Home » Kostprijs verbouwen » Rolgordijnen prijzen

Rolgordijnen prijzen

Bent u op zoek naar een vorm van zonwering om te plaatsen in uw huis? Wilt u graag enerzijds de kosten zo beperkt mogelijk houden, maar anderzijds toch kunnen genieten van een aantrekkelijk aanzicht? In dat geval kunnen rolgordijnen perfect voldoen aan uw verwachtingen. Zou u graag rolgordijnen willen aankopen, maar wilt u eerst meer te weten komen over de gemiddelde prijzen die er aan verbonden zijn? In dat geval kan de informatie op deze pagina u daar een prima beeld van geven!

Zonwering prijzen

 
Rolgordijnen nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kosten rolgordijnen?

Zeer veel mensen willen tegenwoordig investeren in zonwering, maar beschikken daarvoor over een vrij beperkt budget. Dat is helemaal geen schande, maar er moet wel op geanticipeerd kunnen worden. Door te kiezen voor rolgordijnen kunt u twee vliegen in één klap slaan. Enerzijds beschikt u namelijk over een betaalbare zonwering, maar daarnaast ziet ze er wel nog steeds prima uit. Daar komt bij dat rolgordijnen verkrijgbaar zijn in een groot aantal verschillende uitvoeringen waardoor ze moeiteloos matchen met de rest van uw interieur. Een rolgordijn die beschikt over standaard afmetingen van 60 centimeter breed en 190 centimeter lang heeft u reeds voor een kostprijs van amper 30 euro, exclusief de montage. Het merendeel van de rolgordijnen worden echter steeds op maat gemaakt waardoor de prijs daar uiteraard sterk aan onderhevig is.

Bepalende factor aankopen rolgordijn Gemiddelde kostprijs
Aankopen standaard rolgordijn (per vierkante meter) Vanaf 60 euro per vierkante meter incl. BTW
Monteren van een rolgordijn (per vierkante meter) Tussen 60 & 110 euro per vierkante meter incl. BTW

Tot 30% besparen op het aankopen van uw rolgordijnen?

Wist u dat er een zeer eenvoudige mogelijkheid bestaat om een besparing te kunnen realiseren tot wel 30 procent op het aankopen en laten plaatsen van uw rolgordijnen? Hoe? Zeer eenvoudig. Het merendeel van de mensen kiezen er namelijk voor om in zee te gaan met het eerste, het beste bedrijf dat rolgordijnen kan leveren en plaatsen. Dat is uiteraard een persoonlijke keuze, maar het is op financieel vlak zeker en vast niet de interessantst, in tegendeel. Door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de verschillende partijen die er op de markt zijn terug te vinden kan er zomaar de voordeligste optie tussenuit worden geplukt. Op deze manier zult u merken dat een besparing realiseren tot wel 30 procent eigenlijk kinderspel is. Het investeren in rolgordijnen wordt op deze manier dan ook voor veel meer mensen betaalbaar.

Keuzes die de kostprijs van uw rolgordijnen kunnen beïnvloeden

Er zijn meerdere keuzes die gepaard gaan met het aankopen van rolgordijnen. Om er zeker van te zijn dat u geen enkele van deze keuzes en hun impact over het hoofd ziet hebben we ze even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De afmetingen van de rolgordijnen

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven beschikken rolgordijnen standaard over een breedte van 60 centimeter en een lengte van 190 centimeter. Deze standaard afmetingen hoeven evenwel niets te betekenen. In de praktijk opteren het merendeel van de mensen er namelijk toch voor om hun rolgordijnen op maat te laten maken. In principe kunt u er op dit vlak dan ook rekening mee houden dat de gemiddelde kostprijs voor het aankopen van een rolgordijn ergens begint rond de 60 euro per vierkante meter.

Keuze 2: De bediening van uw rolgordijnen

Rolgordijnen zijn uiteraard niet bepaald zwaar te noemen. Dit zorgt er voor dat er probleemloos kan worden gewerkt met een manuele bediening. Bij deze bediening wordt er gebruik gemaakt van een kralenketting die zich aan de zijkant van het gordijn bevindt. Toch willen steeds meer mensen graag kunnen genieten van een beetje extra luxe. Omwille van deze reden is het zogenaamde veermechanisme tegenwoordig erg populair. Het betreft hier een automatisch systeem die u zelfs nog kunt koppelen aan een afstandsbediening. Op deze manier kunt u, uw rolgordijnen altijd en overal in huis bedienen zonder dat u daarvoor naar het raam zelf dient te lopen.

Keuze 3: De montage van uw rolgordijnen

De derde keuze heeft betrekking tot het monteren van uw rolgordijnen. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om dit karwei uit te besteden aan een professionele partij. Dit gaat uiteraard altijd gepaard met een bepaalde meerprijs. Bent u zelf een beetje handig en kunt u de montage van uw rolgordijnen voor eigen rekening nemen? In dat geval kan er al snel een besparing worden gerealiseerd van tussen de 60 en zomaar even 110 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Wilt u graag kunnen besparen op de kostprijs van uw rolgordijnen? In dat geval zijn er meerdere zaken waar u maar beter rekening mee kunt houden. We hebben de belangrijkste en meest interessante bespaartips in ieder geval reeds even voor u op een rijtje gezet. 

  • Kwantumkorting. Bent u van plan om meerdere rolgordijnen aan te kopen? Of weet u misschien een vriend of familielid die met hetzelfde idee speelt als u? In beide gevallen kunt u aanspraken maken op een kwantumkorting. Deze korting kan uiteindelijk een aantrekkelijke 10 procent bedragen waardoor de aankoop van uw rolgordijnen meteen een stukje voordeliger kan worden.
  • Zelf uw rolgordijnen monteren. Het monteren van een (manueel) systeem met rolgordijnen hoeft op zich geen enkel probleem te vormen voor de handige doe-het-zelver. Wees dus zeker niet bang om deze montage zelf te doen, maar zorg er wel voor dat u over het vereiste inzicht beschikt. Door de rolgordijnen zelf te monteren kan er in ieder geval een zeer aantrekkelijke besparing worden gerealiseerd zonder kwaliteitsverlies als gevolg.
  • Kies voor een specialist uit de buurt. Voor de levering en plaatsing van uw rolgordijnen zullen er altijd bepaalde transport- of voorrijkosten in rekening worden gebracht. U kunt deze kosten aanzienlijk beperken door te kiezen voor een specialist uit de buurt. De gemiddelde voorrijkosten zijn doorgaans gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Het is dan ook onnodig om te zeggen dat kiezen voor een specialist uit de buurt u altijd een zeer aantrekkelijke besparing zal weten op te leveren.