Home » Kostprijs verbouwen » Thermostaat prijzen

Thermostaat prijzen

Denkt u er aan om een nieuwe thermostaat aan te kopen? Wilt u het verbruik in uw huis nog eenvoudiger in het oog kunnen houden? In dat geval is het natuurlijk in eerste instantie van belang om uit te zoeken welke van de verschillende thermostaten op de markt het meest geschikt is. Bovendien zult u ook graag een idee willen krijgen van de kosten die voor een thermostaat in rekening worden gebracht. In beide gevallen zult u op deze pagina precies die informatie terug kunnen vinden waar u naar op zoek bent.

Prijzen centrale verwarmingsketel

 
De exacte kosten weten voor uw klus?

Hoeveel kost een thermostaat?

kostenVooraleer een thermostaat te kiezen is het belangrijk om er voor te zorgen dat u alle kenmerken die u belangrijk vindt op een rijtje heeft gezet. De ene thermostaat is namelijk zeker de andere niet. Wilt u er zeker van zijn dat u geen van de verschillende mogelijkheden over het hoofd ziet? In dat geval is het altijd de moeite waard om even het overzicht in de onderstaande prijstabel te raadplegen.

Soort thermostaat Gemiddelde kostprijs
Klokthermostaat Tussen 160 & 310 euro
Kamerthermostaat Tussen 90 & 210 euro
Slimme thermostaat Tussen 225 & 425 euro

In de bovenstaande prijzen is niet alleen het aankopen van de thermostaat in kwestie inbegrepen, daarnaast dient er ook geen rekening meer te worden gehouden met een extra kostprijs voor het installeren van de thermostaat in kwestie.

Een besparing tot 30% op uw thermostaat realiseren? Dat kan!

Wanneer u van plan bent om een nieuwe thermostaat aan te kopen is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat deze aankoop gepaard kan gaan met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Gelukkig bestaan er meerdere mogelijkheden om eenvoudig en snel te kunnen besparen op de prijs die in rekening wordt gebracht. Kies er bijvoorbeeld niet zomaar voor om in zee te gaan met het eerste, het beste bedrijf. Vraag offertes op bij verschillende partijen en vergelijk ze om er vervolgens de meest interessante offerte tussenuit te kunnen halen. Op deze manier kunt u in de praktijk een besparing realiseren die kan oplopen tot wel 30 procent!

Keuzes die de prijs van een thermostaat beïnvloeden

Vooraleer u overgaat tot het aankopen van een thermostaat is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er meerdere factoren een directe invloed kunnen hebben op niet alleen het soort thermostaat welke u gaat aankopen, maar ook op de kostprijs die er aan verbonden is. Wij hebben deze verschillende zaken uiteraard even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort thermostaat

De eerste keuze die u zult moeten maken met betrekking tot het aankopen van een thermostaat heeft betrekking tot de soort waar uw voorkeur naar uitgaat. We onderscheiden op dit vlak drie verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • Een klokthermostaat
  • Een kamerthermostaat
  • Een slimme thermostaat

De kamerthermostaat is de goedkoopste optie van de drie. Wilt u kunnen rekenen op de meest luxueuze thermostaat? Dan moet u kiezen voor de slimme variant. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het bovendien altijd de moeite waard om eerst even alle eisen waarover u beschikt op een rijtje te zetten. Op basis van deze eisen is het namelijk kinderspel om er de voordeligste thermostaat tussenuit te kunnen halen.

Keuze 2: Eventuele opties

Vooraleer u over kunt gaan tot het aankopen van een bepaalde thermostaat zijn er bepaalde, noodzakelijke keuzes die gemaakt dienen te worden. Buiten deze noodzakelijke keuzes is het eveneens altijd van belang om er rekening mee te houden dat u nog enkele opties kunt aankopen en laten plaatsen. Voor de volledigheid hebben we ook deze nog even op een rijtje gezet.

  • Voorzien van een thermostaatknop op de radiator. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen er voor om een thermostaatknop op hun radiator te laten plaatsen. Deze knop zorgt er voor dat er niet meer uitsluitend een keuze kan worden gemaakt tussen het open en dicht zetten in totaliteit. U kunt er middels een thermostaatknop immers ook voor kiezen om gewoon een beetje open of een beetje dicht te zetten. Op deze manier kan er op veel preciezere wijze warmte worden afgegeven door de radiator. Voor het aankopen van een thermostaatknop kunt u rekenen op een gemiddelde kostprijs van zo’n 50 euro.
  • Het plaatsen van een thermostaatkraan. Een thermostaatkraan beschikt over een knop waarmee u zeer eenvoudig de warmte van het water kunt beïnvloeden. Eenmaal de juiste temperatuur is gevonden kunt u de kraan hierop laten staan waardoor u nooit meer hoeft te zoeken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het feit dat de aan- en uitknoppen worden gescheiden van de temperatuurknop. Een thermostaatkraan wordt erg vaak gebruikt in niet alleen de keuken, maar ook in bijvoorbeeld de douche. Voor het aankopen van een thermostaatkraan kan rekening worden gehouden met een prijskaartje van tussen de 325 en 1.025 euro.

Interessante bespaartips

Het aankopen van een thermostaat kan gepaard gaan met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Wist u bijvoorbeeld dat er meerdere, interessante manieren bestaan op een besparing te kunnen realiseren op het aankopen van een thermostaat? Wij hebben de belangrijkste van deze bespaartips alvast even voor u op een rijtje gezet:

  • Aanspraak maken op kwantumkorting of niet?

Gaat u niet uitsluitend een nieuwe thermostaat aankopen, maar wilt u ook meteen nieuwe kranen en / of radiatoren laten plaatsen? In dat geval bestaat er misschien een mogelijkheid dat de specialist kan besparen op het aankopen van de materialen. Deze besparing kan worden gerealiseerd door ze in veelvoud in huis te halen. Op deze manier zou er zomaar een besparing tot wel 10 procent kunnen worden gerealiseerd.

  • Hou rekening met het merk van de thermostaat

Wilt u er zeker van zijn dat u alle opties van uw CV ketel kunt benutten? In dat geval is het altijd het interessantst om er voor te kiezen om de thermostaat van hetzelfde merk aan te kopen. Het merendeel van de thermostaten zijn dan wel geschikt voor nagenoeg alle CV ketels, dat neemt niet weg dat er op deze manier onverwachte kosten kunnen opduiken. Wilt u deze kosten voorkomen? Controleer dan op voorhand of dit eveneens geldt voor de thermostaat die u wenst aan te kopen.

  • Kies voor een specialist uit uw buurt

Het plaatsen van uw thermostaat zult u ongetwijfeld willen laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Het kan in dit geval de moeite waard zijn om te kiezen voor een bedrijf uit uw eigen omgeving. Dit is vooral interessant omdat u op deze manier heel wat kunt besparen op de zogenaamde voorrijkosten. Deze kosten zijn gelegen tussen 0,50 en 1 euro per kilometer.
vergelijken