Home » Kostprijs verbouwen » Schilderwerken prijzen

Schilderwerken prijzen

Bent u bezig met het afwerken van uw woning en is het tijd geworden om de nodige schilderwerken uit te laten voeren? In dat geval zult u er meer dan waarschijnlijk voor willen kiezen om dit uit te besteden aan een professionele schilder. De kostprijs die voor schilderwerken wordt aangerekend wordt altijd bepaald aan de hand van verschillende factoren. Ook het soort schilder oefent op dit vlak een niet onbelangrijke invloed uit. In ieder geval, gaat u ook schilderwerken laten uitvoeren, maar wilt u eerst te weten komen wat nu echt interessante schilderwerken prijzen zijn? U ontdekt het op deze pagina!

 
Schilder nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost het laten uitvoeren van schilderwerken

De kosten die voor schilderwerken in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van twee verschillende factoren. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het arbeidsloon van de schilder, maar daarnaast moet er uiteraard ook nog rekening worden gehouden met het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. De onderstaande prijstabel geeft alvast aan met welke kostprijs u op vlak van binnen schilderwerken rekening dient te houden.

Binnen schilderwerken Gemiddelde kostprijs
Prijs per vierkante meter Tussen 31 & 36 euro
Uurloon Tussen 36 & 41 euro
Spuitwerk per vierkante meter Tussen 7 & 11 euro
Sauswerk per vierkante meter Tussen 11 & 16 euro

Het spreekt voor zich dat schilderwerken niet alleen binnen in een woning noodzakelijk kunnen zijn. Bent u eerder op zoek naar schilderwerken die buitenshuis moeten worden uitgevoerd? In dat geval kan het interessant zijn om rekening te houden met de kosten uit deze prijstabel:

Buiten schilderwerken Gemiddelde kostprijs
Prijs per vierkante meter Tussen 36 & 41 euro
Uurloon Tussen 41 & 51 euro

Tot 30% besparen op schilderwerken prijzen

De prijzen die voor het laten uitvoeren van schilderwerken aangerekend worden vertonen niet zelden een aanzienlijk verschil. Dit heeft deels te maken met de ervaring waar de schilder in kwestie over beschikt. In principe bestaat er een zeer eenvoudige mogelijkheid om een besparing tot 30 procent te realiseren op het laten uitvoeren van schilderwerken. Om een dergelijke besparing te kunnen verkrijgen dient er evenwel altijd een objectieve vergelijking te worden uitgevoerd tussen de verschillende schilders die uw opdrachten kunnen uitvoeren. Het aanvragen van offertes bij verschillende schilders die al dan niet in uw omgeving zijn gevestigd is perfect mogelijk via deze website.

Factoren die de prijzen van schilderwerken kunnen beïnvloeden

De schilderwerken prijzen die aan u gefactureerd zullen worden kunnen op meerdere vlakken worden beïnvloed. Veelal zijn het vooral de keuzes die u als opdrachtgever maakt die bepalend zijn voor de uiteindelijke kostprijs die wordt aangerekend. U kunt rekening houden met de onderstaande invloeden op de kosten m.b.t. het laten uitvoeren van schilderwerken.

Factor 1: De werkzaamheden van een binnenschilder

De binnenschilder is in vergelijking met een buitenschilder heel wat voordeliger. Dit komt omdat zijn werkzaamheden niet kunnen worden beïnvloed door de weersomstandigheden en er bijvoorbeeld ook geen gebruik moet worden gemaakt van een speciale, dure verf. Er kunnen door een binnenschilder uiteraard steeds tal van verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd. Welke kosten er aan deze werkzaamheden zijn verbonden wordt meteen duidelijk bij het raadplegen van de onderstaande prijstabel.

Werkzaamheden binnenschilder Gemiddelde kostprijs
Schilderen van een trap Tussen 350 & 750 euro
Schilderen van een dakkapel Tussen 450 & 950 euro
Schilderen van kozijnen Tussen 480 & 1.850 euro
Schilderen van deuren Tussen 270 & 1.975 euro
Schilderen van een plafond Tussen 225 & 1.550 euro

Factor 2: Saus- of spuitwerk

Bij grote oppervlakken zoals muren en plafonds beschikt u steevast over de mogelijkheid om deze te laten sausen of spuiten. Dit zorgt er voor dat er op een bijzonder efficiënte wijze een afwerking kan worden gerealiseerd. De kosten die we voor u op een rijtje hebben gezet door middel van onderstaande kostentabel geven u meteen een goed beeld van het totale prijskaartje dat is verbonden aan deze werkzaamheden.

Schildertechniek Prijs per vierkante meter
Spuitwerk Tussen 7 & 11 euro per vierkante meter
Sauswerk Tussen 11 & 16 euro per vierkante meter

Factor 3: De buitenschilder

Voor het laten schilderen van met name de gevel van uw woning, de dakkapel aan de buitenzijde of de kozijnen is het uiteraard noodzakelijk om een beroep te doen op de diensten van een buitenschilder. Een dergelijke schilder brengt een hogere kostprijs in rekening omdat deze afhankelijk is van de invloeden uit het weer en bovendien ook nog eens veelal gebruik moet maken van duurdere producten. Gaat u een beroep doen op de diensten van een buitenschilder? Dan kunt u rekening houden met een gemiddelde prijs per vierkante meter die tussen de 36 en 41 euro is gelegen.

Interessante bespaartips

Schilderwerken moeten niet alleen kwalitatief en mooi zijn, daarnaast is het ook nog eens voor veel mensen van belang dat ze uitgevoerd kunnen worden tegen een zo laag mogelijk prijskaartje. Dit kan mede worden gerealiseerd door middel van de volgende bespaartips:

  • Voer zelf de voorbereidende werkzaamheden uit. Het eerste wat een schilder doorgaans eerst moet doen wanneer deze binnenshuis aan de slag gaat is alles goed afplakken, eventueel wat meubels uit de weg zetten en andere mogelijke, voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Dit kost uiteraard tijd en deze zal dan ook betaald moeten worden. Door zelf de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren kunt u al zeker minimum het loon van één uur uitsparen.
  • Winterschilder. De winter is misschien niet de meest fijne periode van het jaar om schilderwerken uit te laten voeren, maar dat neemt niet weg dat er wel een aantrekkelijke korting mee kan worden verkregen. Door een beroep te doen op de diensten van een winterschilder is het dan ook zomaar mogelijk om een besparing te realiseren op uw schilderwerken van tussen de 10 en 30 procent.
  • Voorrijkosten. Een schilder zal voor het overbruggen van de afstand tussen de vestigingsplaats van zijn bedrijf en uw woning altijd bepaalde voorrijkosten in rekening brengen. Deze voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Door een beroep te doen op een schilder die in uw directe omgeving is gevestigd kunnen deze kosten tot een absoluut minimum worden beperkt.

vergelijken