Home » Kostprijs verbouwen » Stukadoor prijzen

Stukadoor prijzen

Zou u graag perfecte gestucte wanden en / of plafonds willen laten realiseren in uw huis? In dat geval zult u er voor willen kiezen om daarvoor een beroep te doen op de diensten van een stukadoor. Het uitvoeren van stucwerk dient immers zeer precies te gebeuren wanneer u een echt mooi eindresultaat wenst. Bent u benieuwd naar de gemiddelde stukadoor prijzen die tegenwoordig in rekening worden gebracht? In dat geval hoeft u niet verder zoeken, want wij hebben deze kosten speciaal voor u op deze pagina op een rijtje gezet!

stukadoor

 
Stukadoor nodig? Vergelijk eerst

Wat zijn de gemiddelde stukadoor prijzen?

De prijs die door een stukadoor in rekening wordt gebracht wordt nagenoeg altijd berekend op basis van één vierkante meter. Hoe hoog of hoe laag deze prijs per vierkante meter precies komt te liggen is altijd voor een niet onbelangrijk deel afhankelijk van het soort stucwerk dat moet worden gerealiseerd. Wij hebben de verschillende soorten stucwerk inclusief hun gemiddelde kostprijs alvast even voor u op een rijtje gezet door middel van onderstaande prijstabel.

Soort werkzaamheden van een stukadoor Gemiddelde kostprijs
Spackspuitwerk Tussen 6 & 12 euro per vierkante meter
Behangklaar stucen Tussen 9 & 16 euro per vierkante meter
Sausklaar stucen Tussen 10 & 24 euro per vierkante meter
Sierpleister Tussen 13 & 24 euro per vierkante meter
Het stucen van een plafond Tussen 6 & 24 euro per vierkante meter

Tot 30% besparen op stukadoor prijzen

Een goede afwerking laten realiseren voor uw woning is uiteraard bijzonder belangrijk. Heel veel mensen beschikken echter niet over een onbeperkt budget waardoor ook het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht bijzonder belangrijk is. Er bestaat gelukkig een eenvoudige mogelijkheid om een besparing te kunnen realiseren die kan oplopen tot een bijzonder mooie 30 procent op de standaard stukadoor prijzen. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door offertes op te vragen bij verschillende stukadoors en deze met elkaar te vergelijken. Door het uitvoeren van een dergelijke, objectieve vergelijking wordt het immers mogelijk gemaakt om er de scherpste offerte tussenuit te halen. Op deze manier is een besparing realiseren die kan oplopen tot een bijzonder mooie 30 procent werkelijk geen enkel probleem!

Factoren die de kostprijs van een stukadoor kunnen beïnvloeden

De prijs die een stukadoor in rekening brengt wordt beïnvloed door meerdere factoren. Al deze verschillende factoren kunnen er stuk voor stuk voor zorgen dat de verschuldigde kostprijs aan de stukadoor hoger of juist lager zal uitvallen dan u eerst had verwacht. Wij hebben deze verschillende factoren daarom even stuk voor stuk voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: Het soort stucwerk dat moet worden gerealiseerd

Het is steeds van belang om er rekening mee te houden dat er op vandaag verschillende vormen van stucwerk bestaan. We onderscheiden op dit vlak het zogenaamde spackspuitwerk van behangklaar en sausklaar stucen evenals sierpleister. Voor welke van deze verschillende mogelijkheden er uiteindelijk zal worden gekozen is afhankelijk van het eindresultaat dat u wenst te realiseren evenals de structuur van het gewenste stucwerk. Wilt u er zeker van zijn dat u de kosten die de stukadoor in rekening zal brengen tot een minimum kan beperken? In dat geval is het altijd het interessantst om te kiezen voor spackspuitwerk.

Factor 2: Het laten stucen van een wand of plafond

Het wordt niet zelden over het hoofd gezien, maar er is wel degelijk sprake van een structureel prijsverschil tussen het laten stucen van een wand en van een plafond. Dit heeft alles te maken met het feit dat een plafond een stuk lastiger te bereiken is. Het prijsverschil tussen het laten stucen van een wand en een plafond is gemiddeld gelegen rond de 5 à 6 euro per vierkante meter. Deze hogere kostprijs geldt niet uitsluitend voor een plafond, maar wel voor alle plaatsen die vrij lastig te bereiken zijn.

Factor 3: Het oppervlak dat moet worden gestuct

De prijs die per vierkante meter wordt aangerekend wordt altijd deels gebaseerd op de omvang van het oppervlak dat moet worden gestuct. Hoe groter het oppervlak, des te hoger de uiteindelijke kostprijs zal komen te liggen, maar des te lager de prijs per vierkante meter wel wordt. Het laten stucen van grote oppervlakken kan namelijk een stuk efficiënter gebeuren in vergelijking met enigszins kleinere oppervlakken.

Factor 4: Prijs per uur of per vierkante meter?

Een stukadoor geeft altijd de voorkeur aan het aanrekenen van een kostprijs per vierkante meter. Dit betekent niet dat er niet te praten valt over een mogelijks uurtarief. Het uurloon dat door een stukadoor in rekening wordt gebracht kan zijn gelegen tussen de 25 en 55 euro. Hoeveel er precies door de stukadoor van uw keuze in rekening zal worden gebracht is grotendeels afhankelijk van de ervaring waar hij over beschikt. Een meer ervaren stukadoor is wat dat betreft dan ook altijd duurder in vergelijking met iemand die nog maar net van de schoolbanken af komt.

Interessante bespaartips

Wilt u ook een beroep doen op de diensten van een stukadoor? Bent u echter op zoek naar een interessante mogelijkheid om een (extra) besparing te realiseren op de prijs die door deze vakman in rekening wordt gebracht? Hou dan zeker en vast rekening met de onderstaande interessante bespaartips!

  • Het combineren van meerdere werkzaamheden. Wilt u meerdere ruimtes in uw huis voorzien van stucwerk? In dat geval is het altijd het interessantst om deze werken in één keer uit te laten voeren door dezelfde stukadoor. Door de werken te verspreiden over een langere tijd is het uiteraard mogelijk om het kostenplaatje te spreiden, maar daar staat tegenover dat u altijd meer zult betalen dan echt noodzakelijk is. Indien mogelijk is het combineren van meerdere werkzaamheden ongetwijfeld steeds op financieel vlak het interessantst.
  • Zelf het voorbereidende werk uitvoeren. U kunt een aanzienlijk bedrag besparen op de kostprijs van een stukadoor door zelf de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Zo kunt u de ruimtes die gestuct moeten worden reeds afplakken en kunt u er voor zorgen dat alle meubels netjes zijn afgedekt of zelfs zijn verwijderd. Door de voorbereidende werkzaamheden voor uw eigen rekening te nemen kunt u hoe dan ook altijd rekenen op een zeer interessante besparing op de eindfactuur en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.
  • Kies voor een stukadoor uit uw buurt. Het is perfect mogelijk dat een stukadoor die ver bij u vandaan is gevestigd een scherpere prijs per vierkante meter in rekening brengt, maar verlies ook zeker niet de zogenaamde voorrijkosten uit het oog. Deze kosten kunnen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer liggen. Indien het een stukadoor betreft die echt ver bij u vandaan is gevestigd kan dit op het einde van de rit dan ook een aanzienlijke meerprijs veroorzaken op de eindfactuur.