Home » Kostprijs verbouwen » Screens prijzen

Screens prijzen

Bent u op zoek naar een mogelijkheid om de zon buiten uw huis te houden? Wilt u verder over de mogelijkheid beschikken om een ruimte echt goed te verduisteren en / of meer privacy te creëren? In al deze verschillende gevallen zult u merken dat het zeker en vast de moeite waard kan zijn om te investeren in screens. Bent u dit ook van plan, maar bent u in eerste instantie nog nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden inclusief hun bijbehorende kosten? Lees dan snel verder, want wij stellen de gemiddelde kosten van screens graag aan u voor!

Screens prijzen

 
Screens nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kosten screens?

Er zijn heel veel verschillende factoren die de kostprijs van screens kunnen beïnvloeden. Het gaat hierbij niet uitsluitend over de breedte waar de screens over kunnen beschikken, want wat bovendien ook te denken van de bovenkap evenals de bediening? Wij hebben de diverse factoren die de kostprijs van screens kunnen beïnvloeden allemaal even opgenomen in de onderstaande prijstabel.

Bepalende factor Gemiddelde kostprijs
Breedte Tussen 160 & 280 euro
Bediening Tussen 40 & 370 euro
Bovenkap Tussen 5 & 45 euro
Montage Tussen 110 & 160 euro

Tot 30% besparen op de kosten van screens

Een investering in screens hoeft in principe geen handenvol geld te kosten. Het spreekt echter voor zich dat veel mensen willen kunnen genieten van de meest optimale kostprijs voor het aankopen van hun screens. Dat kan op meerdere manieren gerealiseerd worden, bijvoorbeeld door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de verschillende bedrijven die screens verkopen. Door offertes bij verschillende gespecialiseerde bedrijven op te vragen is het op deze manier in de praktijk zelfs mogelijk om een besparing tot wel 30 procent te ontvangen. Op deze manier wordt de prijs van uw screens zomaar even nog heel wat interessanter!

Keuzes die de kostprijs van screens beïnvloeden

In principe is het mogelijk om screens tegenwoordig geheel naar wens aan te kopen. Deze hoge mate op vlak van personalisatie zorgt er voor dat de kosten die voor screens worden aangerekend zeer sterk uiteenlopend kunnen zijn. Wij hebben in ieder geval alles even voor u op een rijtje gezet die mogelijks een impact kan hebben op de verschuldigde kostprijs voor screens.

Keuze 1: De breedte van de screens

In eerste instantie is er de breedte van de screens. In principe is het mogelijk om uw screens van een breedte naar wens te laten voorzien. Toch wordt de prijs doorgaans altijd afgerond naar 20 centimeter. Wilt u bijvoorbeeld een screen kopen van 1,1 meter breed? Dan zult u eigenlijk de prijs betalen voor een screen van 1,2 meter breed.

Breedte van de screens Gemiddelde kostprijs
1 meter Tussen 160 & 200 euro per screen
2 meter Tussen 200 & 260 euro per screen
3 meter Tussen 220 & 280 euro per screen

Keuze 2: De bediening van de screens

Wanneer u de breedte van uw screens heeft gekozen is het tijd geworden om te kijken in de richting van de bediening waar de screens over moeten beschikken. U kunt wat dit betreft kiezen voor een manuele of voor een elektrische bediening. Tegenwoordig is vooral deze laatste bijzonder populair. Daar waar de kosten voor een manuele bediening doorgaans standaard in de offerte van screens is opgenomen geldt dat natuurlijk niet voor een elektrisch systeem. De meerprijs die daarvoor wordt aangerekend wordt meteen duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Factor Gemiddelde kostprijs
Motor Tussen 60 & 120 euro
Afstandsbediening Tussen 210 & 260 euro
Zenders Tussen 25 & 40 euro

Keuze 3: De bovenkap van uw screens

Wanneer u screens laat plaatsen zult u uiteraard ook de nodige aandacht willen spenderen aan de bovenkap waar gebruik van zal worden gemaakt. Een afgeschuinde bovenkap is steeds inbegrepen in de standaard kostprijs. Wilt u echter liever een vierkante of een ronde bovenkap? Dan zult u rekening moeten houden met een bepaalde meerprijs.

Type bovenkap Gemiddelde kostprijs
Afgeschuind Inbegrepen in de prijs
Vierkant Gemiddeld zo’n 20 à 25 euro
Afgerond Gemiddeld zo’n 40 à 45 euro

Keuze 4: Het monteren van uw screens

Wat de montage van uw screens betreft kan er voor worden gekozen om dit uit te besteden aan een echte expert of u kunt dit zelf doen. In principe is het mogelijk om screens zelf te plaatsen, maar het moet gezegd dat dit geen eenvoudige opdracht is. Bovendien kan een foutieve plaatsing schade met zich meebrengen. Omwille van deze reden opteren het merendeel van de mensen er toch voor om de plaatsing van hun screens uit te besteden aan een echte vakman. Let op, de prijs die voor het monteren van screens wordt aangerekend is onder meer afhankelijk van de hoogte waarop dit dient te gebeuren. De gemiddelde montagekosten voor een screen zijn evenwel gelegen tussen de 110 en 160 euro.

Interessante bespaartips

Bent u na het lezen van bovenstaande eveneens overtuigd van de vele interessante voordelen die een investering in screens met zich meebrengt? Wilt u dan ook graag zelf eveneens zo’n investering doen? In dat geval willen wij u graag nog een handje helpen om de kostprijs te drukken. Dit kan immers gerealiseerd worden door rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips!

  • Voorkom voorrij- en bezorgkosten. Kunt u de aangekochte screens zelf plaatsen? Kies er dan bij voorkeur ook voor om de aangekochte screens zelf op te halen bij de leverancier. Op deze manier kunt u voorkomen dat er alsnog voorrij- of bezorgkosten aangerekend worden. De gemiddelde voorrij- en bezorgkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Laat u de screens toch leveren? Kies er dan bij voorkeur voor om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf bij u uit de buurt.
  • Kwantumkorting tot wel 10%. Gaat u er voor kiezen om screens in meerdere ruimtes te bevestigen? In dat geval is het altijd de moeite waard om deze in één keer aan te kopen. U wordt dan weliswaar één keer geconfronteerd met een hoger prijskaartje, maar daar staat tegenover dat de aankoopprijs per screen aanzienlijk kan worden gedrukt. Op deze manier bent u op het einde van de rit dan ook altijd heel wat goedkoper uit.