Home » Kostprijs verbouwen » Toiletrenovatie prijzen

Toiletrenovatie prijzen

Beschikt u over een iets ouder toilet waar u helemaal niet meer tevreden mee bent? Wilt u, uw toilet graag laten renoveren door een echte specialist? Dat kan! In deze situatie kunt u zelf zowel de tegels als het sanitair uitkiezen waarna deze door een ervaren vakman worden geplaatst. Op deze manier beschikt u zelf over zo weinig mogelijk overlast en dient u er nauwelijks tijd in te investeren. Bent u eveneens van plan om uw toilet te laten renoveren? In dat geval zetten wij alvast even op een rijtje met welke kosten u rekening dient te houden.

Toiletrenovatie prijzen

 
De exacte prijs voor uw klus weten?

Hoeveel kost een toilet renoveren?

kostenVoor het renoveren van een toilet dient er rekening te worden gehouden met zeer veel verschillende soorten kosten. Gemiddeld dient u voor toiletrenovatie dan ook rekening te houden met een kostenplaatje die is gelegen rond de 2.300 euro. Dit is voor een toilet van 4 kubieke meter. Het is noodzakelijk om voor uzelf na te gaan of alle onderstaande werkzaamheden voor uw situatie van toepassing zijn of niet.

Werkzaamheden Gemiddelde kostprijs materiaal Gemiddelde arbeidskost
Verwijderen van tegels van de wanden en de vloer 11 euro Tussen 160 & 290 euro
Verwijderen van het toilet 6 euro Tussen 45 & 85 euro
Uitvlakken van plafond en wanden Tussen 25 & 65 euro Tussen 160 & 190 euro
Zetten van wandtegels Tussen 125 & 475 euro Tussen 130 & 190 euro
Egaliseren van de vloer Tussen 12 & 25 euro Tussen 45 & 75 euro
Leggen van vloertegels Tussen 55 & 255 euro Tussen 60 & 90 euro
Stucwerk boven tegels Tussen 25 & 40 euro Tussen 45 & 125 euro
Monteren van toilet Tussen 125 & 475 euro Tussen 125 & 190 euro
Monteren van toiletrolhouder Tussen 15 & 55 euro Ongeveer 12,50 euro
Monteren van kraan Tussen 75 & 195 euro Tussen 60 & 90 euro
Kitwerk Tussen 12 & 38 euro Tussen 45 & 95 euro
Radiator monteren Tussen 25 & 85 euro

Voor een toiletruimte met een oppervlakte van 2 vierkante meter hebben we even drie concrete prijsvoorbeelden uit de praktijk voor u op een rijtje gezet. We zetten deze prijsvoorbeelden eveneens voor u op een rijtje:

  • Goedkoopste situatie: In dit geval zullen de arbeidskosten veel lager uitvallen dan gemiddeld. Wanneer u kiest voor de voordeligste situatie zullen oude tegels vervangen worden evenals het toilet en de kraan. In dit geval is het belangrijk om rekening te houden met de kostprijs van het materiaal. Er wordt geopteerd voor een goedkopere variant van keramische tegels voor op de vloer en wanden evenals een relatief goedkoop, maar stijlvol toilet en kraan. In dit geval kunt u voor de toiletrenovatie rekening houden met een kostprijs die ergens rond de 950 euro is gelegen.
  • Vaakst voorkomende situatie: Wanneer alle werkzaamheden uit de eerder geplaatste tabel voor u van toepassing zijn zult u al snel rekening moeten houden met een totaalprijs voor uw keukenrenovatie van om en bij de 2.200 euro. In deze situatie kiest u bovendien voor fraaie tegels met een kostprijs van zo’n 60 euro per vierkante meter. Er wordt bovendien sanitair geplaatst van goede kwaliteit die toch beschikt over een scherp prijskaartje.
  • Luxe situatie: In deze situatie zullen de arbeidskosten iets hoger uitvallen omdat er door de woningeigenaar wordt gekozen voor een luxueuze inrichting van de toiletruimte. U kiest in deze situatie immers voor tegels van natuursteen die een zeer grote invloed hebben op het totale kostenplaatje. Naast luxe tegels wordt er eveneens gekozen voor sanitair dat luxueuzer is met een hangend toilet om uw toiletruimte volledig af te werken. De toiletrenovatie zal in deze situatie rond de 3.450 à 3.750 euro bedragen.

