Home » Kostprijs verbouwen » Toilet betegelen prijzen

Toilet betegelen prijzen

Bent u van plan om uw toilet te laten betegelen? Wilt u echter in eerste instantie graag een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die dergelijke werkzaamheden met zich meebrengt? Wij zetten de verschillende mogelijkheden inclusief de gemiddelde kostprijs met betrekking tot het laten betegelen van een toilet graag even voor u op een rijtje.

Toilet betegelen prijzen

 
Expert nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een toilet betegelen?

kostenDe kostprijs die door een tegelzetter in rekening wordt gebracht voor het laten betegelen van een toilet is afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie is er uiteraard het type tegel waar gebruik van wordt gemaakt. Voor een toilet wordt er in het merendeel van de gevallen gebruik gemaakt van keramische tegels. Dat is niet zo vreemd. Deze tegels zijn namelijk voordeliger in vergelijking met natuursteen en daar komt bovendien bij dat ze ook nog eens waterbestendig zijn. Op vlak van keramische tegels kunt u een keuze maken uit deze verschillende mogelijkheden:

Type keramische tegel Gemiddelde kostprijs
Faience tegels Tussen 10 & 44 euro
Grestegels Tussen 12 & 64 euro
Cementtegels Tussen 59 & 81 euro

Heeft u het toch niet zozeer begrepen op keramische tegels en geeft u toch de voorkeur aan natuursteen? In dat geval kunt u een keuze maken uit deze mogelijkheden:

Type natuursteen tegel Prijs per vierkante meter
Leisteen Tussen 24 & 159 euro
Hardsteen Tussen 29 & 129 euro
Kalksteen Tussen 34 & 134 euro
Kwartsiet Tussen 39 & 149 euro
Graniet Tussen 49 & 100 euro
Marmer Tussen 49 & 129 euro

Een toilet laten betegelen door een echte specialist zorgt er bovendien uiteraard voor dat er ook rekening dient te worden gehouden met een bepaalde arbeidskost. Deze kostprijs kan in rekening worden gebracht per uur of per vierkante meter. In bepaalde, uitzonderlijke gevallen kan een tegelzetter er bij een zeer eenvoudig project eveneens voor kiezen om een vaste prijs in rekening te brengen. Het standaard uurtarief voor het laten betegelen van een toilet is gelegen tussen de 35 en 45 euro. Wanneer er een prijs per vierkante meter wordt aangerekend ligt deze tussen de 30 en 40 euro. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op de best mogelijke prijs is een vergelijking uitvoeren tussen de verschillende tegelzetters altijd een absolute aanrader.

Prijsvoorbeelden

Bovenstaande tabellen moeten u reeds een bepaald beeld geven van hoeveel het betegelen van een toilet precies kost. We geven u hier graag echter een nog gedetailleerder beeld van door enkele specifieke prijsvoorbeelden voor u op een rijtje te zetten:

  • Goedkope keuze: Beschikt u over een toilet van 5 vierkante meter die u graag wil laten betegelen? Wilt u voor het betegelen gebruikmaken van eenvoudige, goedkope keramische tegels? In dat geval zult u rekening moeten houden met een gemiddelde kostprijs van zo’n kleine 300 euro.
  • Grote en meest luxueuze keuze: Heeft u een groter toilet die beschikt over een oppervlakte van 10 vierkante meter? Wilt u deze betegelen met luxe tegels van natuursteen? In dat geval zult u al snel rekening moeten houden met een kostprijs van een slordige 1.025 euro.

De prijsopbouw van een toilet betegelen

Wanneer we de prijsopbouw van een toilet betegelen in detail gaan bekijken kunnen we vaststellen dat deze uit drie delen bestaat. In eerste instantie zijn er natuurlijk de tegels zelf. Deze tegels nemen 50 procent van het totale prijskaartje in beslag. 38 procent van de kosten zijn nodig om het legloon van de tegelzetter te betalen terwijl de resterende 12 procent wordt betaald voor het lijm en het voegmiddel.

Keuzes die de prijs voor het betegelen van een toilet beïnvloeden

Wanneer u, uw toilet wenst te laten betegelen zult u er rekening mee willen houden dat verschillende keuzes een extra invloed uitoefenen op het prijskaartje dat moet worden betaald. We zetten deze keuzes uiteraard ook even voor u op een rijtje:

Keuze 1: Het type tegel

De prijzen die voor tegels voor in het toilet in rekening worden gebracht variëren van 10 tot zomaar even 159 euro. Zoals eerder reeds aangegeven zorgt de keuze tussen keramische tegels en natuursteen tegels reeds voor een zeer aanzienlijk verschil. Keramische tegels zijn altijd financieel interessanter dan natuursteen tegels. Daar komt bovendien bij dat deze tegels uitstekend waterdicht zijn waardoor ze perfect tot hun recht komen in zowel het toilet als de badkamer. In het merendeel van de gevallen wordt er hoe dan ook voor gekozen om de stijl van de tegels in de badkamer door te trekken tot in het toilet of omgekeerd.

Keuze 2: De R- en PEI-waarde van de tegel

De tweede keuze heeft betrekking tot de R- en PEI-waarde waar een tegel over beschikt. De R-waarde geeft aan in hoeverre de tegel in kwestie slipbestendig is. Wanneer uw toilet zich in de badkamer bevindt kan het interessant zijn om te kiezen voor een waarde tussen 9 en 13. Ook wanneer u gewoon zekerheid wenst tegen uitglijden is dit een aanrader. Bovendien dient u er rekening mee te houden dat de vloertegel over een zogenaamde B- of C-gradatie dient te beschikken. Deze gradatie geeft aan dat de tegel in kwestie over een anti-sliplaag beschikt.

Naast R-waarde is er uiteraard ook nog de PEI-waarde. Deze waarde geeft aan hoe slijtvast een tegel is. Wanneer het vloertegels betreft is het altijd interessant om te kiezen voor een PEI-waarde van 3 of hoger. Betreft het wandtegels, dan kan een PEI-waarde van 1 voldoende zijn. Het spreekt namelijk voor zich dat wandtegels veel minder zwaar worden belast in vergelijking met vloertegels.

Keuze 3: De tegelzetter

Tot slot is er natuurlijk ook nog de keuze van de tegelzetter. Zoals eerder reeds aangegeven kan de prijs die door een tegelzetter in rekening wordt gebracht aanzienlijk verschillen. Bovendien kan er zowel een prijs per uur als per vierkante meter aangerekend worden. De gemiddelde kostprijs per uur is gelegen tussen de 35 en 45 euro. Wordt er een prijs per vierkante meter aangerekend? In dat geval kunt u rekenen op een kostenplaatje van tussen de 30 en 40 euro. Voor zeer eenvoudige projecten kan een tegelzetter er voor kiezen om gebruik te maken van een vastgestelde kostprijs. Wilt u een adviesgesprek voor het uitvoeren van de werken? Dan wordt een prijs van 50 euro aangerekend. Dit bedrag wordt doorgaans altijd afgetrokken van de kostprijs wanneer het betegelen van het toilet aan de tegelzetter in kwestie wordt toegekend.

vergelijken