Home » Kostprijs verbouwen » Rolluiken prijzen

Rolluiken prijzen

Het laten plaatsen van rolluiken zorgt er voor dat u kunt rekenen op heel wat, bijzonder interessante voordelen. In eerste instantie kan het laten plaatsen van rolluiken bijvoorbeeld zorgen voor een meerwaarde op vlak van veiligheid. Dat is evenwel niet alles. Daarnaast kunnen rolluiken er namelijk eveneens voor zorgen dat u tijdens de warme zomermaanden de temperaturen binnenshuis aanzienlijk kunt drukken. Het spreekt voor zich dat dit het wooncomfort alleen maar ten goede komt. Bent u eveneens geïnteresseerd in het aankopen van rolluiken, maar wilt u graag eerst te weten komen met welke prijzen u min of meer rekening moet houden? Wij hebben de gemiddelde rolluiken prijzen op deze pagina alvast even voor u op een rijtje gezet.

Rolluiken prijzen

 
Rolluiken nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kosten rolluiken?

Het aankopen van een rolluik brengt meerdere voordelen met zich mee. Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen er voor kiezen om rolluiken aan te kopen gaat schuil in het feit dat ze over een zonwerende functie beschikken. Er zijn echter nog een aantal extra, interessante voordelen aan verbonden. Zo beschikt een rolluik ook over geluidswerende eigenschappen, doet ze dienst als extra isolatie waardoor er energie kan worden bespaard en verhoogt ze de privacy in huis. Tel daar ook nog eens bij op dat rolluiken inbraakwerend zijn en het spreekt voor zich dat ze een directe meerwaarde kunnen betekenen voor uw huis. Gaat u eveneens rolluiken aankopen voor uw huis? In dat geval kunt u rekening houden met de onderstaande kosten.

Type onderdeel Gemiddelde kostprijs
Rolluik Tussen 100 & 600 euro
Bediening Tussen 20 & 275 euro
Montage Tussen 125 & 225 euro

Tot 30% besparen op het aankopen van uw rolluiken

Er kan een besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot 30 procent door het aanvragen van meerdere offertes bij diverse bedrijven die rolluiken kunnen leveren en plaatsen. Het komt niet zelden voor dat mensen er zomaar voor kiezen om met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan, maar dat is niet bepaald interessant te noemen. Op deze manier heeft u er namelijk geen enkel idee van wat nu wel en wat nu niet een goede prijs is voor de rolluiken die u wenst aan te kopen. Door enkele offertes met elkaar te vergelijken haalt u er de voordeligste oplossing zo uit waardoor uiteraard altijd een mooie besparing kan worden gerealiseerd.

Factoren die de kostprijs van rolluiken beïnvloeden

In vergelijking met tal van andere onderdelen van uw woning kan worden vastgesteld dat de hoogste kostprijs bij rolluiken schuilgaat in het aankopen van het materiaal en niet in de arbeidskosten. Hoeveel u precies dient te betalen voor uw rolluiken is evenwel altijd afhankelijk van meerdere factoren. Deze verschillende factoren worden meteen duidelijk na het raadplegen van onderstaand overzicht.

Factor 1: Het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

Het spreekt in eerste instantie voor zich dat het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt van invloed is op de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het aankopen van uw rolluiken. U beschikt op dit vlak over de keuze tussen een rolluik van kunststof of van aluminium. Onderling tussen deze verschillende materialen is er sprake van een niet onbelangrijk prijsverschil welke duidelijk wordt gemaakt aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type materiaal Gemiddelde kostprijs (100 x 100)
Kunststof rolluiken Tussen 100 & 175 euro per stuk
Aluminium rolluiken Tussen 125 & 275 euro per stuk

Zoals u kunt zien zijn de bovenstaande prijzen gebaseerd op de afmetingen 100 x 100 centimeter. U kunt er uiteraard altijd voor kiezen om grotere rolluiken te laten plaatsen, maar het spreekt voor zich dat de kostprijs dan alleen maar hoger zal uitvallen.

Factor 2: De bediening van de rolluiken

De tweede factor waar rekening mee moet worden gehouden is het soort bediening voor uw rolluiken. U kunt op dit vlak opteren voor een manuele en een automatische bediening. Indien u voor een elektrische bediening opteert moet er niet alleen rekening worden gehouden met de bediening op zich, maar ook met de plaatsing van een zogenaamde buismotor. Des te groter het rolluik in kwestie is, des te sterker uiteraard de motor moet zijn waardoor de kostprijs de hoogte in kan schieten. De kracht waar de motor bij een elektrisch rolluik over dient te beschikken is afhankelijk van de onderstaande factoren:

  • De adapter
  • De oppervlakte van het rolluik in kwestie
  • Het gewicht waar het rolluik over beschikt
  • De diameter van de as

Voor een handmatige bediening van een rolluik ligt de gemiddelde kostprijs tussen de 11 & 21 euro. Wilt u toch liever kunnen genieten van het comfort van een elektrisch rolluik? Dan moet u rekenen op een kostenplaatje van tussen de 85 & 230 euro.

Factor 3: De montage van uw rolluiken

Nagenoeg alle bedrijven die rolluiken kunnen leveren en plaatsen bieden hun klanten een zogenaamde opmeetservice aan. Deze service kost doorgaans zo’n 45 à 50 euro per opmeetbeurt, maar dit bedrag wordt veelal in mindering gebracht op het ogenblik dat het bedrijf daadwerkelijk de rolluiken mag leveren en plaatsen. Voor het daadwerkelijk monteren van een rolluik kunt u er rekening mee houden dat er een veelal een kostprijs wordt aangerekend van tussen de 125 en 200 euro per stuk.

Interessante bespaartips

Zou u ook graag willen kunnen genieten van de interessante voordelen die rolluiken met zich meebrengen? Zou u echter graag een besparing willen kunnen realiseren op het kostenplaatje dat er voor in rekening wordt gebracht? Dat is mogelijk met behulp van de onderstaande bespaartips!

  • Kwantumkorting. Gaat u samen met iemand van uw familie of vriendenkring rolluiken aankopen? In dat geval kunnen jullie beiden doorgaans rekenen op een interessante kwantumkorting. Hoeveel deze korting zal bedragen kunnen we uiteraard niet precies aangegeven, maar gemiddeld kunt u rekenen op een besparing van een aantrekkelijke 10 procent.
  • Kies voor een bedrijf uit de buurt. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er voor om de rolluiken niet alleen te laten leveren, maar ook te laten plaatsen door hetzelfde bedrijf. Dit zorgt er voor dat het altijd interessant is om een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf uit de buurt. Dit kan er in ieder geval voor zorgen dat de zogenaamde voorrijkosten aanzienlijk kunnen worden beperkt en dat is altijd mooi meegenomen. De gemiddelde voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.