Home » Kostprijs verbouwen » Stukadoorswerken prijzen

Stukadoorswerken prijzen

Stukadoorswerken zijn niet zo eenvoudig om uit te voeren. Dit heeft alles te maken met het feit dat de kleinste fout het eindresultaat aanzienlijk kan beïnvloeden. Het is net omwille van deze reden dat de meeste mensen er altijd voor kiezen om voor het laten uitvoeren van dergelijke werken een beroep te doen op een professionele en ervaren stukadoor. Bent u ook van plan om een stukadoor in te schakelen, maar wilt u eerst graag weten wat nu precies de gemiddelde stukadoorswerken prijzen zijn? Lees dan snel verder en u komt ze te weten op deze pagina!

stukadoor

 
Stukadoor nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel bedragen de stukadoorswerken prijzen?

Vooraleer u een beroep gaat doen op de diensten van een stukadoor is het vanzelfsprekend dat u graag een duidelijk beeld zult willen hebben van de gemiddelde kosten die voor stukadoorswerken in rekening worden gebracht. Deze prijs wordt doorgaans steeds per vierkante meter aangerekend en is sterk afhankelijk van het type karwei dat moet worden uitgevoerd. Wij hebben verschillende stukadoorswerken inclusief hun kostprijs voor u verzameld in de onderstaande prijstabel.

Stukadoorswerken Gemiddelde kostprijs
Spackspuitwerk Tussen 6 & 12 euro per vierkante meter
Behangklaar stucen Tussen 9 & 16 euro per vierkante meter
Sausklaar stucen Tussen 10 & 24 euro per vierkante meter
Sierpleister Tussen 13 & 24 euro per vierkante meter
Het stucen van een plafond Tussen 6 & 24 euro per vierkante meter

In principe zou u er eveneens voor kunnen kiezen om een uurtarief af te spreken met de stukadoor die de stukadoorswerken moet uitvoeren. U moet er evenwel rekening mee houden dat deze prijs behoorlijk ver uit elkaar kan liggen. Het is namelijk de ervaring van de stukadoor die voor een niet onaanzienlijk deel bepalend zal zijn voor het uurloon dat wordt aangerekend. Het gemiddelde uurloon voor het uitvoeren van stukadoorswerken is dan ook gelegen tussen de 25 en 55 euro.

Tot 30% besparen op stukadoorswerken prijzen

Bovenstaande heeft reeds duidelijk gemaakt dat de prijs van stukadoorswerken aanzienlijk kan verschillen afhankelijk van de stukadoor waarvoor u kiest. Door hier rekening mee te houden is het altijd mogelijk om een bijzonder aantrekkelijke besparing te realiseren op de eindfactuur van de stukadoorswerken. Niet zelden wordt er door mensen immers voor gekozen om zomaar een beroep te doen op de eerste, de beste stukadoor die ze vinden. Dat is op zich geen probleem, maar er moet wel rekening mee worden gehouden dat u dan zomaar veel teveel kunt betalen. Vooraleer stukadoorswerken uit te laten voeren is het dan ook altijd van belang om eerst even offertes op te vragen bij verschillende stukadoors. Alleen door deze offertes vervolgens met elkaar te vergelijken zult u een zeer mooie besparing kunnen realiseren die kan oplopen tot wel 30 procent. Als dat niet mooi meegenomen is!

Factoren die de kostprijs van stukadoorswerken kunnen beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat de prijzen van stukadoorswerken niet zijn vastgesteld. Bovendien kunnen stukadoorswerken ook nog eens behoorlijk onderhevig zijn aan de persoonlijke eisen van de opdrachtgever. Op welke manier en in welke mate de kostprijs van stukadoorswerken kan worden beïnvloed wordt duidelijk aan de hand van onderstaande informatie.

Factor 1: Het soort stukadoorswerk dat moet worden uitgevoerd

Het ene stukadoorswerk is uiteraard het andere niet, in tegendeel. Op vandaag is het dan ook mogelijk om stukadoorswerken op tal van verschillende manieren uit te laten voeren. Zo kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van spackspuitwerk, maar behoort ook behangklaar stucen tot de mogelijkheden en wat ook te denken van het realiseren van een sierpleister? De prijstabel die eerder op deze pagina werd geplaatst heeft reeds aangegeven dat het onderlinge prijsverschil tussen de verschillende stukadoorswerken niet onaanzienlijk kan zijn. Wilt u er zeker van zijn dat de kosten van uw stukadoor tot een absoluut minimum kunnen worden beperkt? In dat geval is het altijd de moeite waard om te opteren voor het zogenaamde spackspuitwerk.

Factor 2: Verschil tussen laten stucen van een wand en plafond

De prijs van stukadoorswerken is altijd afhankelijk van de bereikbaarheid van het oppervlak dat moet worden gestuct. Dit zorgt er voor dat er altijd een prijsverschil bestaat tussen het laten stucen van een wand en een plafond. Deze laatste is gemiddeld zo’n 5 à 6 euro per vierkante meter duurder.

Factor 3: De grootte van het oppervlak

In lijn met bovenstaande dient er eveneens rekening mee te worden gehouden dat ook de omvang van het oppervlak een niet onbelangrijke invloed kan hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Bij een groot oppervlak kan een stukadoor veel efficiënter te werk gaan in vergelijking met een oppervlak dat over beperkte afmetingen beschikt.

Factor 4: De manier waarop de stukadoorswerken worden gefactureerd

Zoals we reeds hebben aangegeven worden de stukadoorswerken veelal altijd gefactureerd op basis van een prijs per vierkante meter. Dit is echter niet altijd het geval. De opdrachtgever kan er namelijk ook voor opteren om de stukadoor zijn werken per uur te laten factureren. In dat geval moet er evenwel rekening worden gehouden met een zeer uiteenlopend uurtarief die kan variëren van 25 tot 55 euro. Het is vooral de ervaring van de stukadoor in kwestie die op dit vlak van doorslaggevend belang zal blijken.

Interessante bespaartips

Wilt u graag één of meerdere stukadoorswerken laten uitvoeren door een echte vakman? Wilt u er zeker van zijn dat dit kan gebeuren tegen de laagst mogelijke prijs? In dat geval kunnen de onderstaande, interessante bespaartips daar ongetwijfeld bij helpen.

  • Kies voor een stukadoor uit de buurt. Een stukadoor rekent net als het merendeel van de andere vakmannen altijd zogenaamde voorrijkosten aan. Deze kosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer en kunnen gedrukt worden door te kiezen voor een stukadoor uit de buurt. Dit lijkt misschien in eerste instantie slechts een kleine besparing, maar ze kan heel wat hoger uitvallen dan u zou verwachten.
  • Aanspraak maken op een kwantumkorting. In bepaalde gevallen kunt u aanspraak maken op een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting kan worden ontvangen wanneer er meerdere klanten stukadoorswerken laten uitvoeren door één en dezelfde stukadoor. Hoeveel de kwantumkorting exact zal bedragen kunnen we niet concreet aangeven. Gemiddeld moet u echter rekenen op een besparing die kan oplopen tot zo’n 10 procent.