Home » Kostprijs verbouwen » Shutters prijzen

Shutters prijzen

Shutters zijn eigenlijk altijd al erg populair geweest. Ze zijn dan ook niet alleen erg voordelig, bovendien beschikken ze ook nog eens over een zeer aantrekkelijk karakter. Het plaatsen van shutters kan daarnaast heel wat interessante voordelen met zich meebrengen. Zo wordt het immers niet alleen mogelijk gemaakt om een ruimte te verduisteren, daarnaast kan er ook nog eens meer privacy worden gecreëerd en kan ze uitstekend dienst doen als zonwering. Wilt u graag meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden op vlak van shutters evenals de kosten die er aan verbonden zijn? Lees dan snel verder, want we zetten deze informatie graag voor u uiteen op deze pagina!

Shutters prijzen

 
Shutters nodig? Vergelijk eerst

Wat zijn de shutters prijzen?

Shutters kunnen vandaag de dag op de markt worden aangekocht in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Het is dan ook niet meer dan normaal dat er heel wat verschillende factoren een impact kunnen hebben op de kostprijs die voor shutters in rekening wordt gebracht. Wij hebben deze verschillende zaken alvast even op een rijtje gezet aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Bepalende factor Gemiddelde kostprijs
De breedte van de shutter Tussen 350 & 1.425 euro
Het materiaal van de shutter Tussen 225 & 525 euro
De montage Tussen 55 & 85 euro

Besparing tot 30% realiseren op shutters

Wilt u graag shutters aankopen? Zou u graag de aankoopprijs van deze shutters zo laag mogelijk willen houden? In dat geval is het altijd interessant om een offerte op te vragen bij verschillende bedrijven. Door deze offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken is het mogelijk om uiteindelijk een besparing tot wel 30 procent te realiseren. Deze besparing kan er niet alleen voor zorgen dat het aankoopbedrag wordt verlaagd, het logische gevolg is ook dat shutters toegankelijker worden gemaakt voor een grotere doelgroep. In ieder geval, gaat u shutters aankopen? Dan mag het duidelijk zijn dat het uitvoeren van een objectieve vergelijking altijd de moeite meer dan waard is!

Keuzes die de kostprijs van shutters kunnen beïnvloeden

Meerdere keuzes kunnen het prijskaartje van uw shutters gevoelig verlagen of verhogen. Omdat deze keuzes uiteraard erg belangrijk zijn hebben we ze even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De afmetingen van de shutters

De afmetingen waar de shutters over beschikken oefenen de grootste invloed uit op het kostenplaatje dat wordt aangerekend. We hebben de breedte van de vaakst voorkomende shutters daarom even op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Breedte Gemiddelde kostprijs
1 meter Tussen 325 & 525 euro
2 meter Tussen 575 & 975 euro
3 meter Tussen 975 & 1.425 euro

Keuze 2: Het materiaal waaruit de shutters zijn gemaakt

Weet u in welke breedte u, uw shutters wenst aan te kopen? In dat geval is het zaak om na te denken over het materiaal waar gebruik van moet worden gemaakt. In het merendeel van de gevallen wordt er bij shutters gekozen voor lindenhout of hardhout. Dit komt omdat beide materialen over een zeer aanzienlijke sterkte beschikken. Daarnaast zijn deze shutters verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten. Dit is niet het geval bij bijvoorbeeld composiet hout. We hebben ook de prijzen van de verschillende materialen waar shutters uit kunnen worden gemaakt alvast even voor u op een rijtje gezet.

Soort materiaal Gemiddelde kostprijs
Lindenhout Tussen 225 & 325 euro
Composiet hout Tussen 225 & 325 euro
Polywood Tussen 375 & 475 euro
Aluminium Tussen 375 & 475 euro
Hardhout Tussen 425 & 525 euro

Keuze 3: De montage van de shutters

Wat de montage van de shutters betreft beschikt u over twee mogelijkheden. De voordeligste optie is uiteraard om ze zelf te monteren. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat het niet zelden voorkomt dat de muur tijdens het monteren wordt beschadigd. Wilt u dit voorkomen? Dan kunt u er maar beter voor kiezen om een echte expert onder de arm te nemen. Uiteraard zijn hier iets hogere kosten aan verbonden, maar daar staat dan wel tegenover dat u er zeker van kunt zijn dat de montage op meest optimale wijze gebeurt.

Type montage Gemiddelde kostprijs
Montagekosten Tussen 55 & 85 euro
Opmeetservice Tussen 32 & 47 euro
Voorrij- en bezorgkosten Tussen 32 & 52 euro

Interessante bespaartips

Zou u graag ook in uw huis willen kunnen genieten van de bijzondere voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van shutters? Wilt u echter graag nog een extra besparing realiseren op de verschuldigde kostprijs voor uw shutters? Dat kan gebeuren door gebruik te maken van de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Koop al uw shutters in één keer. De kans is zeer groot dat u niet uitsluitend in één enkele kamer gebruik zult willen maken van shutters. Bent u van plan om deze in meerdere ruimtes te voorzien? Dan is het altijd de moeite waard om de verschillende shutters in één keer allemaal samen aan te kopen. Op deze manier zult u merken dat de kostprijs per shutter altijd een behoorlijk stuk lager kan uitvallen dan in eerste instantie het geval was.
  • Ga zelf de shutters ophalen bij de leverancier. De kosten die worden aangerekend voor het daadwerkelijk monteren van de shutters zijn niet de enige waar u rekening mee dient te houden. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de zogenaamde voorrij- of leveringskosten? Voor het leveren van uw shutters kan reeds een kostprijs aangerekend worden ter waarde van minimaal 30 à 50 euro. Deze kunt u echter zeer eenvoudig uitsparen door zelf de shutters op te gaan halen bij de leverancier in kwestie.
  • Monteer zelf uw shutters. Gaat u de shutters zelf ophalen bij uw leverancier? Kies er dan uiteraard ook voor om ze zelf te monteren. Doet u dit niet en wordt er hiervoor alsnog een beroep gedaan op de partij waarbij u ze heeft aangekocht? Dan zult u toch nog geconfronteerd worden met extra voorrijkosten. Deze kunnen bovendien tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer bedragen. Er voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf uit de buurt kan op dit vlak natuurlijk ook een financieel voordeel opleveren.