Home » Kostprijs verbouwen » Schuifdeur prijzen

Schuifdeur prijzen

Bent u op zoek naar een interessante mogelijkheid om meer licht en ruimte in uw huis te realiseren? Staat u er evenwel niet om te springen om grote verbouwingen uit te voeren? In dat geval kan een schuifdeur voor u de perfecte oplossing betekenen. Door gebruik te maken van een schuifdeur wordt er namelijk voor gezorgd dat uw woning meteen over een compleet nieuwe look beschikt terwijl u bovendien kunt genieten van een uitstekend uitzicht op de tuin. Bent u eveneens van plan om een schuifdeur te realiseren? Wij geven u aan de hand van onderstaande tabel alvast graag een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten waar u rekening mee dient te houden.

kosten schuifpui

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost een schuifdeur?

kostenDe kostprijs die in rekening wordt gebracht voor een schuifdeur kan sterk afhankelijk zijn van situatie tot situatie. Deze worden namelijk in het merendeel van de gevallen op maat gemaakt. We zetten alvast enkele prijsvoorbeelden voor u op een rijtje:

Kunststof schuifdeur Gemiddelde kostprijs per schuifdeur
2-delige schuifdeur, 3-3,2 meter breed inclusief HR++ isolatieglas Tussen 1.750 & 3.000 euro
3-delige schuifdeur, 4,3-4,5 meter breed inclusief HR++ isolatieglas Tussen 2.900 & 4.550 euro
4-delige schuifdeur, 5-6 meter breed inclusief HR++ isolatieglas Tussen 4.000 & 5.250 euro

Bij het aankopen van een schuifdeur dient er rekening te worden gehouden met een montagekost die is gelegen tussen de 450 en 500 euro. Deze prijs ligt vrij hoog omdat er gebruik wordt gemaakt van de diensten van niet één, maar wel van twee personen. Hoeveel u exact zult moeten betalen voor de realisatie van een schuifdeur is eveneens afhankelijk van het type schuifdeur van uw keuze. Op dit vlak kunt u een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

  • Goedkoopste optie: De voordeligste schuifdeur die wordt geplaatst door een specialist is een kunststof schuifdeur die bestaat uit twee delen. In de praktijk betekent dit dat u beschikt over een vast gedeelte evenals een schuifdeur. De vaakst gekozen afmetingen waar een schuifdeur over beschikt zijn een hoogte van 2,6 meter in combinatie met een breedte van 3 meter. Een 2-delige kunststof schuifdeur die beschikt over een kiepsysteem beschikt over een vaste kostprijs van zo’n 1.750 euro inclusief de kosten voor het plaatsen.
  • Vaakst gekozen schuifdeur: De schuifdeur waar het vaakst voor wordt gekozen is een schuifdeur die bestaat uit drie delen. Het betreft twee vaste delen evenals één schuifdeur. Een voorbeeld hiervan is de vast-deur-vast of deur-vast-vast. De afmetingen waar het vaakst voor wordt gekozen in het geval van een 3-delige schuifpui zijn een hoogte van 2,6 meter in combinatie met een breedte van 4,3 meter. Een 3-delige kunststof hefschuifdeur kan reeds worden aangekocht voor een prijs van zo’n 3.800 euro inclusief de kosten voor het monteren.
  • Duurste schuifdeur: De duurste optie op vlak van een schuifdeur betreft een 4-delige schuifdeur. In dit geval bestaat ze uit 2 vaste delen evenals 2 schuifdeuren. Er kan eventueel ook gebruik gemaakt worden van een uitvoering met 3 vaste delen en 1 schuifdeur. Een voorbeeld hiervan is vast-deur-deur-vast of vast-deur-vast-vast. De vaakst gekozen afmetingen voor een dergelijke schuifdeur zijn een hoogte van 2,6 meter gecombineerd met een breedte van 6 meter. Voor het aankopen van een dergelijke 4-delige schuifdeur dient rekening te worden gehouden met een kostprijs van zo’n 5.250 euro inclusief de kosten voor de montage.

De prijsopbouw van een schuifdeur

De prijsopbouw van een schuifdeur ziet er zeer transparant uit. De prijsopbouw bestaat uit twee delen, namelijk de arbeidskosten en de materiaalkosten. De materiaalkosten vormen 74 procent van het totale kostenplaatje. De arbeidskost is goed voor de resterende 26 procent.

Keuzes die de kostprijs van een schuifdeur bepalen

De prijs die in rekening wordt gebracht voor het aankopen en laten plaatsen van een schuifdeur wordt bepaald aan de hand van verschillende keuzes. Door het maken van deze keuzes vindt u uiteindelijk ongetwijfeld die ene schuifdeur die perfect aan alle verwachtingen zal weten te voldoen. Deze keuzes zijn de volgende:

Keuze 1: Keuze tussen kunststof, aluminium en houten schuifdeur

Een niet onbelangrijk deel van het prijsverschil tussen de verschillende schuifdeuren gaat schuil in het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. In het merendeel van de gevallen wordt er voor een schuifdeur voor gekozen om gebruik te maken van ofwel kunststof ofwel aluminium of hout. Uit onderstaand prijsoverzicht wordt duidelijk welke invloed het materiaal precies heeft op de kostprijs van de schuifdeur.

Type materiaal Gemiddelde kostprijs
3-delige schuifdeur uit hout Tussen 1.500 & 3.400 euro
3-delige schuifdeur uit kunststof Tussen 1.700 & 5.200 euro
3-delige schuifdeur uit aluminium Tussen 2.900 & 5.200 euro

Keuze 2: Het type schuifdeur van uw keuze

In het merendeel van de gevallen wordt er op vlak van een schuifdeur voor gekozen om gebruik te maken van een hefschuifdeur of een schuifdeur die beschikt over een draai-kiepsysteem. Een hefschuifdeur is gelijkvloers en wordt als het ware uit de grond opgetild vooraleer er een bewegend deel schuift. Een schuifdeur die beschikt over een draai-/ kiepsysteem heeft schuivende deuren, maar ze kantelen op het ogenblik dat de deurklink in de juiste positie wordt gezet. Beide modellen kunnen aangekocht worden in twee, drie of vier delen.

Een hefschuifdeur is het duurdere model op vlak van een schuifdeur. Deze heeft evenwel als interessant voordeel dat ze extra inbraakwerend is. Bovendien is ze gelijkvloers wat veel mensen erg mooi vinden. Wanneer u een hefschuifdeur wenst aan te kopen dient u rekening te houden met een gemiddelde meerprijs die is gelegen tussen de 225 en 425 euro in vergelijking met een schuifdeur met draai-/kiepsysteem.

Keuze 3: De afmetingen van de schuifdeur

De kosten die in rekening worden gebracht voor een schuifdeur zijn eveneens deels afhankelijk van de afmetingen waar de schuifdeur over beschikt. Standaard beschikt een schuifdeur over 1,2 – 1,5 meter als afmeting, maar zoals eerder reeds aangegeven wordt er doorgaans gekozen voor afmetingen op maat van de wens van de klant. De vaakst gekozen afmetingen van het vaste deel zijn dan ook gelegen tussen de 1,5 en 2,2 meter. De kostprijs is zoals eveneens eerder aangegeven ook sterk afhankelijk van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Hoe groter de afmetingen van de schuifdeur, des te meer geld er dus ook zal moeten worden betaald voor het materiaal dat wordt gebruikt.

vergelijken