De prijsopbouw van toiletrenovatie

Zoals eerder reeds aangegeven oefenen zeer veel verschillende zaken een directe invloed uit op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor toiletrenovatie. De standaard prijsopbouw ziet er evenwel als volgt uit:

Het grootste gedeelte van de kostprijs wordt voorbehouden voor het tegelwerk. Deze is goed voor in totaal 45 procent van het totale kostenplaatje. De tweede grootste prijs wordt gerealiseerd door het sanitair. Hiervoor moet u rekening houden met een prijsaandeel van 29 procent. 15 procent van het totale kostenplaatje moet worden voorzien voor de sloopwerkzaamheden terwijl 5 procent nodig is voor de leidingen en de afvoer. De resterende 6 procent gaat naar overige kosten.

Keuzes die de prijs van toiletrenovatie beïnvloeden

Wanneer u er aan denkt om keukenrenovatie uit te laten voeren zijn er verschillende keuzes die u als eigenaar van de woning dient te maken. Het is belangrijk om goed over deze keuzes na te denken, want ze hebben allen een directe invloed op het prijskaartje dat voor de keukenrenovatie in rekening wordt gebracht.

Keuze 1: De tegels

Allereerst maken we een onderscheid tussen het type tegel waar gebruik van wordt gemaakt. Er is bijvoorbeeld sprake van een aanzienlijk verschil tussen natuursteen en keramische tegels. Het verschil is niet alleen van toepassing op vlak van uitstraling, maar ook voor wat betreft de kwaliteit en de manier waarop het onderhoud dient plaats te vinden. Natuursteen tegels geven sowieso een meer luxueuze uitstraling aan uw toilet. Door te kiezen voor keramische tegels wordt er dan wel een beetje ingeboet op vlak van uitstraling, daar staat tegenover dat ze onderhoudsarm zijn en bovendien aangekocht kunnen worden in zeer veel verschillende kleuren en patronen.

Soort tegel Gemiddelde kostprijs
Keramische tegels Tussen 40 & 75 euro
Natuursteen tegels Tussen 65 & 95 euro

Keuze 2: Het stucwerk

Voor de wanden van uw toilet kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van stucwerk. Ook op dit vlak maken we een onderscheid tussen verschillende mogelijkheden die worden aangeboden. We zetten in onderstaande tabel de prijzen van stucwerk voor een toilet even voor u uiteen:

Type stucwerk Gemiddelde kostprijs
Spackspuitwerk Tussen 6 & 12 euro
Behangklaar stucen Tussen 9 & 16 euro
Sausklaar stucen Tussen 10 & 24 euro
Sierpleister Tussen 13 & 24 euro
Plafond stucen Tussen 6 & 24 euro

Keuze 3: Het sanitair

Tot slot is er uiteraard nog de keuze van het sanitair. Zoals eerder reeds aangegeven kunt u op dit vlak kiezen voor een standaard uitrusting, maar ook een meer luxueuze variant behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Onderstaande tabel geeft u een goede indruk van de verschillende prijssituaties die mogelijk zijn:

Opstelling Gemiddelde kostprijs Informatie
Budget toiletopstelling Tussen 125 & 275 euro Bij een opstelling als deze is het de eigenaar van de woning uitsluitend te doen om de functie van het toilet. Er is dus geen sprake van ook maar enige luxe.
Luxe toiletopstelling Tussen 325 & 475 euro Het betreft hier een meer luxueuze opstelling die beschikt over een dubbele spoeltechniek, een softclose sluiting van de bril evenals een vuilwerende afwerking van de toiletpot.
Fontein Tussen 125 & 175 euro

Vergelijk offertes

Door meerdere offertes op te vragen en te vergelijken van lokale specialisten in uw regio kunt u tot wel 30% op de kosten besparen. Klik hieronder op de button, vul vervolgens het formulier in en ontvang tot meerdere offertes van lokale specialisten. Zij nemen contact met u op en bekijken de situatie. U kiest zelf de beste deal.

vergelijken