Home » Kostprijs verbouwen » Schoonmaakbedrijf kosten

Schoonmaakbedrijf kosten

Als ondernemer wilt u natuurlijk dat uw pand er netjes uitziet. Een schoon en fris pand geeft een verzorgde indruk. Het schoonmaken van het pand kan er echter nog wel eens bij inschieten en het is vaak duurder om dit door eigen medewerkers te laten doen dan om een schoonmaakbedrijf in te huren. Een schoonmaakbedrijf heeft namelijk goedkoop en professioneel personeel en kan op deze manier snel en efficiënt uw pand schoonmaken.

Schoonmaakbedrijf kosten

Wat zijn de tarieven van schoonmaakbedrijven?

kostenEen schoonmaakbedrijf inhuren is vaak voordeliger dan uw eigen medewerkers uw pand schoon te laten maken. Zeker wanneer u bedenkt dat schoonmaakbedrijven personeel in dienst hebben wat schoonmaken op professionele basis doet. De tarieven die schoonmaakbedrijven rekenen om uw bedrijf schoon te houden kunnen echter sterk variëren. Er is wel eens een schatting gedaan naar hoeveel het kost om één werkplek een jaar lang schoon te houden, de schatting kwam uit op ongeveer €360,-.

Waarom worden de prijzen vaak niet vermeld?

De prijzen worden niet zomaar weggegeven is omdat u als manager dan de maandprijs kan terugrekenen in de uren die gewerkt dienen te worden door het schoonmaakbedrijf. In de meeste gevallen worden niet alle uren gebruikt.

Aantal keren per week Gemiddelde prijs per uur
1 Tussen 24,- en 28,50
2 Tussen 23,- en 25,50
3 Tussen 22,- en 25,50
5 Tussen 21,- en 22,50

Maar wat is schoon?

Uiteindelijk zegt deze schattig niet echt veel. Schoon is namelijk een vrij rekbaar begrip. Uiteindelijk is het overzichtelijker om de tarieven van schoonmaakbedrijven per uur te bekijken. Als u de tarieven van schoonmaakbedrijven per uur bekijkt dan ziet u dat deze tussen de €17,50 en de €30,00 per uur in rekening brengen. Het grote verschil in tarieven van schoonmaakbedrijven wordt voor een groot gedeelte verklaard door de termijn van het contract wat u afsluit met een schoonmaakbedrijf. Het heeft geen verdere uitleg nodig dat wanneer u een contract voor de langere termijn aangaat met een schoonmaakbedrijf, u een lager uurtarief zult hoeven te betalen.

Schoonmaakbedrijf inhuren?

Het inhuren van een schoonmaakbedrijf kan u veel tijd en moeite besparen. De kosten van een schoonmaakbedrijf variëren aanzienlijk per bedrijf in uw regio. Het is daarom verstandig, of u nu als particulier of zakelijk een schoonmaker nodig heeft, om meerdere schoonmaakbedrijven te vergelijken uit uw regio. Op deze manier kunt u tot wel 30% op de totale kosten besparen.