Home » Kostprijs verbouwen » Schilder prijzen

Schildersfirma prijzen

Op het eerste zicht lijkt het misschien geen enkel probleem om zelf het schilderen van uw woning voor uw rekening te nemen, maar in de praktijk is dat veel minder voor de hand liggend. Omwille van deze reden opteren de meeste mensen er dan ook nog steeds voor om een echte, professionele schilder onder de arm te nemen. Een dergelijke vakman weet onder meer perfect welk soort verf hij het best in welke omstandigheden kan gebruiken. Wilt u er graag absoluut zeker van zijn dat u bij het schilderen van uw huis kunt rekenen op het best mogelijke eindresultaat? Bent u daarom ook van plan om een schilder onder de arm te nemen? In dat geval is rekening houden met de kosten op deze pagina ongetwijfeld de moeite meer dan waard!

 
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Wat zijn de prijzen van een schilder?

Vooraleer er een schilder kan worden aangenomen moet er uiteraard een onderscheid worden gemaakt tussen binnen- en buitenschilders. In het merendeel van de gevallen zullen de schilders zelf hun eigen materiaal en verf meebrengen. Beide zaken zijn doorgaans ook reeds inbegrepen in het arbeidsloon dat in rekening wordt gebracht. Wij hebben in onderstaande prijstabel alvast even de gemiddelde kosten van een schilder op een rijtje gezet.

Schilder Gemiddelde kostprijs
Binnenschilder Tussen 31 & 36 euro per vierkante meter
Sauswerk Tussen 11 & 16 euro per vierkante meter
Spuitwerk Tussen 7 & 11 euro per vierkante meter
Buitenschilder Tussen 36 & 41 euro per vierkante meter

In het merendeel van de gevallen worden de kosten van een schilder dus per vierkante meter aangerekend. Er kan evenwel door de vakman ook worden geopteerd. Ook in dit geval wordt er een onderscheid gemaakt tussen een schilder die binnen- en buitenshuis schildert. Welke kosten er in deze situatie door beide vakmannen worden aangerekend wordt duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type schilder Gemiddelde kostprijs
Binnenschilder Tussen 36 & 41 euro per uur
Buitenschilder Tussen 42 & 52 euro per uur

Tot 30% besparen op de kosten van een schilder

Vooraleer een beroep te doen op de diensten van een schilder is het altijd de moeite waard om offertes op te vragen bij verschillende vakmannen. Door het opvragen van deze verschillende offertes en door ze te vergelijken zult u merken dat er zeer eenvoudig een besparing kan worden gerealiseerd die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent. Het betreft hier bovendien een extra besparing waardoor het uiteindelijke kostenplaatje voor uw schilderwerken alleen maar nog voordeliger kan uitvallen.

Factoren die de kostprijs van een schilder beïnvloeden

Het type schilder oefent zoals u reeds heeft kunnen lezen een niet onbelangrijke invloed uit op de kostprijs die wordt aangerekend. We onderscheiden op dit vlak dan ook met name de kosten van een binnen- of buitenschilder evenals deze van een winterschilder. Wij hebben de diverse factoren die de prijs van een schilder beïnvloeden even voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: De keuze voor een binnenschilder

Zoals u reeds heeft kunnen lezen wordt er door een binnenschilder doorgaans een uurtarief in rekening gebracht van tussen de 31 en 36 euro per vierkante meter. Geeft u de voorkeur aan het aangerekend krijgen van een uurtarief? In dat geval ligt de prijs gemiddeld tussen de 36 en 41 euro per uur. Wilt u bepaalde, specifieke taken laten uitvoeren door een binnenschilder? Hou dan rekening met de kosten zoals aangegeven in de onderstaande prijstabel.

Type oppervlak om te schilderen Gemiddelde kostprijs
Schilderen van een trap Tussen 350 & 75 euro
Schilderen van een dakkapel Tussen 425 & 950 euro
Schilderen van een kozijn Tussen 490 & 1.825 euro
Schilderen van een deur Tussen 275 & 1.975 euro
Schilderen van een plafond Tussen 225 & 1.550 euro

Factor 2: Een buitenschilder onder de arm nemen

Het spreekt voor zich dat u er eveneens voor kunt kiezen om een beroep te doen op de diensten van een buitenschilder. Het is in dit geval belangrijk om er rekening mee te houden dat er sprake is van een iets hogere kostprijs in vergelijking met een binnenschilder. Een buitenschilder brengt dan ook een gemiddelde kostprijs van tussen de 36 en 41 euro per vierkante meter in rekening. Geeft u de voorkeur aan een uurtarief? In dat geval kan de prijs in het slechtste geval oplopen tot een kleine 50 euro. Bent u van plan om uw woning volledig te laten schilderen door een buitenschilder? In dat geval doet u er goed aan om rekening te houden met de onderstaande kosten.

Type woning om te schilderen Gemiddelde kostprijs
Appartement Gemiddeld zo’n 1.100 euro
Tussenwoning Gemiddeld zo’n 1.600 euro
Hoekwoning Gemiddeld zo’n 3.100 euro
Vrijstaande woning Gemiddeld zo’n 6.100 euro

Factor 3: Een winterschilder

U kunt er tot slot ook altijd nog voor kiezen om geen traditionele schilder onder de arm te nemen, maar te kiezen voor de diensten van een winterschilder. Een dergelijke vakman schildert zoals de naam reeds laat vermoeden tijdens de wat rustigere winterperiode waardoor er een aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd die tussen de 10 en 30 procent is gelegen. Wilt u dus graag zoveel mogelijk kunnen besparen op het laten uitvoeren van uw schilderwerken? Dan is er voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een winterschilder altijd de moeite meer dan waard.

Interessante bespaartips

Het schilderen van uw volledige woning kan altijd gepaard gaan met een kostenplaatje die voor veel mensen een behoorlijke druk legt op hun financiële situatie. Dat hoeft gelukkig niet altijd het geval te zijn, in tegendeel. Door gebruik te maken van de onderstaande, interessante bespaartips wordt een beroep doen op de diensten van een schilder bijvoorbeeld meteen een behoorlijk stuk voordeliger.

  • Kies voor een schilder uit uw eigen omgeving. Ook een schilder kiest er voor om zogenaamde voorrijkosten aan te rekenen. Deze kosten zijn nodig om de afstand tussen het vestigingsadres van de schilder en de klant in te dekken. Door te kiezen voor een schilder uit uw eigen omgeving is het zonder ook maar enig probleem mogelijk om de voorrijkosten van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer in te perken.
  • Kies voor een winterschilder. De winter is traditioneel een bijzonder rustige periode voor een schilder. Kiest u er toch voor om in deze periode een beroep te doen op deze vakman? In dat geval kunt u altijd rekenen op een besparing op het uurloon of de prijs per vierkante meter die is gelegen tussen de 10 en 30 procent. Zo wordt het laten uitvoeren van uw schilderwerken meteen een behoorlijk stuk voordeliger zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit.

vergelijken