Home » Kostprijs verbouwen » Terrasoverkapping prijzen

Terrasoverkapping prijzen

Wilt u altijd op meest comfortabele wijze kunnen genieten van uw tuin? Ook tijdens de warmste dagen in de zomer? In dat geval is het haast noodzakelijk om de beschikking te hebben over een terrasoverkapping. Zeg nu namelijk zelf, niemand vindt het leuk wanneer zijn lekker frisse maaltijd in slechts enkele minuten tijd verandert in een zwetende brei. Door er voor te kiezen om een terrasoverkapping te plaatsen creëert u een aangename plaats vol schaduw waardoor niet alleen het heerlijk relaxen, maar ook het eten in uw tuin meteen een behoorlijk stuk comfortabeler en leuker wordt. Wilt u graag op de hoogte worden gesteld van de terrasoverkapping prijzen zodat u eventueel ook een investering kunt overwegen? In dat geval zal de informatie op deze pagina voor u ongetwijfeld bijzonder interessant blijken te zijn!

Terrasoverkapping prijzen

 
Terrasoverkapping nodig? Vergelijk eerst

Wat zijn de terrasoverkapping prijzen?

Heeft u een tuin op het zuiden waardoor het niet zo eenvoudig is om een plaatsje met schaduw te creëren? In dat geval kan een terrasoverkapping u perfect van dienst zijn! Door het plaatsen van een dergelijke overkapping wordt er namelijk op zeer eenvoudige en efficiënte wijze een plaatsje gerealiseerd in de tuin die u afschermt van de hete zonnestralen. De kosten van een terrasoverkapping worden duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Soort terrasoverkapping Gemiddelde kostprijs
Prefab Tussen 900 & 3.400 euro
Maatwerk Tussen 2.400 & 7.900 euro

Besparing tot 30% realiseren op een terrasoverkapping

Wilt u er echt zeker van zijn dat u beschikt over een terrasoverkapping die perfect in lijn ligt met uw verwachtingen zonder dat u daarvoor diep in de buidel hoeft te tasten? Wij geven u op deze pagina verschillende, zeer interessante bespaartips waarvan u met deze eerste meteen een besparing tot wel 30 procent kunt realiseren. Het merendeel van de mensen kiest er namelijk nog altijd zomaar voor om hun terrasoverkapping bij het eerste, het beste bedrijf die ze vinden te bestellen. Dat kan interessant zijn, maar dat is het vaak niet. Alleen door een vergelijking tussen verschillende bedrijven uit te voeren is het immers mogelijk om er de scherpste prijs tussenuit te halen. Het vergelijken van offertes bij verschillende bedrijven zorgt er in ieder geval voor dat u zomaar tot wel 30 procent kunt besparen op de aankoop en plaatsing van uw terrasoverkapping.

Keuzes die de kostprijs van een terrasoverkapping kunnen beïnvloeden

Met het aankopen van een terrasoverkapping gaan heel wat keuzes gepaard. De keuzes die u als eigenaar van het huis maakt kunnen zowel een positieve als een negatieve impact hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wij hebben de verschillende keuzes in ieder geval even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Maatwerk of prefab

Er bestaan zoals u reeds heeft kunnen lezen twee verschillende systemen op vlak van een terrasoverkapping. Zo kunt u een keuze maken tussen maatwerk en prefab. Voor een maatwerk terrasoverkapping betaalt u uiteraard steeds het meest. Daar staat echter wel tegenover dat de terrasoverkapping dan precies zal weten te voldoen aan uw verwachtingen. Zowel de afmetingen, het materiaal, de kleur, etc. worden in deze door de opdrachtgever bepaald. Kiest u voor een prefab terrasoverkapping? Dan opteert u voor de financieel interessantste optie, maar beschikt u uiteraard over een vrij standaard terrasoverkapping. Het onderlinge prijsverschil tussen beide mogelijkheden kan toch oplopen tot een niet onaanzienlijke 2.000 euro of meer.

Keuze 2: Het formaat

Het spreekt voor zich dat ook het formaat van de terrasoverkapping altijd een niet onbelangrijke invloed heeft op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. In het merendeel van de gevallen kiezen mensen voor een breedte die evenredig is aan de breedte van hun woning. Daarbij wordt een diepte gehanteerd van zo’n 3 meter. Het spreekt evenwel voor zich dat niet iedere terrasoverkapping zomaar aan het huis wordt geplaatst. Een losstaande terrasoverkapping heeft gemiddeld 3 meter bij 3 meter als afmetingen. De gemiddelde kostprijs per vierkante meter terrasoverkapping ligt rond de 275 & 325 euro.

Keuze 3: Het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

Een terrasoverkapping kan bestaan uit verschillende materialen. In principe beschikt elk van deze materialen over diens eigen voor- en nadelen. Wij hebben de diverse mogelijkheden alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Hout: Voor een houten terrasoverkapping wordt steeds gebruik gemaakt van hardhout. Een terrasoverkapping als deze staat er om bekend over een zeer warme uitstraling te beschikken, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld aluminium vereist ze wel een jaarlijks onderhoud. Een terrasoverkapping van hout heeft een gemiddelde levensduur van zo’n 30 jaar en in vergelijking met aluminium en staal is ze veruit de voordeligste keuze.
  • Aluminium: Wilt u een modern ogende terrasoverkapping realiseren die ook nog eens uitblinkt op vlak van onderhoud? Dan is een terrasoverkapping van aluminium zeer interessant. De kosten liggen een stukje hoger in vergelijking met de houten variant, maar daar staat tegenover dat ze ook een veel langere levensduur kent (gemiddeld zo’n 50 jaar). Daarnaast hoeft u geen rekening te houden met ook maar enig onderhoud, betreft het een licht materiaal en roest ze niet.
  • Staal: De derde mogelijkheid is meteen ook de duurste. Staal is heel wat zwaarder dan aluminium wat er voor zorgt dat de palen smaller zijn. Het staal moet evenwel thermisch verzinkt worden om roest tegen te gaan. Een stalen terrasoverkapping heeft net als deze uit aluminium een gemiddelde levensduur van 50 jaar.

Interessante bespaartips

Staat u op het punt om te investeren in een terrasoverkapping? Heeft u reeds meerdere offertes opgevraagd en bent u van mening dat de kosten toch nog net iets te hoog liggen? In dat geval kunnen deze interessante bespaartips u helpen om deze hoge kosten alsnog enigszins verder te drukken.

  • Recht op een kwantumkorting? Kent u iemand die net bezig is met het inrichten van zijn of haar tuin? Wil deze persoon ook graag een terrasoverkapping laten plaatsen? In dat geval kunnen jullie er voor kiezen om de order samen te verstrekken aan hetzelfde bedrijf. Op deze manier kan er een kwantumkorting worden toegekend die zomaar kan oplopen tot een niet onaantrekkelijke 10 procent.
  • Doe een beroep op een bedrijf uit de buurt. Buiten de standaard kosten zijn er bijvoorbeeld ook nog voorrijkosten waar rekening mee gehouden dient te worden. Deze voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Door te kiezen voor een bedrijf dat vrij ver bij u vandaan is gevestigd kunt u geconfronteerd worden met behoorlijk stevige kosten. Een beroep doen op een bedrijf uit de buurt is wat dat betreft dan ook altijd het interessantst.