Home » Kostprijs verbouwen » Sierhekwerk prijzen

Sierhekwerk prijzen

Bent u op zoek naar een mogelijkheid om meer privacy te creëren voor uw woning? Wilt u dit doen door gebruik te maken van een afsluiting die niet alleen kwalitatief is, maar er bovendien ook nog eens bijzonder luxueus uitziet? In dat geval is kiezen voor sierhekwerk ongetwijfeld een interessante mogelijkheid. Vooraleer dit type van hekwerk te plaatsen zult u evenwel eerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die er aan verbonden zijn. Wij hebben de gemiddelde sierhekwerk prijzen op deze pagina alvast even voor u verzameld.

Sierhekwerk prijzen

 
Sierhekwerk kopen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost sierhekwerk?

kostenEr voor kiezen om te investeren in sierhekwerk is kiezen voor een vorm van hekwerk die niet echt duur is, maar ook niet bijzonder goedkoop. Mede de uitstraling waar sierhekwerk over beschikt zorgt er onder meer voor dat ze duurder uitvalt in vergelijking met spijlenhekwerk, dubbelstaafhekwerk en houten hekwerk. Het kostenplaatje ligt evenwel iets lager in vergelijking met gaashekwerk. Hou er bovendien altijd rekening mee dat sierhekwerk in zeer veel verschillende uitvoeringen bestaat. De kostprijs kan dan ook zeer sterk afhankelijk zijn van de door u gekozen vormgeving evenals de materialen waar gebruik van wordt gemaakt.

Type hekwerk Gemiddelde kostprijs
Sierhekwerk Tussen 55 & 70 euro per vierkante meter

Besparen op sierhekwerk door te vergelijken

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat er niet onaanzienlijke verschillen merkbaar kunnen zijn tussen de verschillende soorten sierhekwerk die op de markt verkrijgbaar zijn. Het prijsverschil is evenwel niet uitsluitend afhankelijk van het soort sierhekwerk, maar wordt tevens beïnvloed door de leverancier en vakman die ze gaat plaatsen. Omwille van deze reden is het dan ook altijd aan te raden om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen diverse partijen. Door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking zult u kunnen vaststellen dat u er het voordeligste sierhekwerk zomaar tussenuit kunt halen. In de praktijk levert dit bijgevolg al snel een erg mooie besparing op die kan oplopen tot zomaar even 30 procent!

Keuzes die de prijs van sierhekwerk kunnen beïnvloeden

Zoals bij alles geldt ook voor sierhekwerk dat de prijs kan worden beïnvloed door meerdere keuzes die door u als klant worden gemaakt. Het enorme en bijzonder uiteenlopende aanbod op vlak van sierhekwerk draagt hier uiteraard haar steentje ongetwijfeld aan bij. Om er zeker van te zijn dat u geen enkele van deze keuzes over het hoofd ziet en bijgevolg voor een financiële verrassing komt te staan hebben we de belangrijkste alvast even op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal waaruit sierhekwerk wordt gemaakt

In tegenstelling tot bij andere soorten van hekwerk is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat sierhekwerk wordt gemaakt van metaal. Het feit dat er geen gebruik kan worden gemaakt van hout heeft alles te maken met de details die in dit type van hekwerk worden verwerkt. Het feit dat er steeds gebruik wordt gemaakt van metaal betekent evenwel niet dat er op dit vlak geen keuzes gemaakt dienen te worden. In het merendeel van de gevallen mag men er dan wel voor kiezen om het metaal te verzinken, dat gebeurt absoluut niet altijd. Bovendien kan er na het verzinken ook nog eens een coating worden aangebracht die als doel heeft om de zilvergrijze kleur van het sierhekwerk weg te werken.

Keuze 2: De kleur van het sierhekwerk

Bent u ook geen echte fan van de zilvergrijze kleur die ontstaat wanneer uw sierhekwerk wordt verzinkt? In dat geval is het nog altijd mogelijk om deze te laten coaten. Op dit vlak moet er een niet onbelangrijk onderscheid worden gemaakt. Een coating voor een groene of zwarte kleur kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden tegen een meerprijs van 10 procent op het totale kostenplaatje van uw sierhekwerk. Wilt u echter liever een andere kleur? In dat geval is ook dit een mogelijkheid tegen een meerkost van nog eens 10 procent.

Keuze 3: Poort plaatsen of niet?

Het spreekt voor zich dat het perfect mogelijk is om bij sierhekwerk een poort te voorzien. Ook een dergelijke poort brengt een bepaalde meerprijs met zich mee. Het kostenplaatje die voor een poort moet worden betaald is altijd afhankelijk van het type waarvoor u kiest. We hebben uiteraard ook op vlak van poorten voor in uw sierhekwerk even alle kosten op een rijtje gezet door middel van onderstaande prijstabel.

Het type poort Gemiddelde kostprijs
Looppoort (100 x 100 centimeter) Tussen 125 & 500 euro
Draaipoort (300 x 100 centimeter) Tussen 575 & 3.350 euro
Schuifpoort (300 x 100 centimeter) Tussen 975 & 4.525 euro

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat sierhekwerk zeker en vast niet het duurste type hekwerk op de markt is gaan veel mensen die er in willen investeren toch graag op zoek naar interessante bespaartips. Dit is op zich geen probleem. Wij kunnen u namelijk verschillende mogelijkheden om te besparen voorschotelen die bijzonder aantrekkelijk zijn, mede omdat ze geen verlies op vlak van kwaliteit en / of uitstraling met zich meebrengen. Het betreft de volgende bespaartips:

  • Kwantumkorting. Heeft u recent opgevangen dat er nog iemand in uw straat van plan is om sierhekwerk te plaatsen? In dat geval is het altijd interessant om dit samen uit te besteden aan dezelfde partij. Op deze manier heeft u namelijk recht op een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting kan oplopen tot een aantrekkelijke 10 procent waardoor ze er voor zorgt dat het aanschaffen en laten plaatsen van sierhekwerk meteen een stukje toegankelijker wordt.
  • Haal zelf uw sierhekwerk op. Uiteraard is het mogelijk om het sierhekwerk te laten leveren door het bedrijf waarbij u deze bestelt. Het is echter altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat dit extra kosten met zich meebrengt. Het is dan ook veel interessanter om er voor te kiezen om het materiaal zelf op te halen, ook al dient u hier uiteraard de nodige tijd voor te voorzien. Wilt u het materiaal toch niet zelf ophalen? Kies dan indien mogelijk voor een leverancier uit de buurt. Ook op deze manier kunnen de kosten immers behoorlijk worden gedrukt.
  • Probeer een handje te helpen. Het plaatsen van sierhekwerk is doorgaans werk voor een echte specialist. Dit neemt evenwel niet weg dat u altijd een handje kunt helpen. Door enkele eenvoudige taken zelf uit te voeren is het namelijk eveneens mogelijk om een besparing te realiseren. Ook hier dient u evenwel uiteraard een beetje tijd voor te voorzien.