Home » Kostprijs verbouwen » Ramen schilderen prijzen

Ramen schilderen prijzen

De ramen in een huis zijn voor een niet onbelangrijk deel verantwoordelijk voor de uitstraling waar de woning in kwestie over beschikt. Dit zorgt er voor dat veel mensen er bij de eerste tekenen van beschadiging aan denken om meteen hun ramen te laten vervangen. Dat is uiteraard een mogelijkheid, maar dan dient u rekening te houden met vrij hoge kosten. Deze hoge kosten kunnen in principe zeer eenvoudig worden voorkomen, gewoon door uw ramen terug te laten schilderen. Ramen schilderen is een karwei dat zeer eenvoudig en snel kan worden uitgevoerd en die u bovendien slechts een beperkte hoeveelheid geld kost. Wilt u ook graag meer te weten komen over de kosten die verbonden zijn aan het laten schilderen van uw ramen? Wij hebben alle informatie met betrekking tot dit onderwerp op deze pagina alvast voor u op een rijtje gezet!

Ramen schilderen prijzen

 
Ramen schilderen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost ramen schilderen?

kostenDe kostprijs die wordt aangerekend voor het laten schilderen van uw ramen bestaat altijd uit verschillende delen. We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld het opschuren van grond- en voorlakken. Om een goed beeld te krijgen van hoeveel het laten schilderen van uw ramen preciest kost hebben we de verschillende, gemiddelde kosten alvast even voor u op een rijtje gezet in onderstaande prijstabel.

Type karwei Gemiddelde kostprijs
Opschuren Tussen 0,75 & 1,25 euro per meter
Grondlakken Tussen 1,75 & 2,25 euro per meter
Voorlakken Tussen 1,25 & 1,75 euro per meter
Aflakken Tussen 2,25 & 2,75 euro per meter

Een besparing tot 30% realiseren op uw ramen schilderen?

Tot wel 30% besparen op het laten schilderen van de ramen in uw huis? Dat kan! Bovendien kan dit ook nog eens worden gerealiseerd zonder dat u moet vrezen voor een verlies op vlak van kwaliteit. Hoe? Zeer eenvoudig. Vooraleer in zee te gaan met een bepaalde schilder voor het laten schilderen van uw ramen is het altijd interessant om eerst even een offerte op te vragen bij verschillende bedrijven. Op deze manier kunt u de prijzen op zeer eenvoudige wijze gaan vergelijken waardoor u er de voordeligste zonder probleem tussenuit zult kunnen halen. In de praktijk is het op deze manier dan ook mogelijk om uw ramen te laten schilderen tegen een korting die kan oplopen tot zomaar even 30 procent!

Keuzes die de kostprijs van een raam schilderen beïnvloeden

Verschillende keuzes kunnen het prijskaartje van een raam schilderen beïnvloeden. Wilt u er zeker van zijn dat de kostprijs voor uw ramen schilderen tot een minimum kunnen worden beperkt? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande keuzes die door u gemaakt dienen te worden.

Keuze 1: Van binnen en van buiten schilderen?

U dient er in principe niet noodzakelijkerwijs altijd voor te kiezen om de ramen van uw woning zowel van binnen als van buiten te schilderen. De buitenkant van een raam heeft doorgaans immers veel meer te lijden onder bijvoorbeeld de invloeden van de zon dan voor de binnenkant geldt. Dit zorgt er voor dat de buitenste zijde van een raam veel eerder moet worden geschilderd dan het gedeelte aan de binnenkant. U dient echter voor uzelf uit te maken of u dit wilt of niet. Door het uitsluitend schilderen van de buitenkant van uw ramen kunt u echter wel een aantrekkelijke besparing realiseren op niet alleen het materiaal dat wordt gebruikt, maar ook de werkuren.

Keuze 2: De afmetingen van het raam

Hoe groter het raam, des te meer verf er nodig is om ze mooi te schilderen en des te meer tij er uiteraard in gaat zitten. Mensen die heel wat grote ramen hebben geplaatst in hun huis zullen dan ook altijd geconfronteerd worden met een hoger prijskaartje in vergelijking met wanneer u kleine ramen heeft laten plaatsen. Let ook op voor het schilderen van grote schuiframen. De kostprijs voor het schilderen van dergelijke ramen loopt immers vaak heel wat sneller op dan u in eerste instantie zou verwachten.

Keuze 3: Alle ramen in één keer laten schilderen?

De kan is bijzonder groot dat u in uw woning niet over één, maar wel over meerdere ramen beschikt. Wanneer deze allemaal over dezelfde leeftijd beschikken kan het interessant zijn om ze allemaal terug te voorzien van een nieuw laagje verf. Op deze manier krijgen de ramen hun authentieke uitstraling terug wat de aanblik van uw huis uiteraard alleen maar ten goede komt. Door het laten schilderen van alle ramen in één keer kan er hoe dan ook altijd een korting worden verkregen en kunnen bovendien ook de voorrijkosten tot een minimum worden beperkt.

Keuze 4: De plaats waar het raam zich bevindt

Een vierde factor die een invloed heeft op de verschuldigde kostprijs gaat altijd schuil in de plaats waar het raam zich precies bevindt. Betreft het bijvoorbeeld een raam op de benedenverdieping van uw woning of gaat het om een dakraam? In bepaalde gevallen kan er namelijk extra materiaal vereist zijn om de ramen in kwestie te kunnen schilderen. Geldt dat ook voor uw situatie? Dan dient er steeds rekening te worden gehouden met een bepaalde meerprijs op de uiteindelijke factuur.

Interessante bespaartips

besparenHet laten schilderen van uw ramen kan aanzien worden als een noodzakelijk kwaad wanneer u wil dat de uitstraling van uw huis steeds zo optimaal mogelijk kan worden gehouden. Lang niet iedereen heeft evenwel zomaar een even groot budget voor handen waardoor er op zoek moet worden gegaan naar één of meerdere, interessante bespaartips. Wij hebben er alvast enkele voor u op een rijtje gezet.

  • Doe een beroep op een schilder uit de buurt. Tegenwoordig zijn er bijzonder vakmannen die als schilder hun diensten willen aanbieden. Dit zorgt er voor dat er ongetwijfeld ook een schilder in uw eigen omgeving is terug te vinden waar u een beroep op kunt doen. Er voor kiezen om een schilder uit de buurt onder de arm te nemen zorgt er niet uitsluitend voor dat er zeer eenvoudig afspraken kunnen worden gemaakt ter plaatse, bovendien worden ook nog eens de voorrijkosten tot een minimum ingeperkt. Op deze manier kunt u altijd een paar euro’s op de eindfactuur voor uw ramen schilderen besparen.
  • Schakel een winterschilder in. Voor het schilderen van uw ramen kunt u er altijd voor kiezen om een beroep te doen op een winterschilder. Zoals de naam reeds laat vermoeden schildert deze vakman tijdens de winter, wanneer het voor schilders traditioneel gezien bijzonder rustig is. Door een beroep te doen op een winterschilder kan er nagenoeg altijd een aantrekkelijke korting worden verkregen op het uurloon dat wordt aangerekend.

vergelijken