Home » Kostprijs verbouwen » Radiator prijzen

Radiator prijzen

Er zijn verschillende goede redenen aan te halen waarom het interessant kan zijn om nieuwe radiatoren in huis te halen. Misschien wilt u bijvoorbeeld uw woning wel gewoon wat beter en efficiënter verwarmen of misschien wilt u een bepaalde besparing realiseren op de stookkosten. Wilt u graag weten welke verschillende radiatoren er allemaal op de markt zijn terug te vinden en hoeveel deze precies kosten? Twijfel in dat geval niet langer en ontdek er snel alles over op deze pagina!

Radiator prijzen

 
Wat kost een radiator voor uw huis?

Hoeveel kost een radiator?

kostenBent u van plan om een nieuwe radiator aan te kopen, maar heeft u geen flauw idee van de kostprijs die er aan een radiator is verbonden? In dat geval kunt u een keuze maken uit vier verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • Een ledenradiator
  • Een paneelradiator
  • Een designradiator
  • Een elektrische radiator

Elke radiator beschikt uiteraard over diens eigen prijsklasse en specifieke voordelen. We hebben de verschillende mogelijkheden inclusief hun gemiddelde kostprijs even op een rijtje gezet in onderstaande tabel. Let op, de aangegeven prijzen zijn exclusief de kosten voor de plaatsing.

Type Gemiddelde kostprijs Voordeel
Ledenradiator Tussen 110 & 150 euro Zorgt voor een grote opname van water waardoor ze langer warm blijft.
Paneelradiator Tussen 60 & 130 euro Zorgt voor een verwarming van uw woning in een hoog tempo.
Designradiator Tussen 160 & 290 euro Past bij uw interieur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen.
Elektrische radiator Tussen 390 & 540 euro Eenvoudig aan te sluiten op plaatsen met centrale verwarming.

Bovenstaande prijzen geven u reeds een bepaald beeld van wat een bepaald type radiator precies moet kosten, maar er is uiteraard meer. Om u hier een nog beter beeld van te geven hebben we even verschillende concrete prijssituaties voor u uit de doeken gedaan.

  • Goedkoopste oplossing: U heeft nieuwe radiatoren nodig, maar u wenst er niet teveel tijd aan te besteden? In dat geval kunt u er voor kiezen om paneelradiatoren in huis te halen. Deze radiatoren zijn niet alleen het goedkoopst in aankoop, bovendien zijn ze ook nog het meest energiezuinig. Het moet wel gezegd dat ook de ledenradiator op het laatste punt behoorlijk goed weet te scoren. Voor het aankopen van een paneelradiator dient u rekening te houden met een gemiddelde kostprijs vanaf 60 euro.
  • Eenvoudigste oplossing: Beschikt u over plaatsen in uw woning waar er geen aansluiting is terug te vinden op de centrale verwarming? Ondervindt u hierdoor uiteraard de nodige problemen met het plaatsen van een radiator? Bevindt er zich op deze plaats wel een stopcontact? In dat geval kan een elektrische radiator voor u de perfecte oplossing betekenen. Deze kan immers perfect functioneren wanneer er een stopcontact aanwezig is. Een elektrische radiator kan reeds worden aangekocht voor een prijskaartje vanaf ongeveer 390 euro.
  • Oplossing die past bij uw inrichting: Wilt u graag een radiator in huis halen die een echte eye-catcher kan vormen in uw interieur? Wilt u bovendien dat de radiator perfect aansluit op de rest van de woninginrichting? In dat geval kunt u er aan denken om een designradiator in huis te halen. Een dergelijke radiator is verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en formaten waardoor er altijd een optie is die bij uw interieur past. Voor het aankopen van een designradiator kunt u rekening houden met een kostenplaatje die is gelegen tussen de 160 en 290 euro.

De prijsopbouw van een radiator

Gaan we de exacte prijsopbouw van een radiator vergelijken, dan zien we dat deze bestaat uit drie delen. Allereerst zijn er de arbeidskosten. Deze bedragen een slordige 62 procent van de totale kostprijs. Met 33 procent zijn ook de kosten voor het aankopen van het materiaal zeker en vast niet onaanzienlijk. Tel daar vervolgens nog eens de 5 procent voorrijkosten bij op en u weet precies hoe de prijs voor het aankopen van een radiator tot stand komt.

Keuzes die de prijs van een radiator bepalen

Wanneer u een radiator wenst aan te kopen dient u er rekening mee te houden dat verschillende keuzes de kostprijs van de radiator kunnen beïnvloeden. Het betreft de volgende keuzes:

Keuze 1: Soort radiator

In eerste instantie zult u uiteraard een keuze moeten maken uit de verschillende soorten radiatoren die beschikbaar zijn. De keuze die u uiteindelijk zult maken is voor een groot deel afhankelijk van wat u zelf belangrijk vindt. Moet het huis snel opgewarmd kunnen worden? In dat geval zult u ongetwijfeld de voorkeur geven aan een paneelradiator. Heeft u evenwel een voorkeur voor een radiator die perfect aansluit op de stijl van uw interieur? In dat geval is een designradiator dan weer de meest ideale keuze. Maak voor uzelf uit welke eisen u heeft vooraleer een definitieve keuze te maken.

Keuze 2: De plaats van de radiator

De plaats waar de radiator wordt bevestigd heeft een niet onaanzienlijke invloed op de prijs. Is er bijvoorbeeld reeds een aansluiting voorzien of dient de installateur dit voor zijn rekening te nemen? Is de huidige aansluiting bovendien geschikt voor de nieuwe radiator of niet? Het plaatsen en verplaatsen van leidingen zorgt er altijd voor dat u rekening dient te houden met hogere kosten. Hoeveel deze kosten precies bedragen zult u moeten navragen bij uw installateur.

Interessante bespaartips

Wilt u graag besparen op de plaatsing van uw nieuwe radiator? In dat geval doet u er goed aan om rekening te houden met onderstaande bespaartips:

  • Kies voor hetzelfde model. Indien u een gloednieuwe radiator aankoopt doet u er goed aan om er rekening mee te houden dat de huidige leidingen geschikt zijn voor de nieuwe radiator van uw keuze. Wanneer dat niet het geval is moeten de leidingen immers verplaatst of vervangen worden wat extra kosten met zich meebrengt.
  • Kies voor een elektrische radiator. Beschikt u over een ruimte in huis waar geen aansluiting is voorzien voor een radiator? In dat geval doet u er goed aan om te kiezen voor een elektrische verwarming op wieltjes. Deze kunnen worden aangekocht voor een prijs die is gelegen gemiddeld tussen de 50 en 90 euro. Op deze manier beschikt u over een goede radiator die eenvoudig te bedienen is tegen een zeer interessante prijs.

vergelijken