Home » Kostprijs verbouwen » Spouwmuurisolatie prijzen

Spouwmuurisolatie prijzen

Beschikt uw woning nog over een niet geïsoleerde spouwmuur? In dat geval kan het interessant zijn om er toch isolatie in aan te brengen. Door het isoleren van de spouwmuur van uw woning wordt er namelijk niet alleen voor gezorgd dat er warmteverlies kan worden voorkomen, daarnaast wordt ook doorslaand vocht een halt toegeroepen. U dient er wel rekening mee te houden dat een spouwmuur vrij moet zijn van bouwpuin en bovendien nog geen isolatie mag bevatten. Wilt u graag te weten komen hoeveel kosten er voor het isoleren van een spouwmuur in rekening worden gebracht? Dit wordt meteen duidelijk door de informatie op deze pagina te raadplegen!

Spouwmuurisolatie prijzen

 
Spouwmuurisolatie nodig? Vergelijk de prijzen

Hoeveel kost spouwmuurisolatie?

kostenDat het isoleren van de spouwmuur er voor kan zorgen dat er heel veel warmteverlies kan worden voorkomen staat als een paal boven water. Vooraleer uw spouwmuur te laten isoleren zult u evenwel een duidelijk beeld willen hebben op de kosten die dit met zich mee kan brengen. Het is op dit vlak altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat spouwmuurisolatie in verschillende vormen kan voorkomen. Bovendien moet u er eveneens zeker van zijn dat de spouwmuur vrij is van bijvoorbeeld bouwpuin en ze niet eerder werd geïsoleerd. Dit zijn immers stuk voor stuk zaken die er voor kunnen zorgen dat het isoleren van de spouwmuur aanzienlijk kan worden bemoeilijkt.

 

Type spouwmuurisolatie Gemiddelde kostprijs
Spouwmuurisolatie met glaswol Tussen 17 & 21 euro per vierkante meter
Spouwmuurisolatie met EPS parels Tussen 21 & 26 euro per vierkante meter
Spouwmuurisolatie met PUR Tussen 26 & 31 euro per vierkante meter

Een besparing tot 30 procent op spouwmuurisolatie realiseren

Een investering in spouwmuurisolatie hoeft absoluut niet zo duur te zijn als u in eerste instantie misschien zult vermoeden. Toch kan het voor iedereen mooi meegenomen zijn om een aantrekkelijke besparing te realiseren. Wat zou u er van denken mochten we u zeggen dat er zomaar tot 30 procent kan worden bespaard op een investering in spouwmuurisolatie? Onmogelijk? Zeker en vast niet! Door een offerte op te vragen bij meerdere isolatiebedrijven en deze offertes met elkaar te vergelijken zult u immers kunnen vaststellen dat er zeer eenvoudig een erg aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd. Zo wordt uw investering in spouwmuurisolatie alvast meteen een behoorlijk stuk aantrekkelijker!

Keuzes die de prijs van spouwmuurisolatie kunnen beïnvloeden

Het is steeds van belang om er rekening mee te houden dat er enkele keuzes zijn die door u als eigenaar van de woning worden gemaakt die een bepaalde impact kunnen hebben op het kostenplaatje dat voor spouwmuurisolatie in rekening wordt gebracht. Het betreft hier de volgende keuzes:

Keuze 1: Controle van de spouwmuur

In bepaalde gevallen is het niet meteen duidelijk of de spouwmuur al dan niet vrij is van bouwafval. Dit is nochtans erg belangrijk om te weten. Is er nog bouwafval in de spouwmuur terug te vinden? Dan kan deze immers niet worden geïsoleerd tot op het ogenblik dat het afval is verwijderd. Dit geldt bovendien ook voor wanneer er nog oude isolatie in de spouwmuur is terug te vinden. Ook deze zal dan ook eerst moeten worden verwijderd vooraleer de nieuwe isolatie kan worden geplaatst.

Keuze 2: Het soort isolatiemateriaal

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het eveneens altijd belangrijk om rekening te houden met de kostprijs van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak onderscheiden we drie verschillende mogelijkheden die gebruikt kunnen worden, namelijk:

 

  • Glaswol
  • EPS parels
  • PUR

 

Voor welke van deze isolatiematerialen uiteindelijk wordt gekozen zal van invloed zijn op de totale kostprijs. Wilt u er zeker van zijn dat u de prijs van uw investering zo laag mogelijk houdt? Kies dan voor isolatie met glaswol. Heeft u iets meer budget voor handen of is het gebruik van glaswol door omstandigheden geen optie? Dan kunt u nog altijd gebruikmaken van EPS parels of PUR isolatie.

Keuze 3: Zelf spouwmuurisolatie plaatsen of uitbesteden?

Het is in de praktijk mogelijk om verschillende isolatie gerelateerde werkzaamheden zelf uit te voeren. Dit geldt slechts in zeer beperkte mate voor het isoleren van een spouwmuur. In het bijzonder omdat er nagenoeg altijd een voorafgaand onderzoek is vereist wordt dit karwei dan ook uitbesteed aan een ervaren isolatiebedrijf. Beschikt u toch over de mogelijkheid om de spouwmuurisolatie zelf te plaatsen? In dat geval is het uiteraard perfect mogelijk om de arbeidskosten uit te sparen. Deze schelen toch een behoorlijke slok op de borrel.

Interessante bespaartips

Het laten isoleren van uw spouwmuur is altijd een goed idee. Door het isoleren van de spouwmuur wordt er namelijk niet uitsluitend voor gezorgd dat warmteverlies via deze weg kan worden voorkomen, daarnaast wordt ook doorslaand vocht een halt toegeroepen. Bent u eveneens geïnteresseerd in het isoleren van uw spouwmuur, maar zou u graag te weten willen komen op welke manier u kunt besparen? Daar kunnen de onderstaande bespaartips u ongetwijfeld een handje bij helpen!

  • Combineren van werkzaamheden. Wanneer u, uw spouwmuur wenst te laten isoleren is de kans bestaande dat er ook nog andere onderdelen van uw woning een beetje isolatie kunnen gebruiken. Wanneer dit het geval is kunt u altijd rekenen op een bepaald financieel voordeel indien u de verschillende werkzaamheden combineert. Isoleer bijvoorbeeld de spouwmuur evenals de vloer en het dak in één keer en u zult merken dat u altijd kunt rekenen op een aantrekkelijk financieel voordeel.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit de buurt. Door een isolatiebedrijf worden altijd zogenaamde voorrijkosten aangerekend. Deze kosten moeten er voor zorgen dat de afstand die moet worden afgelegd tussen het bedrijf en de woning waar de isolatie moet worden geplaatst wordt vergoed. Door te kiezen voor een isolatiebedrijf uit de buurt kunnen deze kosten uiteraard tot een absoluut minimum worden beperkt. Sterker nog, in bepaalde gevallen kunnen ze op deze manier zelfs volledig worden voorkomen.
  • Vergeet niet een subsidie aan te vragen! Voor het isoleren van uw huis worden er tegenwoordig nog altijd zeer aantrekkelijke subsidies toegekend. Het aanvragen van een dergelijke subsidie zorgt er niet uitsluitend voor dat u kunt rekenen op een lagere investering, bovendien komt dit uiteraard ook de terugverdientijd alleen maar ten goede. Gaat u meerdere isolatie gerelateerde werkzaamheden in één keer laten uitvoeren? In dat geval kunt u voor allemaal uiteraard in één keer een subsidie aanvragen!

vergelijken