Home » Kostprijs verbouwen » Ramen prijzen

Ramen prijzen

De ramen die in uw woning worden geplaatst zijn uiteraard bijzonder belangrijk. Ze dragen niet alleen bij aan de uitstraling van het huis, daarnaast moeten ze er ook voor zorgen dat er bijvoorbeeld via deze weg geen warmteverlies kan optreden. Ramen kunnen tegenwoordig in ieder geval worden aangekocht in de meest uiteenlopende vormen en materialen. Bent u eveneens van plan om (nieuwe) ramen te plaatsen in uw huis, maar wilt u graag eerst te weten komen welke mogelijkheden er bestaan en hoeveel deze precies kosten? Wij vertellen u op deze pagina graag alles over de kosten die zijn verbonden aan het aankopen van ramen.

Ramen prijzen

 
Ramen nodig? Vergelijk eerst

Wat kosten nieuwe ramen?

kostenHet aankopen van nieuwe ramen gaat steevast gepaard met een niet onaanzienlijke investering. Dit zorgt er voor dat het voor mensen bijzonder belangrijk is om op voorhand een goed beeld te hebben van het gemiddelde kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. De kostprijs van een raam wordt altijd gebaseerd aan de hand van verschillende factoren, namelijk:

  • Het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt
  • Het type van raam
  • Het soort glas dat in het raam wordt geplaatst

De grootste impact op de aankoopprijs van een raam heeft uiteraard het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wij hebben alvast diverse opties inclusief hun prijskaartje even voor u op een rijtje gezet door middel van onderstaande prijstabel.

Type materiaal Afmetingen Gemiddelde kostprijs
PVC 1 vierkante meter Tussen 225 & 425 euro
Hout 1 vierkante meter Tussen 325 & 525 euro
Aluminium 1 vierkante meter Tussen 625 & 825 euro

Tot 30% besparen op het aankopen van een raam

Het aankopen van één of meerdere nieuwe ramen kan altijd gepaard gaan met een stevige investering. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden om te besparen. In eerste instantie kan het bijvoorbeeld de moeite waard zijn om een offerte op te vragen bij meerdere bedrijven die ramen leveren en plaatsen. Door het opvragen van verschillende offertes en deze met elkaar te vergelijken is het namelijk mogelijk om een zeer aanzienlijk bedrag uit te sparen. In de praktijk kan deze besparing zelfs zomaar oplopen tot een slordige 30 procent. Het is onnodig om te zeggen dat een dergelijke, eenvoudige vergelijking er voor kan zorgen dat het aankopen van nieuwe ramen meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk toegankelijker wordt.

Keuzes die de kostprijs van een raam beïnvloeden

Zoals eerder op deze pagina reeds is gebleken kunnen verschillende keuzes en factoren een niet onbelangrijke impact hebben op de prijs die voor het aankopen van een raam wordt aangerekend. De belangrijkste van deze keuzes hebben we alvast even voor u opgelijst.

Keuze 1: Het systeem van het raam

De eerste keuze heeft betrekking tot het systeem waar het raam over beschikt welke u wenst aan te kopen. We onderscheiden op dit vlak verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan een vast raam, een draai-kiepraam, een valraam evenals een schuifraam. Voor welk systeem van raam u uiteindelijk zult kiezen is altijd afhankelijk van de plaats waar deze moet worden geplaatst. Een vast raam kan bijvoorbeeld worden geplaatst in een berging of in een kelder waar het raam niet noodzakelijk open hoeft te kunnen. Een schuifraam kan dan weer zeer interessant zijn om te plaatsen in de keuken of leefruimte waardoor ze een uitstekende doorgang vormt naar de tuin. Weeg in ieder geval altijd goed de verschillende systemen voor ramen tegenover elkaar af vooraleer tot aankoop over te gaan.

Keuze 2: Het materiaal waaruit het raam bestaat

Zoals u eerder op deze pagina reeds heeft kunnen lezen kan er tegenwoordig gebruik worden gemaakt van heel wat uiteenlopende materialen voor wat het realiseren van een raam betreft. We onderscheiden op dit vlak de materialen PVC, aluminium evenals hout. Voor welke van deze materialen u uiteindelijk zult kiezen is uiteraard niet alleen afhankelijk van de prijs waarover ze beschikken. Zo moet er bijvoorbeeld eveneens worden gekeken naar de uitstraling evenals de isolatiewaarde. Hout is bijvoorbeeld een warm en natuurlijk materiaal die over een dito uitstraling beschikt en die bovendien ook nog eens uitstekend isoleert. Wilt u eerder opteren voor een echt strak en modern raam? In dat geval is de keuze voor aluminium of PVC veelal snel gemaakt.

Keuze 3: Het soort glas waar gebruik van wordt gemaakt

Door de jaren heen zijn er heel wat verschillende glassoorten op de markt verschenen. We maken tegenwoordig dan ook een niet onbelangrijk onderscheid tussen gewoon enkel glas, dubbel glas evenals de verschillende vormen van hoogrendementsglas die er bestaan. Enkel glas komt tegenwoordig nagenoeg niet meer voor en ook het gewone dubbel glas lijkt enigszins te zijn voorbijgestreefd. Wilt u er zeker van zijn dat u kunt genieten van een degelijke isolerende factor voor uw ramen? Dan is kiezen voor hoogrendementsglas altijd het interessantst. Wij hebben de diverse prijzen van glas voor u op een rijtje gezet.

Soort glas voor in uw raam Gemiddelde kostprijs
Standaard dubbel glas Tussen 52 & 57 euro per vierkante meter
HR glas Tussen 57 & 62 euro per vierkante meter
HR+ glas Tussen 62 & 67 euro per vierkante meter
HR++ glas Tussen 67 & 77 euro per vierkante meter
HR+++ glas Tussen 105 & 135 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

besparenGaat u ook een investering doen in één of meerdere nieuwe ramen, maar wilt u de kostprijs zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is het altijd de moeite waard om gebruik te maken van één van de onderstaande, zeer interessante bespaartips.

  • Het regelmatig onderhouden van uw ramen. Veel mensen zien het wel eens over het hoofd, maar ramen hebben een regelmatig onderhoud nodig. Alleen door het regelmatig onderhouden van uw ramen kunt u er namelijk zeker van zijn dat ze over een zo optimaal mogelijke levensduur zullen beschikken. Een regelmatig onderhoud toepassen kan u dan ook behoorlijk wat geld besparen.
  • Kies voor hoogrendementsglas. Zoals bovenstaande informatie reeds duidelijk heeft gemaakt bestaan er tegenwoordig tal van verschillende soorten beglazing. U kunt er uiteraard voor kiezen om te opteren voor het goedkope dubbel glas of HR glas, maar veel interessanter is het aankopen van HR+++ glas. Door te kiezen voor dergelijk glas kunt u immers heel wat besparen op uw energiefactuur en bent u meteen een groot aantal jaren gerust.

vergelijken