Home » Kostprijs verbouwen » Senioren verhuis prijzen

Senioren verhuis prijzen

Wanneer senioren graag willen verhuizen, bijvoorbeeld omdat ze kleiner willen gaan wonen is het altijd belangrijk om te zorgen voor voldoende ondersteuning en hulp. Een senioren verhuizing kan dan ook in het geheel niet vergeleken worden met een gewone verhuizing van jongere mensen. In het merendeel van de gevallen wordt er tegenwoordig dan ook voor gekozen om voor een senioren verhuizing een beroep te doen op een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Zij weten precies waar de noden van senioren liggen en hoe ze daar het best op kunnen inspelen. Gaat u als senior ook verhuizen en bent u op zoek naar hulp, maar zou u graag allereerst een goed beeld willen hebben van de kosten die dit met zich meebrengt? Lees dan snel verder en ontdek ze op deze pagina!

Senioren verhuis prijzen

 
Verhuizen? Vergelijk de prijzen

Wat kost een senioren verhuizing?

kostenIn vergelijking met een gewone verhuis vergt een senioren verhuis uiteraard een iets andere aanpak. Bovendien gaan er vaak ook heel wat extra diensten mee gepaard. Seniorenverhuizers staan er dan ook om bekend een groot aantal bijkomende diensten te kunnen verstrekken. Het gaat hierbij onder meer om het volledig schoonmaken van de woning, maar wat bovendien ook te denken van het inrichten van de nieuwe woonomgeving? Het verhuizen van senioren mag nooit worden onderschat, niet in het minst omdat het ook fysiek bijzonder belastend kan zijn voor de ouderlingen. Er zijn ook voordelen aan een senioren verhuis. In het merendeel van de gevallen kiezen senioren er namelijk voor om kleiner te gaan wonen. Dit zorgt er voor dat het vaak voldoende is om gebruik te maken van een verhuiswagen met een capaciteit van 20 kubieke meter. Samen met twee verhuizers liggen de gemiddelde kosten dan tussen de 65 en 95 euro per uur. Wij hebben door middel van onderstaande prijstabel in ieder geval reeds drie mogelijkheden op vlak van een senioren verhuis voor u op een rijtje gezet.

Type senioren verhuis Gemiddelde kostprijs
Goedkoopste oplossing (2 verhuizers + 20 kubieke meter verhuiswagen) Tussen 475 & 725 euro
Extra hulp (3 verhuizers + 20 kubieke meter verhuiswagen) Tussen 825 & 1.025 euro
Groot huis (3 verhuizers + 50 kubieke meter verhuiswagen) Tussen 1.125 & 1.425 euro

Tot 30% besparen op uw senioren verhuis? Het kan!

Een senioren verhuis kan niet alleen op fysiek vlak bijzonder zwaar zijn, daarnaast moet er rekening mee worden gehouden dat er ook nog eens behoorlijk wat kosten mee gepaard kunnen gaan. Lang niet iedereen beschikt uiteraard zomaar over de mogelijkheid om deze kosten te betalen waardoor het interessant kan zijn om een besparing te kunnen realiseren. Het realiseren van een dergelijke besparing is geen enkel probleem. Door het opvragen van offertes bij verschillende gespecialiseerde verhuisbedrijven zult u namelijk altijd kunnen vaststellen dat er een besparing kan worden gerealiseerd die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent. Op deze manier wordt ook uw senioren verhuis meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk aantrekkelijker!

Factoren die de kostprijs van een senioren verhuis kunnen beïnvloeden

De ene senioren verhuis is zoals bovenstaande prijstabel reeds duidelijk heeft gemaakt de andere niet, in tegendeel. Het is dan ook altijd van belang om er rekening mee te houden dat meerdere factoren het kostenplaatje van een senioren verhuis kunnen beïnvloeden. We hebben de belangrijkste van deze factoren alvast voor u verzameld en op een rijtje gezet.

Factor 1: Het type verhuiswagen waar gebruik van wordt gemaakt

In eerste instantie is er uiteraard de verhuiswagen waar gebruik van wordt gemaakt. Veel mensen onderschatten deze keuze, maar ze is echt bijzonder belangrijk. Een standaard verhuiswagen beschikt doorgaans over een capaciteit van 20 kubieke meter. Een dergelijke verhuiswagen kan voor een senioren verhuis voldoende zijn omdat deze doelgroep vaak kleiner gaat wonen. Dient er een vrijstaande woning of een villa te worden verhuisd? In dat geval is het altijd interessanter om een verhuiswagen met een capaciteit van 50 kubieke meter te huren. Het onderlinge prijsverschil tussen een 20 en een 50 kubieke meter verhuiswagen is gelegen rond de 10 euro per uur.

Factor 2: Het aantal verhuizers

In bepaalde situaties kan het bijzonder interessant zijn om de mogelijkheid te hebben om een beroep te doen op extra verhuizers. Het inhuren van een extra verhuizer kan de moeite waard zijn omdat op deze manier één bepaalde vakman het inpakken van de inboedel kan realiseren terwijl iemand anders reeds kan beginnen met inladen of het inrichten van de nieuwe woonruimte. Voor het inhuren van een extra verhuizer voor senioren verhuis dient u rekening te houden met een gemiddelde kostprijs die is gelegen rond de 35 euro per uur.

Factor 3: De afstand die moet worden afgelegd

Een derde eveneens niet onbelangrijke factor heeft betrekking tot de kilometers die bij een senioren verhuis moeten worden afgelegd. Deze kilometers beginnen immers reeds te lopen op het ogenblik dat de standplaats wordt verlaten. Het is dan ook altijd belangrijk om niet alleen rekening te houden met de locatie van de huidige woning, maar ook met deze van de nieuwe. Door een verhuisbedrijf in te schakelen die centraal tussen de beide plaatsen is gelegen kunnen de zogenaamde voorrijkosten altijd zo beperkt mogelijk worden gehouden. In het merendeel van de gevallen worden er de eerste 20 kilometer geen voorrijkosten aangerekend op voorwaarde dat er wordt gekozen voor een regionaal verhuisbedrijf. De gemiddelde kost per kilometer is verder gelegen tussen de 0,60 & 1,25 euro.

Interessante bespaartips

besparenOm er voor te zorgen dat de kostprijs van uw senioren verhuis zo beperkt mogelijk kan worden gehouden is het altijd interessant om gebruik te maken van enkele bespaartips. We hebben de belangrijkste van deze tips alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Verhuis op een doordeweekse dag. In het merendeel van de gevallen vindt een senioren verhuis plaats tijdens het weekend. Dit komt omdat veel mensen elke dag van de week werken. Toch is dit financieel niet zo interessant. Door er voor te kiezen om uw senioren verhuis op een weekdag in te plannen kan er een besparing tot zomaar even 75 procent worden gerealiseerd! Op deze manier wordt uw verhuis meteen heel wat goedkoper.
  • Doe een beroep op vrienden en familie. Door een beroep te doen op vrienden en / of familie kunt u het aantal verhuizers aanzienlijk beperken. Op deze manier kunt u een bijzonder aantrekkelijke besparing realiseren op het totale kostenplaatje. Vergeet niet om dit op voorhand te vragen, want lang niet iedereen kan zich uiteraard zomaar meteen vrijmaken.

vergelijken