor dat er een zeer aanzienlijke besparing kan worden gerealiseerd op de energiefactuur.

Interessante bespaartips

Wilt u een PVC veranda aankopen, maar zou u graag de kosten tot een absoluut minimum willen beperken? In dat geval is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de interessante bespaartips zoals hieronder aangegeven.

  • Hou de afmetingen van de veranda binnen de perken

Het is reeds eerder op deze pagina aangegeven, maar door het beperken van de afmetingen van uw PVC veranda kunnen de kosten aanzienlijk worden gedrukt. Hou er wel rekening mee dat de veranda nog steeds moet kunnen voldoen aan uw verwachtingen.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Wilt u er zeker van kunnen zijn dat de extra kosten zoals met name de voorrijkosten zo beperkt mogelijk gehouden kunnen worden? In dat geval is het altijd interessant om er voor te kiezen om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf uit de buurt. Zo kunnen de voorrijkosten van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer alvast zo beperkt mogelijk worden gehouden.