Home » Kostprijs verbouwen » Spuitpleister prijzen

Spuitpleister prijzen

Zou u graag een mooie afwerking willen realiseren voor uw muren en plafond? Beschikt u evenwel slechts over een beperkt budget en wilt u daarom de kosten zo beperkt mogelijk houden? Dan is het steevast interessant om te kiezen voor een zogenaamde spuitpleister. Een spuitpleister is de voordeligste vorm van stucwerk waardoor er heel wat kan worden bespaard zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit. Bent u ook van plan om gebruik te maken van een spuitpleister in uw huis? Dan is het beslist de moeite waard om even de gemiddelde kosten van deze vorm van stucwerk op deze pagina te ontdekken.

stukadoor

 
Stukadoor nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een spuitpleister?

Zijn uw muren en / of plafonds dringend aan een opknapbeurt toe, maar heeft u slechts beperkte financiële middelen voor handen? In dat geval is het de moeite waard om in de richting van een zogenaamde spuitpleister te kijken. Het realiseren van een dergelijke pleister begint immers reeds bij een prijs vanaf amper 6 euro per vierkante meter. De lage kostprijs is voor het overgrote merendeel te wijten aan de werkwijze die wordt gehanteerd. Een spuitpleister wordt namelijk steeds met behulp van een machine aangebracht. Dit zorgt er voor dat de stukadoor ten allen tijde snel en efficiënt kan werken. De gemiddelde kosten voor het laten toepassen van een spuitpleister worden duidelijk weergegeven aan de hand van onderstaande prijstabel.

Soort spuitpleister Gemiddelde kosten per vierkante meter
Witte spuitpleister Tussen 6 & 10 euro per vierkante meter
Kleur spuitpleister Tussen 8 & 12 euro per vierkante meter

Wanneer u de kosten wenst te drukken is het aldus altijd het interessantst om gebruik te maken van een witte spuitpleister. Wilt u meteen de spuitpleister realiseren in de gewenste kleur zodat er geen schilderwerken meer noodzakelijk zijn? Ook dat is perfect mogelijk door gebruik te maken van een kleur spuitpleister. Zoals bovenstaande prijstabel aangeeft liggen de kosten hiervoor echter een stukje hoger.

Een besparing tot 30% realiseren op uw spuitpleister

Het laten toepassen van een spuitpleister in uw huis is aldus op financieel vlak erg interessant te noemen. Het spreekt evenwel voor zich dat dit er niet voor zorgt dat het niet interessant kan zijn om een extra besparing te realiseren. Wat zou u er bijvoorbeeld van vinden om tot 30 procent te kunnen besparen op het aanbrengen van een spuitpleister zonder dat er op ook maar enigszins op de kwaliteit moet worden ingeboet? Dit kan perfect gebeuren door het opvragen van meerdere offertes bij verschillende stukadoren. Vergelijk de offertes en realiseer op deze manier een besparing die u waarschijnlijk nooit voor mogelijk had durven te houden!

Factoren die de kosten van een spuitpleister beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat er enkele factoren zijn die het kostenplaatje van een spuitpleister kunnen beïnvloeden. Het betreft hier de volgende zaken:

Factor 1: Voorbereiding voor aanbrengen van een spuitpleister

Wanneer u een spuitpleister wenst te laten aanbrengen in uw huis is het altijd belangrijk om rekening te houden met het toepassen van een goede voorbereiding. De voorbereiding bestaat uit twee onderdelen, namelijk het voorbehandelen van de ondergrond evenals het afplakken van de ruimte. U kunt er voor kiezen om deze zaken uit te besteden aan de stukadoor zelf, maar in principe zijn dit werken die u ook gewoon zelf kunt uitvoeren. Hou er bovendien rekening mee dat meerdere ondergronden meteen klaar zijn voor het toepassen van een spuitpleister. Is dat niet het geval, dan zijn er extra werken vereist die bij het uitbesteden er van kunnen zorgen voor een meerprijs op de eindafrekening.

Factor 2: Spuitpleister aanbrengen op wand of plafond

Een spuitpleister wordt zoals u eerder reeds heeft kunnen lezen altijd machinaal aangebracht. Dit neemt evenwel niet weg dat er altijd sprake is van een prijsverschil tussen het aanbrengen van een dergelijke pleister op een wand en op een plafond. Door alle verschillende oppervlakken in één keer te laten stucen met behulp van een spuitpleister is het mogelijk om het totale kostenplaatje alsnog te drukken.

Factor 3: De grootte van het oppervlak

Ook voor het laten aanbrengen van een spuitpleister geldt dat de prijs per vierkante meter kan worden gedrukt op het ogenblik dat het gaat om een groot oppervlak. Dit heeft alles te maken met het feit dat de stukadoor veel efficiënter te werk kan gaan. Het laten aanbrengen van een spuitpleister op een klein oppervlak met een afwijkende vorm kan er dan ook voor zorgen dat het kostenplaatje uiteindelijk behoorlijk hoger uitvalt dan u had verwacht.

Factor 4: Starttarief of niet?

Een stukadoor staat er om bekend bij kleine projecten wel eens een starttarief te durven hanteren. In principe is dit altijd het geval op het ogenblik dat het oppervlak kleiner is dan 30 vierkante meter. Het starttarief dat wordt aangerekend is afhankelijk van de stukadoor in kwestie. Het gemiddelde starttarief is doorgaans gelegen tussen de 300 en 330 euro.

Interessante bespaartips

Er bestaan heel wat verschillende manieren om het prijskaartje van een spuitpleister te drukken. Op deze manier wordt het laten toepassen van kwalitatief stucwerk pas echt financieel interessant. Wij hebben de belangrijkste en bijgevolg meest interessante bespaartips alvast even voor u op een rijtje gezet:

  • Het inperken van de voorrijkosten. Een stukadoor is een vrij populair beroep. Dit zorgt er voor dat er in iedere stad of regio wel één of meerdere van deze vakmannen zijn terug te vinden. Zoek het daarom zeker niet te ver en kies voor een stukadoor uit de buurt. Op deze manier kunnen de zogenaamde voorrijkosten aanzienlijk worden verlaagd. De gemiddelde voorrijkost die per kilometer in rekening wordt gebracht is gelegen tussen de 0,50 en 1 euro.
  • Help de stukadoor een handje. Het aanbrengen van een spuitpleister mag dan machinaal gebeuren, zoals reeds aangegeven betekent dit niet dat u de stukadoor niet een beetje kunt helpen. Door zelf de voorbereidende werken uit te voeren kan er dan ook voor gezorgd worden dat de verschuldigde kostprijs aanzienlijk kan worden beperkt. Hou er bovendien rekening mee dat lang niet alle voorbereidende werkzaamheden altijd vereist zijn.
  • Spuitpleister aanbrengen op alle oppervlakken. Bent u van plan om gebruik te maken van een spuitpleister op tal van verschillende oppervlakken verspreid over uw woning? Dan is het altijd interessant om dit door dezelfde stukadoor en gelijktijdig uit te laten voeren. Alleen op deze manier zult u namelijk kunnen vaststellen dat de kosten per vierkante meter zo laag mogelijk kunnen worden gehouden.