Home » Kostprijs verbouwen » Tegelwerken prijzen

Tegelwerken prijzen

Bijzonder veel mensen kiezen er in hun huis voor om gebruik te maken van tegels. Het laten uitvoeren van tegelwerken wordt in het merendeel van de gevallen uitbesteed aan een professionele tegelzetter. Dit heeft alles te maken met het feit dat het op correcte wijze moet gebeuren om aanspraak te kunnen maken op een echt mooi eindresultaat. Bent u ook van plan om één of meerdere tegelwerken uit te laten voeren in uw huis? In dat geval wilt u eerst natuurlijk een goed zicht hebben op de gemiddelde prijzen die voor tegelwerken in rekening worden gebracht. Wel, wij hebben ze alvast op deze pagina even voor u op een rijtje gezet!

 
Tegelzetter nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel bedragen de tegelwerken prijzen?

De totale kostprijs voor het laten uitvoeren van uw tegelwerken is altijd afhankelijk van meerdere factoren. We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld in eerste instantie het legloon dat door een professionele tegelzetter in rekening wordt gebracht. Het spreekt echter voor zich dat ook het soort tegel een niet onbelangrijke invloed zal uitoefenen op de totale kostprijs. In ieder geval, wilt u graag tegelwerken laten uitvoeren? Dan is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de gemiddelde kosten die staan vermeld in onderstaande prijstabel.

Factor Gemiddelde kostprijs
Legloon Tussen 30 & 45 euro per vierkante meter
Tegels Tussen 10 & 165 euro per vierkante meter
Materiaal (onder andere lijm, etc.) Tussen 9 & 21 euro per vierkante meter

Besparing tot 30% op de kostprijs van uw tegelwerken

Wanneer u bepaalde tegelwerken in de planning heeft staan is de kans bijzonder groot dat u deze zo snel mogelijk zult willen laten uitvoeren. Dit is begrijpelijk, maar toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het financieel zeer interessant kan zijn om even de tijd te nemen om verschillende offertes op te vragen. Aan de hand van deze offertes en in het bijzonder door ze te vergelijken is het namelijk mogelijk om een aantrekkelijke besparing te realiseren die zomaar kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 30 procent. Op deze manier wordt het laten uitvoeren van uw tegelwerken op financieel vlak uiteraard alleen maar interessanter.

Factoren die de kostprijs van uw tegelwerken beïnvloeden

Zoals de prijstabel eerder op deze pagina reeds duidelijk heeft gemaakt wordt het kostenplaatje van tegelwerken altijd beïnvloed door meerdere factoren. Buiten de voor de hand liggende aspecten zijn er tevens nog andere zaken waar rekening mee dient te worden gehouden. Wij hebben ook deze factoren even voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: Het soort tegel waar gebruik van wordt gemaakt

Het soort tegel oefent een bijzonder grote invloed uit op de totale kostprijs die in rekening wordt gebracht. We onderscheiden op dit vlak twee verschillende soorten tegels. Zo zijn er keramische tegels die voordelig en onderhoudsarm zijn en bovendien ook nog eens aangekocht kunnen worden in de meest uiteenlopende kleuren. Een andere mogelijkheid is kiezen voor tegels van natuursteen. Deze beschikken altijd over een unieke vormgeving omdat ze door de natuur zelf zijn gecreëerd, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat ze erg stevig zijn door hun dikte en door-en-door gekleurd zijn. Op deze manier zullen eventuele beschadigingen niet snel opvallen. Let op, voor keramische tegels betaalt u gemiddeld tussen de 10 en 83 euro terwijl u voor natuursteen al snel tussen de 30 en 165 euro per vierkante meter kwijt bent.

Factor 2: Wand- of vloertegels?

Niet alleen het soort tegel is van invloed op de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het laten uitvoeren van uw tegelwerken. Wat bovendien namelijk te denken van de plaats ze moeten worden aangebracht? Wandtegels zijn bijvoorbeeld een stuk dunner waardoor ze over een lagere aankoopprijs beschikken. Daar staat tegenover dat vloertegels slijtvast zijn en daardoor geschikt voor zowel plaatsing op de vloer als op de wanden in uw huis. Op vlak van slijtvastheid is rekening houden met de zogenaamde PEI-waarde in ieder geval altijd een must.

Factor 3: De kostprijs van de tegelzetter

U moet er rekening mee houden dat de kosten voor het laten uitvoeren van tegelwerken steeds afhankelijk zijn van het uurloon of de prijs per vierkante meter die door een tegelzetter wordt gehanteerd. De prijs van een tegelzetter is niet vastgesteld. Dit zorgt er voor dat u door te vergelijken altijd een aantrekkelijke besparing kunt realiseren. Ook door alle tegelwerken in uw huis in één keer uit te laten voeren is het mogelijk om het kostenplaatje te drukken.

Interessante bespaartips

Het laten uitvoeren van tegelwerken in uw huis kan gepaard gaan met een stevig prijskaartje. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn, in tegendeel. Wist u bijvoorbeeld dat er verschillende, interessante bespaartips bestaan die de verschuldigde kostprijs voor het laten uitvoeren van tegelwerken aanzienlijk kunnen drukken? Wij hebben de interessantste bespaartips alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Steek zelf de handen uit de mouwen. Er kan altijd bespaard worden op de factuur voor het laten uitvoeren van tegelwerken door zelf ook de handen uit de mouwen te steken. Verwijder bijvoorbeeld de oude tegels zelf, geef de tegels aan en kies er voor om zelf de eindschoonmaak te doen. Op deze manier kan er een behoorlijke besparing worden gerealiseerd op de eindfactuur.
  • Koop uw nieuwe tegels in een outlet store. Bent u van plan om nieuwe tegels aan te kopen? In dat geval kan het altijd financieel interessant zijn om deze te bestellen bij een outlet store. In een dergelijke winkel liggen de aankoopprijzen van tegels een behoorlijk stuk lager waardoor de materiaalkost eveneens behoorlijk kan worden verlaagd.
  • Recht op kwantumkorting? Wist u dat u in bepaalde gevallen een zogenaamde kwantumkorting kunt realiseren op het laten uitvoeren van tegelwerken? Dit is het geval wanneer u er samen met één van uw vrienden of familieleden voor kiest om de werkzaamheden gezamenlijk uit te besteden aan hetzelfde bedrijf. De kwantumkorting die op deze manier kan worden verkregen kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 10 procent. Ook een kwantumkorting zorgt er dus voor dat uw tegelwerken aanzienlijk voordeliger uitgevoerd kunnen worden en dat zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit.

vergelijken