Home » Kostprijs verbouwen » Serre prijzen

Serre prijzen

Zou u graag over een serre willen beschikken? Bent u echter nog op zoek naar informatie over de verschillende mogelijkheden die er op de markt terug te vinden zijn evenals het kostenplaatje dat er aan verbonden is? In dat geval bent u op deze pagina aan het juiste adres! Wij zorgen er namelijk voor dat u precies weet waar u aan begint indien u een serre wenst te realiseren bij uw woning.

kosten traprenovatie

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost een serre?

Wanneer u er aan denkt om een serre te plaatsen in uw tuin spreekt het voor zich dat u eerst graag een concreet idee zult willen hebben op het kostenplaatje waar u rekening mee dient te houden. Het zijn in het bijzonder de afmetingen van de serre die uiteindelijk zullen bepalen hoe hoog (of juist laag) het prijskaartje komt te liggen. We hebben alvast een aantal voorbeelden op een rijtje gezet in onderstaande tabel.

Afmetingen van de serre Gemiddelde kostprijs
Serre van 10 vierkante meter Tussen de 8.000 & 10.000 euro
Serre van 15 vierkante meter Tussen de 13.500 & 15.500 euro
Serre van 30 vierkante meter Tussen de 25.000 & 27.500 euro

De kostprijs die voor een serre in rekening wordt gebracht is niet uitsluitend afhankelijk van de afmetingen. Wat bijvoorbeeld ook te denken van het feit of het gaat om een prefab of om een maatwerk serre? Dit verklaart meteen ook het niet onaanzienlijke prijsverschil bij serres die wel over dezelfde afmetingen beschikken. Deze keuze is er dan ook één die u best zo vroeg mogelijk kunt maken. Zo maakt u het zichzelf alleen maar makkelijker.

Prefab of maatwerk serre?

De keuze tussen een prefab of een maatwerk serre is er één die niet zo eenvoudig is. Beide mogelijkheden beschikken immers over elk hun eigen voor- en nadelen. In ieder geval is het zo dat een prefab serre tegenwoordig veruit het populairst is en daar zijn enkele uitstekende redenen voor aan te geven. Allereerst is het zo dat een prefab serre zeer eenvoudig en bovendien ook erg snel kan worden geplaatst. Er komt geen maatwerk bij kijken waardoor de constructie op voorhand reeds kan worden samengesteld. Het enige wat dan nog moet gebeuren is deze ter plaatse bevestigen en uw gloednieuwe serre is helemaal klaar. Door te kiezen voor een prefab serre wordt er dan ook niet alleen gekozen voor een betaalbare, maar ook voor een snelle en efficiënte oplossing. De overlast wordt in dit geval dan ook tot een absoluut minimum beperkt.

Keuzes die de prijs van een serre kunnen beïnvloeden

Er kan afhankelijk van de serre van uw keuze sprake zijn van een niet onaanzienlijk prijsverschil. Dit prijsverschil wordt gerealiseerd door verschillende keuzes die door u als potentiële eigenaar van de serre worden gemaakt. Om er zeker van te zijn dat er geen enkele van deze keuzes over het hoofd wordt gezien hebben we ze alvast even voor u op een rijtje gezet:

Keuze 1: De afmetingen van de serre

De eerste keuze is eigenlijk vrij voor de hand liggend. Hoe groter de afmetingen van de serre, des te meer materiaal er uiteraard nodig is. Om er zeker van te zijn dat u over de juiste afmetingen voor uw serre beschikt en er niet onnodig extra kosten worden gemaakt is het altijd een aanrader om na te gaan bij een echte specialist over welke hoeveelheid ruimte u precies dient te beschikken. Hij komt bovendien graag even bij u thuis langs om de details te bespreken. In het merendeel van de gevallen is dit verkenningsgesprek bovendien helemaal gratis.

Keuze 2: Het type glas voor uw serre

De tweede keuze is ook een zeer belangrijke. Van een serre is namelijk uiteraard bekend dat ze voor het overgrote merendeel uit glas bestaat. Er zijn echter vandaag de dag op de markt verschillende soorten glas terug te vinden die elk over hun eigen specifieke kostprijs beschikken. Wilt u bijvoorbeeld kiezen voor goed isolerend glas of zou u graag vooral zoveel mogelijk geld willen besparen? Om er zeker van te zijn dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan hebben we ook de prijzen van de verschillende soorten glas voor in uw serre even op een rijtje gezet.

Type glas Gemiddelde kostprijs
Gewoon dubbel glas Altijd standaard inbegrepen in de prijs
HR glas Gemiddeld 6 euro per vierkante meter glas
HR+ glas Gemiddeld 11 euro per vierkante meter glas
HR++ glas Gemiddeld 16 euro per vierkante meter glas
HR+++ glas Gemiddeld 56 euro per vierkante meter glas

Keuze 3: Het materiaal waaruit de serre moet bestaan

Ook op vlak van materiaal voor uw serre kan er een keuze worden gemaakt uit meerdere mogelijkheden. U kunt op dit vlak bijvoorbeeld opteren voor een serre uit kunststof, maar daarnaast behoren ook hout en aluminium als materialen tot de mogelijkheden. De voordeligste serres zijn deze die gemaakt worden van hout en kunststof. Voor een serre van aluminium mag er dan ook gemiddeld rekening worden gehouden met een meerprijs die ergens rond de 2.000 euro is gelegen.

Interessante bespaartips

Bent u er na het lezen van de informatie op deze pagina ook van overtuigd om een serre te laten plaatsen? Wilt u er evenwel echt zeker van zijn dat u kunt genieten van de scherpst mogelijke prijs? In deze situatie kunnen we u enkel en alleen maar aanraden om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Kies voor een prefab serre. Het plaatsen van een prefab serre is niet alleen op praktisch vlak interessant, daarnaast levert het u ook altijd een mooi financieel voordeel op. Wie wil besparen op de realisatie van een serre kiest dan ook het best voor een prefab exemplaar.
  • Vergelijk de prijzen bij verschillende aanbieders. U doet er altijd goed aan om een offerte op te vragen bij meerdere partijen. Alleen door deze offertes met elkaar te vergelijken zult u er zeker van kunnen zijn dat u uiteindelijk beschikt over de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.
  • Kies voor goed isolerend glas. De keuze voor glas dat goed isoleert is er één die u in eerste instantie uiteraard wat meer geld kost, maar op termijn alleen maar extra voordeel zal opleveren. Er voor kiezen om voor uw serre te investeren in hoogrendementsglas is dan ook altijd de moeite meer dan waard.

vergelijken